HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




maanantai 28. kesäkuuta 2010

Outin seuruuklinikalla

Hiski on lomaillut kutakuin koko viikon: vain pitkiä metsälenkkejä remmissä ja vapaana ja uintia on harrastettu.
Autosta oli mennyt etupyörän laakeri: ilmankos se piti ihan karseeta meteliä jo muutaman tuhat kilsaa, esim. Raahen reissulla, melkein kuin traktorin hytissä olisi istunut :(.
Vieläkin olisi voitu stressinpoistovapaita jatkaa, mutta kun  tuli tilaisuus päästä Hermiön Outin kanssa tottistelemaan, niin pakkohan sitä oli maanantaina Niihaman kentälle könytä.
Kylläpäs olikin hyödyllinen ja opettavainen treenikerta! Sain paljon vahvistusta olettamuksilleni, mutta myös ihan uutta ajateltavaa tuli paljon. Outi on kyllä mahtava, nyt olen taas uutta intoa täynnä :)
Kerroin suurimmaksi ongelmaksi Hiskin seuraamisen "lepsuuden" (lähdöt, käännökset ja nopeudenvaihdokset), varsinkin paikallamakuun jälkeen sekä siirtymät. Näihin sitten paneuduttiin. Häiriöitä oli sekä kentällä että kentän laidalla.
Ilmottauduttiin Outin kanssa yhdessä jollekin miehelle, joka sattui olemaan kentällä. His laitettiin ensin ylipitkään paikallamakuuseen ja Outi treenasi omaa, supertaitavaa mali-Korppuaan. Siinä muistui taas mieleen, että His ei oikeastaan suorita paikallamakuuta, se vain makoilee, eli kääntelee ja venyttelee kaulaansa ja katselee, mihin huvittaa, ei minuun päin, ainakaan koko aikaa. En tykkää. Työn alle ja heti.
Sitten otettiin seuraamista. Tein käännökset joka suuntaan ja täyskäännökset, pysähdyksen ja nopeudenvaihdoksia. Seuraaminen ei ollut ihan huonoa, mutta sellaista kuin Hiskin usein on: kontakti tipahteli, pientä vilkuilua ja seilaamistakin esiintyi.
Outin mielestä (ja omastanikin) ohjaajan ongelmia ovat mm: 1. epävarma/jäykkä ote heti aloituksessa sekä liian nopea liikkeellelähtö=lähdöt on huonoja, minkä tiesinkin 2. liian nopea ja nykivä vauhti ylimalkaan 3. ylävartalon asento 
Lääkkeet: rauhallisempi ote ja reagointiaikaa lähdöissä ja käännöksissä koiralle, ryhti suora, mutta ei jäykkä (!), rauhalliset liikkeet ja suht verkkainen vauhti ja lyhyehköt askeleet. Käännökset koiralle "sopivaan" aikaan so, kun se seuraa varmasti hyvin.
Hiskin tekniikka on periaatteessa kunnossa, eli paikka on hyvä eikä se paina eikä pompi, ei myöskään auraa ja silloin kun se tekee hyvin, homma näyttää tosi hienolta. Keskittymisessä vaan on puutteita, se on ihan selvä.
Kontaktiharjoitteita on siis tehtävä paljon ja kontaktia on myös vaadittava. Otan ohjelmistoon erityisesti "jännittäytymistreenin", jota vähän on tehtykin, mutta sain nyt livenä hyvät ohjeet sen toteuttamiselle. Huomauttaminen/vaatiminen tapahtuu etupäässä tällä kropan ja jännittämisellä ja pienellä "sivuun" astumisella/kaarroksella (vaikea selittää). Näitä voi tehdä kokeessakin, päinvastoin kuin remmistä tai karvoista nyppäämistä tai sanallista huomauttamista.
Lisäksi harjoittelimme tosi pitkästi ja pitkiä siirtymiä kapuloille ja telineille pallo kainalossa ja palkka siitä vihjesanan jälkeen, tässäkin nopeudenvaihdoksia. Tässäkin pitää muistaa vaatia se kontakti koko ajan. Huomautukset sivuun astumalla ja myös vaikka murahtamalla (koska tätä ei arvostella), johon His reagoi hyvi.
Kaikkea en nyt muista tässä, puhuttiin niin hirveesti kaikkea.
Kyllä riittää hommia...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moissan

Kiva kun kävit,Kiitos itsellesi hyvästä keskustelusta. Oon huomenna menossa kentälle iltapäivällä jos innostaa lähteä treenaan?

-outi-