HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 25. toukokuuta 2010

Kivasti kastui...

...nimittäin maanantaina metsässä. Mutta eipä tuo mitään, eikä Hiskiä varsinkaan haitannut yhtään. Maanantain puuhat:
Pudotettu
Taas paha maasto umpimetsässä (ylivaikeita, niin kisassa on sitten helppoja :)), matkaa lähes voittajan verran. Lisäksi vähän eksyin omilta merkeiltäni, joten reittikin oli vähän epäselvä. Hanska lisäksi muurahaispesän vieressä... Vähän kesti, eli luultavasti on joutunut hiukan etsiskelmään, mutta kohta joka tapauksessa kiidätettiin mammalle kirjavaa lasten kurahanskaa hirmuista vauhtia.
Esineruutu
Täysimittainen, haastava alue. Neljä esinettä, yksi oikeaan takakulmaan, yksi keskelle kaatuneen puun taakse monttuun, yksi ihan eteen ja yksi taakse vasempaan kulmaan.
Halusin Hiskin juoksevan ihan suoraan sinne oikeaan kulmaan ja kun ei ekalla kerralla mennyt, kutsuin pois ja lähetin uudestaan. Tästä His ei selvästikään tykännyt, vaan möksötteli korvat lurpalla...
Hiukan oli vaikeuksia kolmannen löytämisessä. Neljäs jätettiin suosista sen rungon taakse ja käytiin lopuksi yhdessä ihmettelemässä, että "voi hitsi, siellähän luuraa ihana ESINE!".
Jälki/janatreenit
Toinen jäljennysä vasemmalle, toinen oikealle, vähän pitemmät janat, ekalla kaksi keppiä, toisella heti alun jälkeen kulma ja keppi. Vasenta tarkisti vähän matkaa taaksepäin ja palasi itse oikeaan suuntaan. Toiselle lähti heti suoraan. Kepit nosti riemukkaasti ja sai niistä herkkupalkat.

Tiistaina vielä kolmas janatreeni: janalla nyt pituutta kunnolla, jälki vasempaan. Itsevarma nosto, hyvä.
Esinetreeni:  lempipallo ihan taakse oikeaan kulmaan, kaistaleelle, ideana vahvistaa pitkälle suoraan menemistä. Kummaa vasemmalle pyrkimystä nytkin - jouduin taas kerran korjaamaan.
Tarkkuus
Sama ruutu, eri esineitä eri paikoissa. Hyvin löysi kaikki.
Esineen luovutuksia on treenattu joka päivä, sekä pieniä että isoja. Saa nähdä, miten tässä käy, kun His on nyt sitä mieltä, että ellei luovutus kelpaa, niin mä pidän ittelläni sitten koko roskan...Eli jos en hyväksy ensimmäistä räkäisyä, poika ottaa jullitteluilmeensä, pitää esineen suussaan ja napsauttaa kitusensa kiinni. Näin sitä kehitellään kätevästi uusia mielenkiintoisia ongelmia, kun aletaan korjata entisiä :(
Tottikset
Kotipihalla: 1. Pallosulkeiset. 2. Silja istui "kentällä" ja taputteli käsiään, vihelteli ja tömisteli. Kehuin ja palkkasin Hiskiä kontaktista sekä perusasennossa että seuraamisessa.
Koivumäen kenttä, Teisko: ensin yksin>palkat ja leikki hyvästä kontaktista. Lyhyt paikallamakuu ja palkka heti sen jälkeen kontaktista. Sitten iIlmo virittelysanan jälkeen Jannelle Paulan ja Lillin kanssa, Lilli paikallamakuuseen. Palkka kontaktista. Monta aloitusta peräkkäin: kontakti tipahti heti, jos en lähtenyt liikkeelle heti käskyn aikana, viivettä ei saa olla yhtään. Kumma juttu. Yksi pitkä seuraamispätkä kentän reunaa kohti, joka meni hyvin. Paikka ihan liian edessä, mutta viis nyt siitä.
Haku
Koivumäki. Hiskille vain etukulmat, joissa maalimiehet taas noin 60 metrissä. Ensimmäinen ilman palkkaa, toinen superpalkan kera. Iltaruoka keskilinjalla.
Suoremminkin olisi herra Vemmelsääri voinut loikkia. Pitänee ottaa nyt oikein "maalimies on aina suoraan edessä"-tehokuuri.

Ei kommentteja: