HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

6 x umppari ja noutotreeniä

Lauantai-sunnuntai
Haku
Sunnuntaina raunioilla Sulkavuoressa neljän muun koirakon kanssa. Hiskin treeni kahdessa erässä. Ideana testata erinäköisiä ja erilailla sijaitsevia umpipiiloja. Hiski ei ole käynyt kovin montaa kertaa raunioilla.
Piilot 2-4 irtorullilla.
I ERÄ=virittelykierros
1. piilo: Hiskille näytettiin maalimiehen meno. Piilo oli pieni vanerikoppi maanrajassa, luukku raollaan. Suorapalkka.
2. piilo: "koirankoppi", jonka ovessa reikä. Hiukan joutui etsimään, ei pahasti kuitenkaan. Hyvä tarkennus.
3. piilo: pystyyn nostettu ns. "ruumisarkku", ovi raollaan. Matkaa huomattavasti enemmän. Taas hyvä tarkennus.
4. piilo: parakissa, ovi auki, taisi nähdäkin Saijan.
Sitten neljä koiraa välissä ja His uudestaan. Tällä välin paikalle olivat saapuneet lisähäiriöksi geokätköilyreissullaan Kalle, 8 vee, Aapo 6 vee ja Elsa 3 vee. Ynnä äitinsä Kaisa.

II ERÄ=varsinainen haku
Piilot 1-3 kiintorullin, nelonen suorapalkka..
1. piilo: puisessa jättikelassa ojan pohjalla. Tiukka luukku kiinni, mutta kelan seinissä reikiä. Hienosti haistoi ja tarkensi.
2. piilo: maapiilo. Tukeva metallikansi, betoniseinämät. Ajoi ensin aika pitkälle ohi, palasi hienosti takaisin,sai hajun jostain kulmasta, jonne oikein imppasi nenänsä, otti rullan ja toi.
3. piilo: muoviroskis betonikasan päällä, selkeästi muuta maastoa korkeammalla. Hyvin vainusi tämänkin, kierteli, otti rullan, pudotti, haisteli vielä vähän lisää, otti rullan uudestaan ja toi. Pudotti hiukan liian aikaisin, mutten pannut korjaamaan.
4. piilo: uudestaan parakissa, jossa Kalle ja Aapo olivat odottamassa.. Suorapalkkana frisbee, jonka His oli pöllinyt Aapon takapuolen alta...Kalllen tarjoaman maksalaatikko ei kelvannut :)
Huomioita:  Treeni onnistui reilusti yli odotusten. En olisi ikinä uskonut, että His selvittää kaikki erikoiset umpparit näin mahtavasti. Pidättelin oikein hengitystäni sen maapiilon kanssa: se on ollut tosi vaikea monelle kokeneelle rauniokoirallekin. Hiskillä ei ole minkäänlaista angstia, se on täysin rento - mutta keskittynyt - tässäkin ynpäristössä.
Jos ja kun mennään taas (missään muualla ei pysty treenaamaan niin monta erilaista umpparia kuin tuolla), pitää kokeilla uudestaan korkealla olevaa umpipiiloa. Se on usein myös aika hankala koirille. Hiskillä näytti olevan hieman teknisiä hankaluuksia rullan kanssa, kun pää oli korkealla ylhäältä tulevaa hajua haistelemassa ja samalla olisi pitänyt ottaa rulla kaulasta...

Tottis
Lauantaina (sateessa) Sulkavuoren parkkipaikalla. Vein valmiiksi ruutumerkit, kolme palloa penkkaan ja tunnarikapulat. Muistaakseni otin seuraamista, liikkeestä maahanmenon ja seisomisen ainakin.Noissa ei kai ollut mitään kovin kummoista.
Ja nouto... joka ei oikein vörkkinyt. Ensin teki kaamean banaanin - ihan uutta. Palautti lisäksi liian hitaasti ja törkeän vinoon ja vilahti vielä järkyttävämmin vinoon sivulle. Siirryin heti suosista tuotatuttamaan kapulaa ilman heittoa. Sitten hinkattiin, huh. Noin miljoonannen toiston jälkeen sain vihdoin palkattua.
Ruutuun meni aika hyvin, tosin ei täysin oikeaan kohtaan. Ei uusintaa.
Tunnari. Krhm - ei tietoakaan keskittymisestä, kahmaisi vain kaksi suuhunsa ihan pokkana. Keräsin pois ja vein Hiskin autoon.
Mulla ei ollut ollenkaan nameja mukana: en saanut tarpeeksi rauhallista mielentilaa Hiskille ja se kapulahinkkaus alla varmaan vaikutti myös.

Henkisten hermosauhujen jälkeen heitin Hiskille kapulan, sitten vaan juostiin yhdessä sen kanssa vähän matkaa ja sitten vaihdettiin kapula palloon.
Lopuksi eteenmeno penkkaan, josta His poimi yhden pallon. Sitten leikittiin urakalla.

Kotona on nyt sitten tehty pientä kapulatreeniä aika hartaasti. Eli  palasteltuna", loppupäätä työstetään ensin, luovutusasento ja sivullesiirtyminen kuntoon kesäksi :)

Ei kommentteja: