HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 5. kesäkuuta 2010

Kotiseutumatka nro 3: EK3 Parkanosta

Parkanossa, kovassa tuulessa, koleassa säässä kisasivat he, siis Hiski ja emäntänsä. Oikein ylellistä: kuusi koirakkoa (3 voi, 3 alo) ja  kaksi tuomaria(Jouko Matula ja Aimo Heino). Maasto taas ensin.
Jälki
Hyvä jana, oikea suunta, kaikki kepit. Hiski nosti itse asiassa jo odotellessa jäljenpolkijan menojäljen, mistä tiesin jäljen lähtevän oikealle. Kulmia oli neljä kpl, maasto aika ryteikköistä, itse en olisi keppejä löytänyt.
Täydet 50 p.  (Matula)
Pudotettu
Seurasi vähintään yhtä huonosti kuin Raahessa, mutta tuomari ei rokottanut pisteen pistettä, itse suoritus hyvä kuten aina.
Täydet 20 p. (Matula)
Haku
Lähetin Hiskin ensin vasemmalle, josta se sinkosi eteenpäin vinoon. Tiesin, että nyt ollaan menossa mm:lle. Mm oli puolimatkasta vähän eteenpäin syvällä, kioskiumpparissa. Sitten otin uudestaan piston vasempaan kulmaan (vaikka tiesin, ettei siellä ketään ole). Mainio pisto myös oikeaan kulmaan.
Sitten tyhjä vasemmalle ja taas lähetys oikealle, josta tuli pian rullan kanssa. Mm aika lähellä takakulmaa.
Minusta Hiski teki täydellisen suorituksen. Tuomari (Heino) kehuikin koiraa kovasti, mutta otti kolme pistettä pois "laajoista" pistoista. Höh.
77 p.
Tarkkuus
His löysi 10 sekunnissa metallirinkulan. Tismalleen samanlainen luovutus kuin Raahessa, jossa saatiin ruudusta 16, nyt täydet ;)
20 p. (Matula)
Esineruutu
Hiski haki ensin takaa keskeltä esineen, sitten toisen jostain puolivälin tenoilta. Kolmas, edessä ollut, ei sitten noussutkaan, vaikka Hiski teki kovasti töitä. Minun mokani - tuomarinkin mukaan - etenin liian nopeasti lähetyssivulla. Kun erittäin voimakas tuuli kävi väärästä suunnasta, ei Hiskillä ollut mahiksia saada hajua etuesineestä enää. Ei harmittanut yhtään, semmosta sattuu.
22  p (Matula)
Maastopisteet yhteensä 189
Tottis
Kolmen ringissa. Hiski ensin "lepovuoroon", jossa ehdin  lamaantua itse ja leikitin koiraa väkisin (virhe) enkä saanut minkäänlaista fiilistä päälle, oli jotenkin  puhti pois ja onnistuin siirtämään fiilikseen koiraankin. Tuomarina Heino.
His lähti heti seuraamisessa seilaamaan omille teilleen, se oli noin puoli metriä edellä ja kyttäsi sitä saamarin kentänreunaa. Jälkikäteen ajatelleen olisi pitänyt antaa todella napakka ja vaativa lisäkäsky heti. Parinkymmenen metrin kohdalla (tarpeeksi kaukana tuomarista) sain kuiskattua "pallo" ja His otti salamana kontaktin. Loppu meni ihan hienosti mielestäni.
Tämä meni kuitenkin puutteelliseksi, eikä tuomari edes maininnut, että koira paransi loppua kohti, muisti vain puhua siitä kamalasta alusta. No, voittajaluokka on vähän eri asia kuin alokas-...
Jäävät: sama seuraamisen kamaluus jatkui. Lisäksi meni seisomisessa maahan. Tyydyttävä, tyydyttävä, puutteellinen.
Nouto: erinomainen
Hyppynouto: ihan kevyt kosketus takaisintullessa, muuten ok. Hyvä
A-este: erittäin hyvä. En huomannut mitään virhettä, eikä tuomari maininnut
Eteenmeno: seuraaminen hirvittävääkin kamalampaa, eteni luvan saatuaan valon nopeudella, annoin käskyn, kääntyi, otti pari askelta ja jäi seisomaan. Uusi käsky. Tyydyttävä
 75 pistettä....
Yhteispisteet 264 ja luokkavoitto (kolme koiraa siis vain). Karseet tottispisteet, mutta toisaalta ensimmäinen voi-luokan koe ja koira on ihan nulikka. Aina ei ihan kaikki voi onnistua enkä meinaa ottaa tätä(kään) niin kauheen vakavasti.
Koe oli ohi harvinaisen nopeasti (oli muuten erinomaisesti järjestetty joka suhteessa) ja otin Hiskin vielä uudestaan kentälle ja seurautin koko kaavion. Kentällä oli edelleen väkeä vaikka kuinka paljon ja muita koiriakin. Se seurasi aivan moitteettomasti...Sitten vielä ,leikittiin kovasti: His oli ihan rento ja iloinen oma itensä.
Kirsi, joka oli kokeessa myös, oli sitä mieltä, että olin tosi jähmeä koesuorituksessa ja aivan erilainen kuin treeneissä. Hyi minua.
Treenit ja kisat jatkuu joka takauksessa hyvillä mielin :)

5 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

ONneksi olkoon koularista ja hienosti menneestä maastosta!!

PiaP

Susan Miiro kirjoitti...

Onneksi olkoon koularista kolmosissa =)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut kolmosen koularista!!
Maastosta aikas hienot pisteet, onnea!
t. Marianne

Laura kirjoitti...

Teillä on kyllä ollut loistava kisaturnee :). Onnea vielä tätäkin kautta!

Katri kirjoitti...

Voi että kun olette olleet taitavina taas, isot onnittelut!