HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Maastosetti

Kolmen päivän täydellisen treenitauon jälkeen (tekee NIIN hyvää!) puskettiin taas räntäsateessa maastoon sunnuntaiaamuna.
Haku
Levekin treeni, vain neljä koirakkoa viime hetken peruutusten takia.
Hiskille piti olla tällainen seitsemän piston treeni: tyhjä, löytö, löytö, tyhjä, tyhjä, löytö, löytö. Mutta siitä tuli tällainen kuuden piston tsydeemi: löytö, löytö, tyhjä, löytö, tyhjä, löytö.
Ensinnäkin  eka mmm olikin ykköspiilossa vasemmalla eikä kolmosessa kuten piti... Mutta ei tuo tahtia haitannut. His selvitti vasemman ja oikean kulman, käytiin näytöillä ja sitten lähetin tyhjälle pistolle, jonne piti sukeltaa tiuhaan kuusikkoon. Se jäi vajaaksi, joten pääsin korjaamaan rysän päältä ja nyt Vemmelsääri upposi hyvin. Neljännen piston piti olla tyhjä myös, mutta kun mm oli jo valmiina piilossa numero kuusi - melko kaukana mäenrinteessä  - His löysi tietysti tämän ukon samalla reissulla. Tuulikin kävi kyllä aika sopivasti. Keskilinjalle ei näkynyt, mutta Tapio-maalimies oli seurannut piilostaan, miten Hiski teki hienon laatikkopiston hakkuuaukealla (jonne mennään metsäkaistaleen läpi), kääntynyt jo takaisin keskilinjalle, saanut paluumatkalla hajun ja heittänyt uparit ukolle.
Olin  vähän huolissani, viekö His minut samaa reittiä ukolle (risukkoinen, kivinen hakkuuaukea, leveähkö oja, mäki) kuin menikin, mutta fiksu pikkumies oikaisi hienosti vinoon ja säästi mamman turhalta rämpimiseltä.
Seuraava oikealle oli tyhjä pisto ja viimeinen olikin jo bonusukko haamuna ja suorapalkkana.
Kolmella ekalla piilolla oli käytössä kiintorulla, ei mitään ihmeitä. Vain eka ja viimeinen palkkasivat, muut palkatta. Palkkaaminen  vasta haltuunoton jälkeen.
Hyvin meni jälleen kerran, mutta menköön :) Mutta ennenkaikkea Hiskillä oli taas mahdottoman kivaa: se on aina hersyvän iloinen poika alusta loppuun. Siitä tulee itsekin ikionnelliseksi.
Tarkka ja Taitava hra Hiskonen löysi ja toi vielä treenin lopuksi Marja-Leenan pudottaman hanskankin.

Esineruutu
Innostuttiin vielä Marja-Leenan kanssa jatkamaan treenejä, kun hakuilu loppui ihan kesken ;)
Tallattiin täysimittainen alue, hyvin voimakas tuuli kävi oikealta sivulta. 
Heta haki ensin yhden, ihan pätevästi.
Hiskille (Sannin, Vicin ja Hetan jälkeen) kolme esinettä: Yksi puoliväliin oikealle, yksi keskelle taakse ja yksi ihan eteen vasemmalle. Marja-Leenan tavaroita.
Jätin pallon vähän matkan päähän esineruudusta ja se vähän häiritsi...
Hiskillä oli nyt poikkeuksellisen paljon poikittaisjuoksentelua, mutta esineet nousivat ihan hyvin ja aikaa olisi jäänytkin. Tulkitsen "poikittamisen" johtuvan tuulesta ja kahdesta etuesineestä ynnä siitä pallosta. Aika paljon ruudussa oli varmaan hajuja jo myös edellisisistä esineistä, jotka olivat kaikki olleet eri paikoissa.
Mutta ei isommin valittamista siis. Ensi kerralla vien kaikki esineet taakse tai peräkkäin.

Tarkkuusruutu
Marja-Leenalta löytyi vain pienenpieni metallinipsu, joten käytettiin sitä Hiskille. Hyvin keskittyi ja löysi melkein heti. Aikoi kyllä kaapaista tassulla, senverran ikävä kapistus tuo oli suuhun otettavaksi. Estin sen ja palkkasin ihan koskettamisesta.

Ei kommentteja: