HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Jälkeilyä ja hakuttelua

24.10. lauantai
Vedin kuudelle PPK:n koirakolle jälkikoulutusta pellolla Lempäälässä. Mukana oli neljä suht aloittelijaa ja kaksi enemmän jäljestänyttä, kaksi ryhmää. Oli tosi antoisaa ja taitavia koiria. Jäi semmoinen fiilis, että pystyin vähän auttamaankin joitakin. Tulipahan talsittua melko monta kilsaa, hommassa meni melkein seitsemän tuntia...

Hiskillekin peltojälki
Miia M. tallasi varsinaisen jäljen, pituutta ehkä nelisen sataa metriä, neljä keppiä. Muutamia kulmia ja ojanylityksiä, osa matkasta melkein paljaalla mullalla.
Tuula tallasi ennen jäljen tekemistä kaksi jäljen ylittävää harhaa.
Vanheni kaksi tuntia.
Janalla pientä sähläystä, His olisi jostain syystä halunnut heti kaartaa kovasti vasemmalle, ja hääräili muutenkin jälkeä etsiessään tavallista enemmän. Jäljen ajossa ei mitään vaikeuksia: ojat, kulmat ja kepit bueno.
Sitten tultiin viimeiselle pitkälle suoralle, joka kulki vilkkaan tien vierustaa. Tuli taas esiin Hiskin liikenneongelma: se lopetti jäljestämisen 3-4 kertaa ja alkoi vaania ohi suhahtavia autoja. Joka kerta kyllä jatkoi kehotuksen jälkeen. Harhoja se ei nyt noteerannut ollenkaan, hyvä.

Heta sai lopuksi hakea Tuulan metsästä: sai nostaa ihan vapaasti jäljen ja etsiä ensin jäljestämällä, sitten ilmavainulla.

Sunnuntai 25.10.
Haku
Hiskille seitsemän pistoa, joista yksi, eli 6. tyhjä.
Kahdella ekalla - kulmissa - rullat, muilla suorapalkat.
Kaikki meni loistavasti, en nyt keksi mitään kriittistä: His oli tosi varma ja keskittynyt. Oli avo- ja umpipiiloa, yksi piilo oli kahden ison kiven välissä, kaksi piiloa jyrkän mäen päällä. Neljä ukkoa suoraan edessä, kahdella piti työskennellä eteenpäin. Hiski malttoi tällä kertaa tulla yllättävän hyvin yhdessä mun kanssani piiloilta poiskin.
His oli pitkästä aikaa ekana koirana, ehkä siitä syystä ei ollut niin hirveillä kierroksilla kuin joskus.
Heta vaan tallasi taas.

Ei kommentteja: