HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 31. toukokuuta 2010

Tulkinnoista

Soitin Häkkisen Vesalle (tuomaroi mm. tulevaa PK SM:ää)  ja kyselin vähän noista EK-tulkinnoista. Sain vahvistuksen omille käsityksilleni :) En kylläkään puhunut mitään omista kokemuksistani, kyselin ihan yleisesti.
Ensinnäkin pudotettu: koiran EI tarvitse seurata vierellä, se saa "seilata" edessä tai takana, kunhan tulee mukana. Jo pelkästään maasto aiheuttaa sen, ettei seuraamista ole mielekästä edes vaatia. Käsimerkki yhdessä käskyn kanssa lähetyksessä ON sallittu, siitä ei pitäisi rokottaa pisteen pistettä.
Tarkkuus: ruutuun saa mennä ottamaan esinettä vastaan, jos on ilmoittanut, että koira ottaa esineen suuhun ja ohjaaja hakee esineen. Esineen pudottamisesta maahan tässä tilanteessa ei periaatteessa pitäisi vähentää mitään.
Tästä meidän olisi siis pitänyt saada täydet pisteet 16 sijasta.
Hällä väliä näillä sinänsä, mutta hyvä tietää, kun jatkaa treenejä ja kun kertoo kokeesta aloittelijoille.

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Olipa tosiaan hyvä, että selvitit noita tulkintoja, jos mekin nyt vielä kisataan siellä etsinnän puolella. Mä olen nimenomaan nyt vaihtanut sen pudotetun lähetyksen ilman käsimerkkiä tapahtuvaksi, mutta ihan hyvä tietää ettei tarvitse. Samoin kuin se seuraaminen, eli ei tarvitse niin paljoa välittää Glendan jätättämisestä :)

Mä muuten pohdin myös pitkään mitä teen sen kokeen kanssa, mutta totesin että kunnioitan varoaikoja sitten kuitenkin. Haluisin kuitenkin kisata Pestin kanssa lähiaikoina siellä tokossa ja jos tulisi kilpailukielto, niin se ei onnistuisi. Glendan ei niin olisikaan väliä, se voisi jäädä eläkkeelle vaikka heti :)

Hiippari kirjoitti...

On se varmaan ihan järkevää olla varovainen.
En mä tosiaan noita juttuja siksi kysellyt, että olisin muutamasta puuttuvasta maastopisteestä katkera: tottiksesta tuli vastaavasti muutama piste liikaa ;) Eikä jäänyt semmosta tunnetta, että mua olisi jotenkin erityisesti sorsittu: se tuomari ei vain yksinkertaisesti ollut (enää) oikein kärryillä asioista, vaikka muuten mukava mies olikin.
On vaan kiva tietää, mikä oikeesti on sallittua ja mikä ei, kun säännöt on niin harvinaisen sekavat. Voihan joku tuomari silti tehdä omia säätöjään...
Puukepit kulmissa on muuten kuulemma sallittuja. Mulle sanottiin piirimestiksiä järkätessä, että on oltava metalliset...
Eikä Glenda saa eläkkeelle vielä jäädä, sehän on ihan reipas mamma.

Anonyymi kirjoitti...

Puukepit kulmissa näkyi olevan ainakin sääntökirjan mukaan sallittua. Joo, tää on tätä arvostelulajia.. Tämäkin :-D


PiaP