HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 4. elokuuta 2010

Ei mitään heviä

Treenit ti-ke
Esineruutu
Vain kaistale, halusin treenin onnistuvan varmasti, kun e-ruudussa on ollut pientä pakkopullan makua viime aikoina.  Esineet  peräkkäin, keskimmäinen kiven päällä. Nopeasti, mutta rauhallisesti ja iloisesti His tarkensi kaikki ilman mitään säätöä.
2xtarkkuus
1.Pitkässä, kuivassa heinikossa, risuja myös. Esine kunnolla heinien alla, legopalikka. Salamalöytö.
2. sammaleinen ruutu, osittain kanervaa, risuja, varpuja. Esine - pienenpieni avain - kanervien alla. Hakemisessa meni ehkä noin minuutti.
Jäljet
1. treeni : 4xjana+keppitreeni. Kaksi oikealle, kaksi vasemmalle, jäljet lähtivät eri etäisyyksiltä, yksi 40 metristä, pari 20-30 metristä ja yksi 10 metristä. Kolmessa jäljessä yksi kulma, yksi oli pelkkä suora.Vanhenivat tunnin.
Yksi jälki piti jättää ajamatta, kun olin merkannut huonosti, enkä muistanut tarkkaan, mistä lähti enkä halunnut mitään sähläystä.
Kaikki muut jäljet Hispander nosti oikeaan suuntaan ja kepit löytyivät myös kepeästi. Hiski ottaa näköjään takajäljen noin yhdessä tapauksessa kymmenestä: pitää vaan toivoa, ettei se yksi satu kisoihin...
2. treeni: "oikea jälki", eli noin 500 metriä. Jälki lähti ihan tapista, 40 metristä, kulmia oli paljon, maasto kohtuuvaikeaa, paljon marjastajien ja koirankusettajien käyttämiä polkuja, kaatuneiden puunrunkojen ylityksia jne. Rutikuivaa. Neljä keppiä. Vanheni vajaan tunnin.
Sikahieno jäljenajo: nosti jäljen viivasuoraan ja lähti heti varmasti jäljestämään, kulmat teki tarkasti, kepit tarkensi mahtavasti. Olinpa tyytyväinen!!!
Olen aika saletti, että "keppikato" tässä välillä johtui helteestä: His jaksoi juuri ja juuri ajaa jäljen, mutta sillä ei enää riittänyt puhtia tarkentaa keppejä, ellei ihan törmännyt niihin. Muuten en osaa selittää asiaa, koska kesäkuussa kepit nousivat hyvin ja nyt taas, kun helteet ovat helpottaneet. 
Yhtään vieraan jälkeä Hiski ei ole ajanut sitten Nurmijärven kisojen eli 20.6...Eipä juuri tosin sitä ennenkään.
Tottikset
Hiippailin salaa Sääksjärven hienolle uudelle keinonurmiselle jalitsukentälle. Siellä kokeilin Hiskin kanssa seuraamista ja heitin kapulaa kokeeksi. Hiski toimi hyvin, mutta alustan kovuus vähän hirvittää :( 
Seuraamista ja jääviä ynnä luoksetuloja on otettu ainakin Kirkkojärven puistossa sorsalaumojen mellastaessa vieressä.
Keskiviikkoaaamuna oltiin Kanavan rannan parkkiksella hirveässä kaatosateessa ja ukkosilmassa. Otettiin seuraamista ja jäävät ynnä eteenmeno maahanmenoineen, mikä oli upea taas. Luoksetulossa tuli taas vinoon, pöh. Muuten ei valittamista.
Haku
Hiskille vain kaksi maalimiestä, kulmat. Molemmat valmiina. Eka ei palkannut, mm:n nosto kisamaisesti, minä palkkasin matkalla keskilinjalle. Molemmilla ilmaisu, mutta tokalle lähti vapaalla liinalla. Ekalta toi rullan niin paljon eteenpäin, että paahtoi keskilinjan yli minua näkemättä, hups.Pitääpä olla tarkkana tässä.
Ainiin ja Lempäälän-Vesilahden Sanomista kävi toimittaja haastattelemassa (!). Näytin Hiskin tottista ja tehtiin tarkkuusruutu. "En ole ikinä nähnyt noin tottelevaista koiraa." Tuosta voikin jo päätellä, ettei olet kovin paljon ollut koirien kanssa tekemisissä ;) Yritin parhaani mukaan hehkuttaa PK-harrastusta ja alleviivata maastojen puutetta. Ans kattoo...
Oikeastaan ei pitänyt enää tällä viikolla treenata ollenkaan, mutta Hiskin ripulin aiheuttama toipumistauko sekoitti vähän pasmoja. Mitään kovin rankkaa ei kuitenkaan olla tehty. Hyvä mieli on jäänyt kaikista näitä viime hetken treeneistä: Hiski on ollut hyvässä vedossa ja kivassa mielentilassa. Nyt vain mennään ja koitetaan rentoutua ja nauttia hienosta tilaisuudesta :)))

6 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hienoa, että viimeistelyt ovat sujuneet noin hyvin :)). Tsemppiä kovasti viikonlopulle, laita mullekin tilannetietoa lauantain aikana, sunnuntaina tulen reippaana heti aamusta teitä kannustamaan :)

Liisa kirjoitti...

Tsemppiä viikonlopulle, hyvinhän se menee! :)

Hiippari kirjoitti...

kiitos tsempityksistä! Laura: aikataulut voi nyt sitten heittää ihan häränpyllyä ton povatun (grrr) helteen takia :( Kisojen sivuilla varoitellaan tästä. Voipi tulla vielä aikaisempia herätyksiä ja/tai iltahommeleita. Vasta huomisiltana selviää, mitkä on lopulliset aikataulut. Kiva...

Saija kirjoitti...

Mä niin toivon, että teillä menee kaikki osa-alueet niin hyvin, kuin Hiski ne vaan osaa (eli hyvin)! Ei muuten, mutta odottelen kakkua! ;D Toivottavasti ei tule kauhean kuumaa, kun Hiski ei siitä tykkää... Onnea äsämmiin!

katri kirjoitti...

Me niin pidetään peukkuja Mervin kanssa! Ihan jo jännittää!

Susan Miiro kirjoitti...

Täällä myös jännätään teidän puolesta ja toivotaan niin, että saisitte ehjän ja hyvän setin tehtyä! Tsemppiä ihan älyttömästi =)