HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Loppuviikon touhut

Perjantai-iltana vietettiin Lempäälässä PPK:n pienryhmän saunailtaa aivan ihanassa kesäsäässä.
Lauantaipäivä taas hurahti Levekin luonnetestitalkoissa. Sunnuntaina olin vain katsomassa Herin ja Roihun testaamista - ja muutaman muunkin.
Muut koiramaiset puuhat:
Tottisrintama: melkein pelkkää kontaktinottoa ja seuraamista, yllätys, yllätys. Kotipihassa joka päivä, Levekin kentällä sunnuntaina, häiriönä kentällä autot ja autoissa möykkäävät koirat. Su-ip Toijalan kentällä, ensin yksin Hiskin kanssa (ukkonen jyrisi oikein kunnolla ja vettäkin tuli): kontaktipätkiä kentän reunaa kohti, nouto, hyppyeste ja A-este. Joku vino sivullesiirtymä, muuten ok. Puunkiertoja yllärinä
Eteenmeno, uusi käskysana valmistelevaan osaan, palkka multa. Toimi.
Sitten kentälle tuli peruskurssilaisia ehkä noin 20 koiraa. Otin Hiskin uudestaan kentälle ja tylsistytin. Aikansa muita koiria tuijoteltuaan se alkoi tarjota seuraamista, palkkailin kontaktin pysymisestä ja otin pari pientä seuraamispätkää kentän reunaa kohti, paikallamakaavan koirarivistön ohi.
Tarkkuudet
Pari kertaa kotipihassa suht helpoilla esineillä. Edelleen luovutus pääosassa. Odotutan vähän, ennenkuin annan käskyn. Alkaa sujua. Tässä on kyse enemmänkin MINUN kouluttautumisestani, ei Hiskin.
Pudotetut
1. Jonkinlainen tien aihio, avon matka. Lähti kuin Nato-ohjus, palasi, katsoi kysyvästi, en tehnyt mitään, pyyhkäisi uudestaan matkaan ja tuli hanskan kanssa.
2.Tein sikavaikean radan sankkaan metsään, osa matkasta oli suorastaan ryteikköä, ei juuri näkyvyyttä, kivikkoa yms. Avon matka, hiukan ylikin. Jännitti, miten poika tästä selviää. Hienosti selvisi, ei mitään ongelmia!
Heta testasi radat etukäteen ja totesi kelvollisiksi :)
Jälki
Luonnetestin aikana ryysin tallamaan jäljen ja ajoin sen tuomarien tauolla...Pituus noin 400 metriä, viisi keppiä, pari tietä matkalla, ei ylityksiä, vaan tietä pitkin suhausta tai edestakaisin. Muutama kulma.  Noin tunnin vanha.
Jälki nousi hyvin ja heti oikeaan suuntaan. Yksi keppi Hiskiltä jäi ja olisi jäänyt viimeinenkin: se ei selkeästi edes haistanut, olin piilottanut sen korkeaan mustikkavarvikkoon. Pistin kuitenkin etsimään erikseen.
Keppisulkeiset
Illalla kotipihassa  vielä kahdeksan kepin "jono", kepit noin 15 metrin välein, osa pieniä ja vaikeissa paikoissa. Runsaan tunnin  vanhennus. Ei janaa, vaan suoraan jäljelle sivusta kävely. His nosti jokaisen kepin mainiosti ja sai iltaruokansa niistä. Kiva pikku treeni kaatosateessa.

Ei kommentteja: