HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 7. toukokuuta 2010

Arvatkaa, mitä Hiski teki muurahaispesässä?

Vastaus: kävi kakalla. Juu-u. Sillähän on semmoinen viehko tapa, että sen tunkee takapuolensa jonnekin korkealle asioidessaan. Saapi olla mätäs, kanto tai lumikasa talvella. Tasamaa ei  tarkoitukseen sovellu. Kaikenlaisia paikkoja on nähty, mutta ei vielä tätä: His kiipesi runsaan metrin korkuisen muurahaispesän päälle ja alkoi vääntää torttua...Ikävä kyllä en ehtinyt saada kuvaa. Pesän asukkaat olivat täydessä työn touhussa, mutta ei se Vemmelsäärtä häirinnyt. Mahtoi yhdyskunnassa vallita melkoinen hämminki...
Mutta asiaan. Torstain treenit:
Jälki, jana/keppitreeni
Kaksi lyhyttä jäljennysää,  kepit päissä pian kulman jälkeen. Noin tunnin vanhoja, toinen oikealle, toinen vasemmalle. Laitoin kepit vaikeisiin paikkoihin.
Kaikki hyvin. Jäljet nousivat oikeaan suuntaan. Hiskillä on nyt varsin mainio keppimotivaatio. Vietimme kunnolla aikaa kepeillä, istuskelin oikein kaikessa rauhassa.
Pudotettu
Metsän keskellä. En uskalla kauheasti pidentää matkaa, kun pelkään, että His siinä hirveässä vauhdissaan lennähtää esineen ohi kokeessa, kun matkaa on vain vaivaiset 50 metriä. Kaikki meni hyvin tässäkin.
Tarkkuus
Ei ihan pieni esine, mutta hankalan mallinen, koukku. Ihan edessä, peitettynä. Puiset nurkkakepit. Helppoa kuin heinänteko molemmille koirille.
Tottis
Perjantaina Pirkkahallin kentällä Lilin ja Herin kanssa.
Vihjesanan jälkeen pallo kainalossa paikallemakuuseen kuljetus, siitä käännöksen jälkeen pallon pudotus. Ei makuuta. Sitten Hiski otti noudon leluun vaihdolla, hyvin. Molemmat esteet. Hyvin meni, vaikka heitin kapulan A-esteen taakse tosi vinoon. Sitten autoon.
Sitten paikallemakuuseen vienti vihjesanan jälkeen, mutta ei palkkausta. Tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon.
Pitkä paikallamamakuu taas, varmaan 15 minuuttia Herin ja Lilin leikkiessä. Lili haukutti Heriä myös.
Vihjesanan jälkeen kuljetus lähtöpaikalle. Siitä ilman perusasentoa seuraamiseen, palkka kainalosta käännöksen jälkeen. Hiskin vire oli taas  laskenut paikallamakuusta...ei  se kovin pahasti haitannut, mutta ero oli olemassa.
Vielä luoksetulo läpijuoksuna eikä muuta.

2 kommenttia:

Susan Miiro kirjoitti...

*nauraa* Kyllä se poika paikan keksi. Kyllä siinä on muurahaisyhdyskunnassa miettimistä millä moinen läjä siivotaan pois ;)
Mitä muuten tulee BOT-loimeen niin itselläni on se paksumpi ja molemmat sessut nukkuu yöt se päällä (viime kesänäkin) eikä niillä -ihmekyllä, tuntunut oleva kummallakaan kuuma, joten en ole katsonut tarpeelliseksi hankkia kevyempiä. Tämä tosin riippuu varmasti myös asuntojen sisälämpötilatsa.

Hiippari kirjoitti...

Okei, mökillä ainakin on sen verran viileetä, että loimet voisi ottaa käyttöön öisinkin.