HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kun ei huvita...

...treenata tottista, niin ei sitten ole treenattu. Siis minua ei huvita, Hiskiltä ei ole kysytty. Lähinnä seuraamisen treenaamiseen on motivaatio nyt (lopultakin) täysin mennyt, joten olkoon. Hiski on saanut uida sydämensä kyllyydestä, juoksennella ja kaahottaa kaikenlaista ihanan joutavaa.
Janoja olen tehnyt muutaman ja uskon keksineeni syyn takajälkeen, eli lähinnä siihen, miksi His alkoi juuri kisoissa harrastaa takajäljestystä.
Se menee joka kerta näin: Hiski nostaa jäljen  oikeaan suuntaan, jäljestää liinanmitan ja kääntyy takaisin. Tämä johtuu melko varmasti siitä, että treeneissä tiedän, mihin jälki menee ja lähden nopeasti koiran perään. Kokeissa taas odotan sen säädetyn liinanmitan. His siis päättelee kokeissa, että "aha, mamma ei tullutkaan, ollaan siis menossa väärään suuntaan." Kun nyt olen treenatessakin malttanut odottaa sen liinanmitan, käy aivan samalla tavalla. Nytpä pidennän vähäksi aikaa liinaa ja katsotaan, mitä tapahtuu. Aivan varmasti Hiski joka tapauksessa tietää oikean suunnan.
Peruutin varatun ja maksetun EK-kokeen, jonka piti olla lauantaina. Ei nyt huvita sekään sen seuraamisen takia.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Välillä tauko tekee kaikkein parasta treeneille, saa sekä koira että oma mieli levätä :). Tsemppiä ja Hiskille hauskaa uimista! Meilläkin tytöt ovat avanneet uimakauden ja voi kun ne nauttii :)

Anonyymi kirjoitti...

Toi on hienoa, kun hoksaa miks koira kokeessa tekee erilaillalla, kuin treeneissä, niin asian voi korjata. Vaikea treenata, jos ei tiedä mitä treenaa.
Vielä kun keksis lääkkeen Hiskin kisaseuraamiskoomaan...
Tauot on välillä paikallaan. Tokotreenitaukoa minäkin ajattelin pitää, kun äsämtokot on ohi!

-Saija