HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Hiskin lauantaihakuilu

Hakua Sääksjärvellä lauantai-iltapäivänä, kuusi koirakkoa mukana. Uusi paikka, kaksi vierasta maalimiestä.
Otin Hiskille nyt tauon jälkeen vain kolme maalimiestä: kaikki valmiina 50 metrissä. Ensin molemmat kulmat. Oikein hyvin.
Kolmas mm oli metkassa paikassa: ensin oli pieni mäennyppylä, sen takana laakea monttu ja sitten taas loiva nousu, ja siellä ison kiven takana maalimies kökötti. Kaikki koirat - His mukaanlukien sinkosivat ensin sille mäennyppylälle, pysähtyivät kuin seinään ja kaarsivat jyrkästi vasemmalle. Ihan selvästi haju nousi maalimiehestä siihen ja levisi sitä nyppylän rinnettä alas vasemmalle. Huusin Hiskin takaisin - ihme kyllä se tuli nätisti - ja lähetin uudestaan käskyllä "suoraan". Nyt meni hienosti.
Kaikilla maalimiehillä oli irtorulla: ei mitään ongelmia sen ottamisessa eikä His tiputtanut kertaakaan tuodessaan liian aikaisin. En enää laita edes kättä alle, vaan näytän kädellä maata ja sano "anna". Toimii.
Hyvällä tiellä ollaan: tästä on taas mukava jatkaa.
Heta tallasi ja keräsi mamman kanssa merkit pois.
Viimeisen Palveluskoira-lehden mukaan koiran saa muuten tuoda kytkettynä hakualueelle ja ilmoittaakin kytkettynä. Hyvä homma. Ja koiraa saa myös taputtaa/silittää, hyvä,hyvä.

Ei kommentteja: