HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 24. elokuuta 2010

Hevoskuuri

Haut su-ti
Ollaan käyty Hiskin kanssa hakutreeneissä kolmena peräkkäisenä iltana. Kaikissa on ollut uusi maasto ja (melkein) kaikki maalimiehet on olleet Hiskille vieraita.
Haku1/su-iltana/Toijalan porukka/Toijalan takametsissä/6 koirakkoa.
Haku2/ma-iltana/hoffisakki/Kangasalla/7 koirakkoa.
Haku3/ti-ilta/Tavesin joukko/Ruutanassa/6 koirakkoa.
Kaikissa treeneissä on ollut melko runsaasti pistoja, 12-15 luokkaa, maalimiehiä 5-7. Sekä ilmaisuja että suorapalkkoja. Palkkoina sekä ruokaa että palloja.
Yhteistä/hyvää: motivaatio hyvä, lähtee vaikka kuinka monta kertaa pistoille. Ilmaisut ok, rullan saisi tuoda vielä lähemmäs, talvi aikaa korjata. Etsii (ja löytää) hyvin ja tarkentaa riittävästi. Maalimieskäyttäytyminen ok. Hallinta kohtuuullista, en edes yritä kovin jyrkkää touhua tässä.Hiskille on ihan sama, onko mm vieras vai tuttu.
Yhteistä/huonoa: tekniikassa on edelleen paljon korjattavaa. Eka pisto menee helposti urku auki-torveiluksi. Tyhjiä väännettiin paljon. Kaikki maastot olivat sellaisia, että tyhjillä joutui uppoamaan sankkaan metsään/pusikkoon ja näitä sitten jouduttiin uusimaan aika moneen kertaan, kun eivät olleet tarpeeksi syviä. Toisaalta en voi olla varma, missä asti se siellä pusikossa on käynyt. En kuitenkaan hyväksynyt yhtään huonoa tai keskinkertaista pistoa, mistä olen tyytyväinen.
Taaksepäin työskentelyä esiintyi jossain treenissä, mutta en ole ihan varma, johtuiko hajuvirtauksista.
Näytöille vei taas verkkaisesti, paitsi, kun päästin irti liinasta... Hoffitreeneissä kokeiltiin mm:n näyttäytymistä piilolla. Se on sitten taas kamikaze-hommaa.
Viimeinen treeneistä, eli Tavesin treeni Kangasalla sujui parhaiten joka suhteessa. Siinä mulla oli ensin nenänavausukko, maalimiehet kulmista noin 20 metriä, ei palkkaa kummaltakaan, ilmaisut. Seuraavilta kahdelta ruokapalkka, suorana, sitten tyhjiä, sitten pallopalkka suorapalkkana ja lopuksi ilmaisu ja kahden pallon leikki. Loppupalkan/iltaruuan annoin nyt keskilinjalla lopuksi, jotta lähtisi pois vähän rauhallisemmassa mielentilassa.Täällä teki tosi hienot laatikkopistot eteenpäin kaikille piiloille, tyhjiä taasvähän hinkattiin.
Tavesin treeni kesti neljä tuntia, sateessa, kaksi viimeistä koiraa treenattiin pilkkopimeässä. Olin litimärkä ja ajattelin, että jossei kohta kaksi viikkoa kestänyt lentsu nyt muutu keuhkokuumeeksi, niin sitten se paranee. Ans kattoo.
Hiskin huolsin hyvin: lämmittelin ennen ja jälkeen treenin, kuivasin ja hieroin ja laitoin Bot:in päälle autoon.
Haku on kyllä vaativa pilkunviilauslaji nykyisellään, ja varsinkin tuon rullakoiran kanssa. Ei ihme, että jäljen harrastajia on niin paljon - jäljellä saa sentään janan jälkeen huseerata koiran kanssa, mitä lystää eikä kukaan ole antamassa tyylipisteitä joka ripauksesta. Juu, ja vaarallinenkin laji on: Toijalasta hämärissä palatessa olin ihan hilkulla ajaa hirvikolarin.
Heta oli mukana hoffitreeneissä ja menin sille itse maalimieheksi. Jätin tien viereen ja kutsuin, kun olin kaukana pöpelikössä. Haukutin varmaan sata haukkua, että sai kerrankin louskuttaa. Haukkuu nykyään ihan liikaa.

Tottista en sitten tämän hakuhevoskuurin lisäksi olekaan ehtinyt enkä jaksanut treenata yhtään, edes pihassa. Enkä enää treenaakaan.
Tänään Hiski käy hierojalla ja sitten se vain lenkkeilee ennen lauantaita, jolloin sitten herätys on taas kivasti 3.30, kun menivät aikaistamaan kokeen alkamisaikaa kahdeksaan. Ollaan Hiskin kanssa haun avoimen luokan ainoa koirakko :)

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Teitä ei voi ainakaan valmistautumisen puutteesta moittia :-D. Tsemppiä kovasti teillekin, pidetään peukut pystyssä minkä kisaamiselta kyetään ;)

Hiippari kirjoitti...

Peukkuillaan täälläkin :D) Hakuun tuli otettua pieni paniikkiturnee, kun ei noita pitempiä ratoja oltu treenattu yhtään. Muuta ei sitten olekaan juuri tehty...