HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 31. elokuuta 2010

Hiski oli niin hyvä :D

Tämä ei siis vitsi - päinvastoin kuin toi itseruoskinta ;))
Tottis
Pirkkahallin kentällä PPK:n tottisvuorolla maanantai-iltana oli hirveesti väkeä, varmaan toistakymmentä koiraa. Saatiin ihan loistava treeni! Tai oikeastaan 3-osainen sellainen.
Ihan aluksi otettiin kaikki koirat hiekkakentälle yhtaikaa "tarkastukseen", sain Hiskille oikein kunnon pörhistelyfiilikset heti päälle. Sitten jatkettiin niin, että kaikki rekut oli edelleen yhtaikaa kentällä tekemässä  kuka mitäkin.
Otin Hiskille ylipitkän seuraamisen, koko kaavion, ilman palkkaa, kehuja tms. Pienestä vilkaisun yrityksestäkin heti tiukka huomautus. Ohiteltiin toisia koiria muutaman kymmenen sentin päästä jne. Jumantsuti, mikä seuraaminen, mikä vire! Seuraamisen päätyttyä palkka. Sitten kaikki jäävät ja seisomisesta palkka.
Sitten pieni tauko ja nurmikentälle.
Aluksi Hiski paikallamakuuseen, seurautin myös sinne, tosin eri käskyllä kuin varsinaisessa seuraamisessa. Muita koiria paljon kentällä, ampuminen tähän.
Paikallamakuusta taas siirtymä käskyn alla suorituspaikkaan. Taas koko seuraamiskaavio - nyt ei tarvinnut edes huomauttaa - ja henkilöryhmä>palkka. Kentällä koko ajan (paljon) muita koiria.
Sitten nouto: ihan vieressä sakemanni, jota mulkaisi palautuksessa. Pääsin huomauttamaan. Muuten oikein hyvä, suorakin.
Hyppynouto. Mainiosti.
A-este. Kuin myös.
Eteenmeno. Ilman mitään palloa edessäpäin. Tässä oli lähdössä keulimaan, kielsin. Otan nyt noita eteenmenoja ihan säännöllisesti, vihollista päin vaan, ei  ongelman välttelykään mitään auta. Muuten oikein hyvä. Palkka=kunnon riehunta.
Sitten taas koira hetkesi autoon. Ihan lopuksi otin vielä eteen-/sivulletuloja vuorotellen eri suunnista (mm takaa). Peruuttamista myös. Eipä ollutkaan  helppoa. Hiskiparka vaikutti jo ihan tuskaiselta, mutta jatkoin hinkkaamista. En pahemmin palkkaillut, kun ei ollut aihetta, oli aina vinossa johonkin suuntaan. Lopuksi otin "normina" suoraan edestä, että sain palkattua vielä kunnon leikillä.
Näitä nyt sitten lisää. Luulenpa, että keskityn nyt tottiksessa (lähes) pelkästään noihin treeneihin, joissa on paljon häiriöitä, vaikka treenitiheys ei olisikaan niin valtaisa.

Ei kommentteja: