HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 4. toukokuuta 2010

Tiistain askareet

Tottis
Heti aamusta Sääksjärvellä Tamskin sisähallissa Lilin ja Miikun kanssa. Häiriöinä agilityesteitä ja ruutukiekkoja. Hiskille ihan uusi paikka.
Teemana edelleen siirtymät/vire.
Paikallamakuu
Virityssanan jälkeen palkkasin heti sisääntultua tipauttamalla pallon kainalosta, sitten olikin helppo viedä Hiski paikallamakuuseen järkyttävän hienossa kontaktissa ja hyvällä paikalla.
Koira makoilivat yhdessä kuutisen minuuttia (me mentiin ovesta ulos), sitten Lili ja Miikku hakivat koiransa pois ja alkoivat touhuta niiden kanssa, Hiski-poika jatkoi makuutaan 12 minuuttiin asti. Oikein rauhallisesti ja hyvin makasi.
Istumaannousun jälkeen taas vihjesana, siitä pieni pätkä kävelyä hienossa kontaktissa ja palkka. Vautsi, miten hienosti!
Sitten suoraan maahanmeno-käsky>palkka ja leikkiä.
Leikin jälkeen taas vihjesana>palkka, palkka pois ja agi-A:n eteen. Siinä treenattiin muutama kapulan sivuunheitto: kapula törkeän kaukana sivulla. Ei kiertänyt.
Sitten taas vihjesana>kävelypätkä>palkka ja leikkiä. Siitä suoraan makuuseen, josta hyvä luoksetulo läpijuoksuna.
Loppuslut ja autoon.
Yritän nyt muuttaa Hiskin mielentilaa paikallamakuussa. Se on opetettu ja palkattu siitä 100-prosenttisesti namilla, mikä on aikaansanut rauhallisen pysymisen, mutta sivutuotteena ehkä aiheuttanut vireen laskemisen. Nyt kun His varmasti jo osaa tuon, yritän saada paikallamakuussa aikaan vireen patoamisen, kun His tietää odottaa lelupalkkaa. Sillä vireellä sitten pitäisi pärjätä se siirtymä, seuraaminen ja jäävät. Ans kattoo...

Pudotettu
Nyt hakkuuaukealla, valmistelevan lisäksi matkaa noin 80 metriä. Hetan jälkeen Hiski. Ei mitään huomauttamista: nappisuoritus jälleen.

Tarkkuus
Hakkuuaukealle myös: kuivaa, pitkää heinää. Esineenä hylsy. Kova tuuli. Heta ensin, joutui hiukan etsimään. Hiski bongasi nyt esineen ihan heti ja nappasi nätisti.

Ei kommentteja: