HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 15. huhtikuuta 2010

Koemainen haku

Keskiviikko 14.4.
Tottis
Koivumäen kenttä. Lilin ja Herin kanssa ennen hakutreenejä.
Hiskin kanssa ensin (rutiinien jälkeen) kontaktista palkka ja leikkiä + yhden askelen jälkeen palkka +5  askeleen jälkeen palkka. Paljon kahden lelun leikkiä. Autoon.
2. osa, namipalkat
Paikallamakuu. Viemisen aikana palkka. Ok.
Nouto. Pikkiriikkisen vino luovutus, muuten vauhdikas ja hyvä. En korjannut. Otetaan luovutusta erikseen.
Estehyppy. Kolautti takaisintullessa. Uusinta: heitin kauemmas, hyvä. Lilin huomio: ei saanut ekalla tarpeeksi vauhtia hyppyyn.
A-este. Matala: kontaktitreeniä. Sitten jyrkälle,  kääk, hyppäsi liian korkealta taas. Olkoon.
Lili oli vienyt pallon eteenmenoa varten etukäteen ja eikös nulikka nähnyt sen jo paikallamakuussa. ( Hain pallon vaivihkaa pois ja piilotin treeniliivin alle. Seurautus kentän päähän. Pudotin käännöksen jälkeen palkaksi. Melko hämmästynyt koiranpoika :))) Eteenmenoa ei siis otettu ollenkaan. Leikkiä ja autoon
3.osa
Liikkeestä istuminen, maahanmeno ja luoksetulo läpijuoksuna. Ok. Leikkiä ja autoon.

Haku
Kuusi koirakkoa Teiskossa, ennen kokematon alue, paljon erilaisia piiloja.Tallattiin 150 metriä, aika paljon lunta ja varsinkin vettä...Heta pääsi tallaamaan, ah onnea.
Hiskille kolme maalimiestä, kiintorulla. En tiennyt piilojen paikkoja. Maalimiehet palkkasivat, mutta vasta, kun koira oli jo sivulla. Miikku tuomaroi.
Eka pisto oikealle, koska His jo haistoi mm:n kulmassa. Löytö siis, mm yhdeltä sivultaan avoimessa kojussa.
Sitten lähetys vasemmalle, His sinkosi hyvin suoraan, etenin keskilinjalla. Kohta Hiski tuli takaapäin ja kun siinä välissä oli pieni mäki, en tiennyt miten pitkälle eteenpäin se oli kääntynyt, vai oliko ollenkaan. Uusi lähetys vasemmalle, toinen tyhjä siis. Sitten oikealle, tyhjä.
Seuraava taas vasemmalle. Työskenteli vähän taaksepäin, mutta en puuttunut, koska saattoi olla tutkimatonta aluetta vielä. Etenin vähän ja lähetin vasempaan vielä kerran ja sitten takaisintullessa (muistaakseni) löysi ukon (umpi)laatikkopiilosta noin 20 metrin päässä keskilinjasta, noin 50 metrissä lähtöpisteestä.
Seuraava lähetys oikealle puolivälin jälkeen ja sitten His hävisi jo melko pitkäksi aikaa.  Minusta näytti, että kurvasi jo kauas alueen ulkopuolelle. Taisin jo kerran huutaakin sitä. Mutta poikapa tuli rulla suussa: näytölle siis. Janne makoili "arkussa" ihan äärimmäisessä takakulmassa, kansi päällä, eli oli siis toinen umppari.
Hiski sai vielä ekstrana hakea Miikun toiselta puolelta 10 metrin päästä ja suorapalkaksi sai ihanan pallonsa ja leikkiä.
Hienosti His selvitti homman! Taitava epeli! Porukka oli suunnitellut hyvät piilot ja vaikeusaste oli oikein sopiva. Alueella oli siis paljon hämypiiloja (myös hajustettuja), mutta ei His niihin narahtanut. Muistaakseni otti rullan näytöllä pikaisesti suuhunsa vain ekalla piilolla.
Itselläni tökki edelleen liinan irrotus ja pitää myös muistaa olla huutamatta Hiskiä pois liian aikaisin. Se tulee kyllä pistolta itse, ellei ole löytänyt ketään.
Kello oli lähes kymmenen, kun oltiin kotona. Olin melkoisen viluinen, mutta onneksi en nälkäinen, sillä paistettiin makkaraa ennen ja jälkeen hakutreenin :) Kiitos, Lili, grillinvirityksestä! Kiva ilta!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaahajaaha, täällähän haisee ihan haku-kisoilta :-)

PiaP

Hanna kirjoitti...

Samaa olen aistivinani ;)

Hiippari kirjoitti...

Pikkasen tuoksahtaa, joo ;)