HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Hakua Koivumäessä koko päivä

Huhhuh, onpa pää vielä tavallistakin pehmeämpi helteisen metsäpäivän jäljiltä.
Koko sunnuntaipäivä hurahti Koivumäen maastoissa Niemisen Reijan opissa. Kuusi koirakkoa oli paikalla. Tallattiin 300 metrin rata, mutta koko rataa käytti loppujen lopuksi vain Hiski.
Olin etukäteen ilmoittanut Hiskin ongelmiksi laajat pistot/tyhjiltä pistoilta paluun, eli tulee kyllä pois, mutta ei halua tulla ohjaajan luokse asti...
Otettiin homma niin, että minä palkkasin Hiskin lelulla joka kerta, kun se tuli pois tyhjältä. Lisäksi uutena asiana: en itse lainkaan katsonut koiran perään, kun se lähti pistolle, vaan appari teki sen. Itse etenin rivakasti ja appari ilmoitti, koska koiraa saa kehua ja koska sen voi kutsua pois. Lisäksi tallaukset tehtiin 70 metriin.
Teeneissäkin pitää alkaa ottaa His ensimmäisenä nyt, kun treenataan tyhjiä, ettei alueella ole niitä houkuttelevia, haisevia makuuksia ja piiloja.
Hiskille neljä maalimiestä ja kymmenkunta tyhjää pistoa. Mielestäni se selvisi urakasta tuossa helteessä erittäin, erittäin  hyvin. Kaksi pistoa uusittiin, kun ne jäivät vähän vajaiksi/viistoiksi. His jaksoi loistavasti koko radan eikä ollut mitenkään erityisen puhki edes treenin  jälkeen, vaan jaksoi leikkiä vielä reippaasti kuten jokaisella mm:llä. Ilmaisuja ei otettu.
Muitakin hyviä vinkkejä (ja muidenkin treeneihin) päivän mittaan kertyi. Kokeillaan niitä sitten joskus.
Tottis
Jos sitä nyt siksi voi sanoa: perjantai-iltana paahteisella Toijalan kentällä nopeasti vauhtinouto, estehyppy, matala A, luoksetulo ja eteenmeno. Ei askeltakaan seuraamista.

Ei kommentteja: