HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




tiistai 14. kesäkuuta 2011

Hiskille jälki(kin) - Hetalle laatuaikaa

Tyypillinen asetelma: Heta + lapset touhuavat, Hiski väijyy taustalla.

Jälki nro noin 31
Tiistaiaamuna. Pituutta 1,5 km, kaksi tuntia vanha, vänkyrää, kulmia ja tienylityksiä. Kolme keppiä, normimaasto.
Jana meni säätämiseksi, mikä oli oma moka: mitäs aloitin vilkkaasti liikennöidyn koirareitin alkupäästä, jossa risteilee paljon polkuja. Lopulta His löysi oikean ikäisen jäljen - takasellaisen. Jäin paikoilleni ja vähän ajan päästä poika kääntyi.
Itse jäljessä ei mitään erikoista, mutta eka keppi, n. 250 metrissä, lähellä kävelytietä, jäi nostamatta. Puolijuoksua porhallettiin koko matka. Käytiin sitten vielä Hetan kanssa hakemassa hassattu keppi - jonka Heta haistoi tieltä hyvin - ja tein ihan vain Hetan kanssa pitkän lenkinkin päälle. Neito on jäänyt viime aikojen tohinassa vähän hunningolle eikä ole oppinut koskaan rentoutumaan metsälenkeillä, jos Hiski on mukana. Sen on pakko koko ajan pitää nulikkaa silmällä ja komentaa, mikä on aika rasittavaa kaikille.
Esineruutu
Tallasin leveydeltään noin 25-metrisen ruudun. Oikean  puolen siitä sotkin oikein huolella, vasemman jätin vähemmälle teputtamiselle. Esineet (4 kpl) suht peräkkäin vasemmalle lohkolle, lähetin vasemmalta ja pysyin sillä puolella koko ajan. Onnistui mainiosti: His työskenteli vain sillä "esinealueella" ja toi vaikeatkin tavarat. Aivan edessä - kuopassa ja mustikanvarpujen alla - ollut esine jäi viimeiseksi ja olisi ehkä sinne jäänytkin, jos olisin siirtynyt lähetyslinjalla enemmän eteenpäin. Mutta hyvä testi Hiskille.
Tottis
Ma-iltana ensin Niihamassa Lilin kanssa. Ihan vähän lähtöjä ja kontaktia.
Sitten Pirkkahallin kautta vielä Lempäälään mennessä, joku tervu siellä treenasi myös.  Taas lähtöjä ja kontaktista palkkaamista ja pätkä seuraamistakin pitkästä aikaa, apuva.  Se oli hyvää. Hyppyeste, lelu lelusta, ei luovutusta eikä mitään jäykistelyjä.
Ai  niin ja ollaanhan me otettu peräti kaksi kertaa ruutu: ensin Toijalan kentällä Saijan ruutu pe-iltana ja maanantaina Lilin tekemä ruutu Niihamassa. Molemmat laakista hienosti ja suoraan oikeaan paikkaan. Miksi me tätä ollaan treenattu, kun ilman treeniä menee paljon paremmin?!?

Ei kommentteja: