HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Eka jälki, 2xtarkkuus, esineruutu ja vähän tottistakin

26.-27.4.
Maanantai-iltana käytiin PPK:n treeneissä Pirkkahallin kentällä. Otettiin palauttava tottis. Kentällä oli paljon kaikenlaista häiriötä (anelin oikein niitä), koiria pitkin ja poikin paikallamakuussa, leikkimässä, ihmisiä kiljumassa yms.
Ensin virittelysana, josta palkka>paljon kahden lelun leikkiä. Pitkä paikallamakuu>vapautus siitä>virittelysana>pienenpieni seuraaminen>leikkiä. Hiski oli äärettömän hyvässä vireessä, iloinen ja rento. Ei jälkeäkään kipsistä eikä vilkuilua mihinkään suuntaan.
Virittelysanaa ("hommiin") ja siitä välittömästi seuraavaa palkkaa testailen nyt vähän kaikenlaisissa ympäristöissä.

Maanantaina myös molemmille koirille lenkin yhteydessä tarkkuusruutu, jossa ei mitään erityistä. Molemmat tosi päteviä.

Tiistai-iltana puuhasteltiin Sääksjärvellä Miian, Miikun ja Lilin kanssa.
Jälki
Poljin itse, kun oli kevään eka jälki. Vain 100 metriä mutkittelevaa jälkeä, pari polun ylitystä sattui matkalle. Kolme keppiä. 1,5 tuntia vanheni. Ei ollut jälkiliinaa mukana ja Hiskin kaulassa ketjukaulan kuristamattomalla, mutta eipä tuo tahtia haitannut. Jälki nousi heti oikeaan suuntaan. Mikä riemu, kun His tuli ekalle kepille: KEPPI! Siis KEPPI! Ja toinen! Ja kolmas!!! Miten voikin koiranpoika ilahtua noin suunnattomasti pienestä puunpalasesta :)

Esineruutu1.
Hiskille kolme esinettä (vierasta) peräkkäin oikealle lohkolle, muualla tyhjää, täysimittainen ruutu. Voimakas tuuli takaapäin, ehkä hivenen takaoikealta. En millään meinannut saada Hiskiä sinkoamaan suoraan: se änkesi koko ajan vasemmalle, luultavasti kova tuuli levitti etuesineitten hajua ja His pyrki tuulen alle. Yleensä en lähettele uudestaan, mutta nyt halusin, että poika etenee suoraan enkä antanut periksi. Kun suora meno sitten onnistui, Hiski toi nätisti järjestyksessä kaikki kolme.
Esineruutu2. 
Jäljen ja tarkkuusruudun jälkeen vein vielä kolme esinettä peräkkäin vasemmalle lohkolle. Nyt suoritus oli hyvä: suorat etenemiset, esineet napsittiin nätisti yksi kerrallaan. Hyvä His!
Tämän treenin tarkoitus oli vahvistaa ohjattavuutta ja pistojen suoruutta. Toivoin salaa myös, että His olisi vaihtanut esinettä matkalla, että olisin päässyt korjaamaan (sitä se ei ole koskaan tehnyt), mutta näin ei käynyt.
Heta haki yhden esineen, jonka toiset oli koittaneet (muka) piilottaa hyvin. Ei onnistunut :) Piilotus nimittäin.

Tarkkuusruutu
Ruudussa aika paljon kasvillisuutta mm. puolukanvarpuja, kanto ja risuja. Ennen Hiskiä siinä kävi kolme koiraa. Usko pissasi ruutuun ja kieri siinä... Muut kätkivät Hiskille ison mutterin paikkaan, jota en tiennyt. Paikka oli toinen kuin muille koirille. Poitsupa löysi sen ihan heti.

Ei kommentteja: