HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kisamaiset tottikset + EK-setti

Tottis
Kyötikkälässä bc-porukkaa mukavasti perjantai-iltana.
Tehtiin kaikki liikkeet. Ei valitettavasti noussut seuraamisongelma esiin. Hiski seurasi kuin unelma - ainakin minulle riitti oikein hyvin - aivan eri koira kuin Pirkkahallilla noin vajaa vuorokausi aikaisemmin.
Yritin tehdä kaiken niin kisamaisesti kuin mahdollista: olin jäykkä ja totinen, mentiin samoin virittelyin ilmoittautumaan kuin yleensäkin ja jopa jännitin vähän (en tarpeeksi). Paikka oli tuttu (torstai-illaan kokeessa paikka vielä tutumpi), osa ihmisistä Hiskille outoja, esim. "tuomari". Ilmoittauduimme tarkoituksella uroksen (Veikan) kanssa. Parkkipaikalla Hiski yritti jo uhota autossa meuhkaaville Veikalle ja Veetille, josta pölläytin sen oikein kunnolla. Sille jäi kuitenkin vimma "päälle" ja annoin sen juuri ennen kentälle menoa saalistaa lelua, jota se puri apinan raivolla.
His meni ensin paikallemakuuseen, jossa palkkasin sen hienosta seuruusta siirtymässä, mutta en enää p-makuun jälkeen.
Seuraamisten (lukuunottamatta eteenmenon) lähdöissä His "nyökähti", so sen kontakti tipahti ja puutuin asiaan nippaisemalla sitä niskakarvoista ja sitten kehuin korjaamiksesta. Sen jälkeen ei tarvinnut huomauttaa. Tätä ei vaan pääse tekemään "oikeissa" kisoissa ja pahaa pelkään, että His tietää sen.
Palkkasin pääosin suullisesti, seisomisesta tuli ensimmäinen lelupalkka, sen jälkeen palkkasin siirtymästä hyppyesteelle. Oli siellä häikkää muissa liikkeissä, esim. kolautus hyppyesteeseen takaisintullessa ja kapulan luovutus lähellä seisoneelle Hanna T.:lle A-esteellä (!), mutta nyt kiinnostaa vain seuraaminen, seuraaminen ja seuraaminen. 
Lopussa Hiski ei enää halunnut leikkiä ollenkaan.
Hiski tietää siis satavarmasti, milloin ollaan "oikeissa"  kisoissa ja milloin ei, vaikka kuinka yritettäisiin eroa pienentää.
Ohjaajan tottiskisakäytöksestä siis kaikki on kiinni. Vaihtoehdot: 1. lobotomia, 2. beetasalpaaja/Diapam, 3. itsesuggestio, 4. ohjaajan vaihto.
Mutta nyt tehdään varmaan vähän aikaa pelkästään tokojuttuja, sillä saa kivaa vaihtelua ja nollautuu omakin pää! Alan ehkä opettaa Hispanderille merkkiä ja ohjatun noutoja.
Kiitos kaikille mukana olleille!
-------------------------------------------------------
Lauantaina värkkäiltiin Kirsin kanssa EK-juttuja melkein neljä tuntia Sääksjärvellä.
Pudotettu
Hyvä seuraaminen, mutta sitten ylläripylläri: Hiski tuli takaisin ilman hanskaa! Tämmöistä ei ole tapahtunut koskaan ennen. Lähti kyllä liikenteeseen ihan reikä päässä ja oli juossut aika paljonkin "radan"  sivusta tielle asti ja sieltä kaahannut melkein hanskan yli! Liikaa virtaa vissiin. Toisella kertaa ok. Kaipa tätäkin tarttee treenata silloin tällöin...
Esineruutu
Tallattiin vain puolikas ruudun leveys. Kirsi heitti esineet peräkkäin oikealle sivulle, kolme kappaletta. His teki teki hienosti töitä sillä puolella, mistä lähetin ja toi esineet nopeassa tahdissa: etuesine ensin, sitten keskeltä ja lopuksi takaa.
Tarkkuus
Kirsi oli tehnyt hyvän ja haastavan ruudun: klähminyt käsin oikein huolella parin kannon ympärykset ja istunut ruudussa! Esineenä pieni klemmari. Hiski teki varmaan hienoimman tarkkuusruutusuorituksensa ikinä: nuuskutti joka neliösentin ja pysyi loistavasti ruudussa. Luovutti mallikkaasti vasta käskyn jälkeen suoraan käteen. Olin Hiskin keskittymiseen äärettömän tyytyväinen, sillä tarkkuusruutu ei ole ollut ihan Hiskin topten-listan ykkösenä. 
Janat
Pari ihan lyhyttä jäljenpätkää, eka vasemmalle, toka oikealle. Vasemmalle lähti (tietysti) heti oikeaan suuntaan, mutta pienen kuusen oksien alle piilotettu keppi jäi. Aijai: ei palkkaa.
Toisella (tietysti) ajoi takajäljen tielle asti, en puuttunut mitenkään, palasi täyttä laukkaa ja nosti oikeasta suunnasta kepin, joka oli sopivasti ihan lähellä. Nyt palkka. Tää vasemmalle veto on jännä juttu.

2 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Hei hyvä - sehän kuulostaa ihan evl-touhuilta!!!

Susan Miiro kirjoitti...

Onnea ihan hirmuisesti mielettömän taitavalle veli-pojalle ja yhtä taitavalle ohjaajalle! Taas 1-tulos PK'ssa. Olette kyllä koneita ja niin liekeissä =D