HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 20. huhtikuuta 2010

Kentällä ja metsässä

Teiskossa tiistaina 20.4.

Esineruutu
Täysimittainen, kolme esinettä, kaikki takana. Hiski oli tosi täpinöissään. Ensimmäisellä lähetyksellä ei singonnut ihan suoraan oikeaan kulmaan, sai ilmeisesti niin voimakkaan hajun keskitakaesineestä, jonka sitten heti toikin. Lähetin kulmaan uudestaan ja nyt meni hyvin ja esinekin tuli. Kolmas oli vähän vaikeampi, joutui etsiskelemään toissaan, mutta aika olisi riittänyt kyllä.
Hiskin esine-etsintä on järkevän oloista: jos se ei mene suoraan, se on yleensä saanut hajun, eli ei kannata kauheesti korjailla. Muutenkaan se ei juoksentele ruudussa turhaan ja seuraa hyvin minun liikkumistani lähetyssivulla, mikä voi tietysti olla myös vähän vaarallista. Ei kuitenkaan tule helposti hakemaan uutta lähetystä, vaan koittaa sitkeästi vaan hakea. Oikein hyvä.

Tottis
Kolmen osion suunnitelma:
1. lelupalkkaus
Ylipitkä seuraaminen, kaavio, jonka jälkeen leikki. Kohtuullinen, painoi aikalailla.
Nouto. Ensin eteentulo, sitten vaihto leluun. Hyvä.
2. namipalkkaus
Jäävät ja luoksetulo. Kontaktiongelmia lähdössä, hyi. Muuten ok. 
Hyppynouto. Hyvä. Ei kolautusta kumpaankaan suuntaan.
A-este, jyrkkä. Voi itkujen itku. His kiipesi, haki kapulan ja - kiersi. Olin niin hämmästynyt ja epäuskoinen, että otin vielä (tyhmä!) kolme toistoa. Joka kerta se tuli ihan reippaasti kulman takaa sen näköisenä, että "näinhän sen piti mennä". Mitä hittoa!
Sitten sentään ymmärsin siirtyä matalalle eikä siinä mitään ongelmaa ollut. Taas jyrkälle: kiersi. Kahden lelun kanssa sitten sain sen tulemaan toiseltakin puolelta yli. Vein vielä kapulan toisella puolelle ja houkuttelin tuomaan yli, onnistui. Siihen jätettiin.
Eteenmeno. Ensin ihan vaan kylmiltään, ja maahan käskyn kanssa. Palkka minulla. Toinen kerta ilman maahanmeno, pallo minulla. Ja kolmas kerta niin, että pallo oli edessä ja vaputus sille.
3.
Paikallamakuu. Ok.
Pitkä seuraaminen (jotta eteenmeno unohtuisi). Palkka käännöksen jälkeen.Ihan ok. Sitten leikkiä, joka ei nyt Hiskiä oikein huvittanut...
Huh.
Nyt on pakko treenata tota jyrkkää a-estettä. En yhtään tiedä, mistä on kyse. Yhtäänhän sitä ei ole otettu, mutta se on ollut Hiskille tosi helppo ja ihan lemppareita. Toivotaan, että toi oli vaan joku tilapäinen mielenhäiriö... Ja toivottavasti ei ole kyse mistään fyysisestä ongelmasta, mitä en kyllä oikein usko.

Haku
PPK:n treeni, viisi koirakkoa. Hiskille neljä ukkoa ja kaksi tyhjää, kolme kiintorullaa+suorapalkka.
1. löytö (avo), 2. tyhjä, 3, löytö(maapiilo), 4.löytö (kioski), 5. tyhjä ja 6. löytö (pressupiilo).
 Kaikki meni oikein hyvin: pistot olivat tarpeeksi syviä ja hämypiiloista His vähät välitti. Tyhjiltä (erinomaisia laatikoita) tuli itse pois nätisti.
Pieni kauneusvirhe oli, että His oli nyt vähän uppiniskainen kuljetuksissa: tuppasi kovasti edelle eikä tullut sivulle ekalla käskyllä keskilinjalla. Intoa piisasi vähän liikaakin, jos nyt niin voi olla.

Ei kommentteja: