HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 12. syyskuuta 2009

Mestarin opissa

Koko päivä vierähti kuuden muun koirakon kanssa Pirkkahallin kentällä Merja Kortteen toko-/tottisopissa.
Etukäteen kukin kertoi kaksi ongelmaa, joita käsiteltiin koira kerrallaan.
Hiskin haasteiksi listasin seuraamisen ja noudon.
Ilmoitin seuraamisen ongelmiksi edistämisen, painamisen ja kontaktin tippumisen. Kaikki nämä näkyivät Merjankin mielestä, kun tehtiin PK-kaavio.
Muuten Merja kommentoi Hiskin seuraamista erittäin mielenkiintoisesti. Hän sanoi Hiskin seuraavan "hirveässä paineessa ja stressissä", mikä johtuu lelun odotuksen aiheuttamasta "ylivireestä." Koira on tosi jännittynyt ja jäykkä (patoaa ihan hulluna, ei yhtään iloinen) ja on siinä ja siinä, ettei se ala vuotaa, Merja sanoi. Hän oli myös sitä mieltä, etteivät Hiskin lisämunuaiset (vai mitkä ne ny oli) kestä tällaista adrenaliinihyökkäystä.
Merjan resepti: pallot ja lelut kokonaan pois toistaiseksi. Paluu lähtöruutuun ja palkkana vain ohjaajan kehut (=laumavietin käyttö)/namit. Jos vire alkaa laskea liikaa, aina voi ottaa pallon kehiin uudestaan.
Olin jossain takaraivossa ajatellut itsekin jotain tuollaista. Onneksi ei olla treenattu tottista kovin usein - huh.
Ja oma liikkumiseni on liian "terävää", pahentaa hektisyyttä. Tarttis kuulemma löntystellä - hmmm, katotaan nyt, onnistuuko multa semmonen.
Merja näytti myös "risu rinnan edessä"-tsydeemin, jolla estetään edistämistä. Tätä tarvii harjoitella kotona (erityisesti sitä,ettei risuun saa koskea).
Nouto
Ongelmat omasta mielestäni: vino luovutus, liian kaukana luovutus, heikko ote ja liian hidas palautus.
Merja ei nähnyt noudossa mitään vikaa: luovutus oli hänestä tarpeeksi lähellä, vinous minimaalista ja ote kapulasta erinomainen. Tarpeeksi nopeakin kuulemma oli. Joten ei jääty hinkkaamaan tuota.
Sen sijaan otin uuden session seuraamista, tokotyyliin, Merja käskytti. Ensin meni ihan päin peetä: kompastelin koiraan, joka painoi ja keuli kuin viimeistä päivää.
Sitten Merja käski ottaa namit vasempaan käteen, siihen vanhaan kunnon imutuspaikkaan, vähän ylemmäs vaan. Vot: johan sujui, palkkailin hyvistä paikoista Merjan ohjeiden mukaan ja kehuin. Koira oli kuulemma paljon rennomman oloinen nyt.
Nyt siis lelut piiloon kokonaan toistaiseksi.Mitään ei menetä tuossa, jos kokeilee.
Olen mahdottoman tyytyväinen päivän antiin. Maailmanmesteri-Merjalla on paljon kokemusta, loistava koirasilmä ja hän osaa antaa täsmälliset ohjeet.
Huomenna herätys viideltä ja PK-piirimestiksiä järkkäämään koko päiväksi...

Ei kommentteja: