HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Keskiviikon metsäpaketti

Keskiviikko 5.5.
Aamulla Sääksjärvellä.
Tarkkuus
Normiruutu sammalikossa, jota pöyhin oikein kunnolla. Esine oikeassa takakulmassa, neliskanttinen metallipala, mikälie. Peitin vähän lehdillä.
Heta ensin. Lady lankesi  samaan touhuun kuin hoffimestiksissä Kangasniemellä: juuttui kihnuttamaan yhtä ja samaa paikkaa ikäänkuin esine kasvaisi siihen,  jos tarpeeksi uskoo asiaan.
Arvelin, että tuo olisi Hiskillekin vaikea, mutta Mr Hispander yllätti iloisesti. Ei mennyt varmaan kuin 20 sekkaa, kun esine oli nappaistu. Hyvä His!
Pudotettu
Aloitin ajouraa pitkin, mutta poikkesin jatkamaan reittiä suoraan metsään, kun tie teki mutkan, vähän haastetta siitäkin. Pudotuksen jälkeen matkaa noin 80-90 metriä. Hetan esivalmistelun jälkeen taas Hiskin vuoro. Helppo nakki, kuinkas muuten :)
Jälki, kevään neljäs
Matkaa noin 350 metriä, neljä keppiä, joista viimeisen peittelin huolella lehtien alle. Kaksi kulmaa, paljon mutkia. Jana n. 20 metriä. Ikää runsas tunti.
Hiski tarkisti vähän matkaa takajälkeä, mutta palasi. Kaikki kepit nousivat epäröimättä. Eka kulma oli heti ensimmäisen kepin jälkeen. Siitä His painoi vauhdilla ohi ja haki jäljen uudestaan aika kaukaa sivulta kaartaen. Toinen kulma ihan ok.
Hyvä vauhti. Keskityin kepeillä rauhoittumiseen ja kepeiltä lähtemiseen rauhallisesti (tai siis siihen pyritään).
Haku
Illalla Sääksjärvellä. Otettiin kaikille koirille "sisääntulotreenit". Heta sai tallata ja taantui häiriköimään kuin pikkupentu.
Hiskille nyt vain kaksi maalimiestä, irtorullat. Hyvin meni muuten paitsi, että Hiskin omatekoisen näyttöliinan jousto-osa katkesi...On hiukka dynaamista toi näytölle lähtö. Hyvä, ettei katkennut kisoissa.

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Hyvä että velipojaltakin löytyy sitä dynamiikkaa! Merkka lähtee jäljellä aika dynaamisesti janalle, mutta kun elopainoa on se 13 kg, niin se on sellaista hyvin hallittavaa dynamiikkaa.

Hiippari kirjoitti...

Joo, se näytölle lähtö on suorastaan hengenvaarallista touhua. Jäljellä sama rakettimainen syöksähdys eteenpäin vie jalat alta, ellei pidä varaansa...