HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 28. elokuuta 2010

Upouusi koulari :D

Näkyipäs tänään bortsuja. Tottamooses, kun bc-rotumestiksissä oltiin Lahdessa. Tuttuja oli paljon ja muutenkin mukavaa. Piti siinä aina välillä töitäkin tehdä.
Hiski osallistui ainoana koirana haun avoimeen luokkaan eikä hakukoiria muutenkaan ollut kuin kolme, jälkikoiria oli pitkälti yli 20.
Maasto
Yleisesti ottaen maasto oli hyvä ja haastava. Oikealla oli rinne, aika paljon kaikenlaista kaatunutta puuta ja kovasti kivikkoa. vasen puoli tasaisempi, mutta ei koiraa sieltäkään kyllä lähetyksen jälkeen paljon näkynyt. Tuomarina joku Esa Nurmo, tuntui pätevältä tyypiltä.
Sirke oli maalimiehenä ennen radalle menoa, että sain otettua Hiskille nenänavauksen, se oli tosi hyvä!
His oli sitä mieltä, että vasemmalla haisee ja lähetin tietysti heti sinne. Poika tuli suurin piirtein saman tien rullan kanssa takaisin. Avo-ukko kökki puun alla. Sitten oikeaan kulmaan, jonne hyvä pisto.Molempiin kulmiin meni sivumennen sanoen melkoisen hyvin tallatut polut...
En jaksa muistaa pistojen määrää, mutta pari kertaa lähetin uudestaan vasemmalle, jonne ei uponnut kunnolla (kun tuuli kävi sieltä, His tiesi, ettei siellä ole mitään...). Aika pian Hiski hävisi oikealle puolelle tosi pitkäksi aikaa. En kutsunut, vaikka odottelu jo kävi vähän tuskaiseksi. Sitten pyyhälsikin rulla suussa keskilinjaa pitkin jostain edestäpäin. Mietin hetken, miten pitäisi toimia, mutta laitoin liinan ja niin mentiin. His veti keskilinjaa pitkin jonnekin sadan metrin hujakoille, puikkasi siitä nätisti metsään ja mm:lle, joka oli tiukasti suljetussa roskapontössä tai muussa vastaavassa umpilootassa.
Seuraava ukko nousi samalta puolelta läheltä 200 metrin paalua, ihan takaa, taas tukevassa, hyvin suljetussa umpipiilossa. His toi samalla tavalla rullan keskilinjaa pitkin...Aikaa meni kaikkiaan noin 10 minuuttia.
Tuomari ylisti Hiskiä, en enää muista, millä sanoilla, mutta ydinsanoma oli se, että "sulla on tosi hyvä koira". Kehui sitäkin fiksuksi, että koira siinä rytömaastossa toi rullan keskilinjaa pitkin ja vei täsmälleen samaa reittiä piilolle. Oli se mustakin aika nerokasta, koska säästi mun nilkkojani ja varmaan tuomarillekin miellyttävää:)  Ei moitetta hitaudesta, mutta ohjaajantorvelo sai pyyhkeet liinan kanssa säheltämisestä - erittäin aiheellisesti. Rupeen varmaan kuivaharjoittelemaan sitä :) Lisäksi hallinnasta meni muutama piste. Kyllä Hiski tuli takaisin, kun kutsuttiin, mutta ei ihan viereen, vaan "vähän sinnepäin". Joo totta, voisihan tuota vähän taas skarpata, jos joutuu ylempiin luokkiin. Ja kun voittajassa niitä pistoja on paljon enemmän, niin hallinnan merkitys korostuu.
Pisteitä herui sitten runsaitten kiitosten kera 164, mistä olin yllättynyt ja ilahtunut. 
Esineruutu oli Hiskille kakunpala: pisto oikealle>esine, seuraava pisto>esine. Yhtään ei koiraa näkynyt, piti vain luottaa siihen, että se etsii eikä kiidä esimerkiksi pupujahdissa. 30 pistettä.
Maastosta siis yhteensä 194 pistettä.
Tottis
Lähdin vähän liian itsevarmana tottikseen, vaikka harjoittelut oli jääneet minimiin. His oli ensin paikallamakuussa, mikä on aina ollut meille huono juttu. Seuraamisessa Hiski vajosi pitkällä suoralla taas siihen keskittymättömään eteenkyttäysseilaamisjolkotteluunsa, jossa kontaktista ei ole ikinä kuultukaan. Mistä se sen taas keksi? Loppu sujui paremmin.
Jäävistä meni seisomisessa maahan (luultavasti siksi, koska voittajassa siinä juostaan, eikä ole yhtään treenattu tätä kävelyä).
Hyppyeste: heitin kapulan aivan telineen taakse ja katastrofi oli valmis. His kompuroi niin pahasti, että hajotti telineen, tuli ihan vinoon viereen ja säikähti vissiin vähän muutenkin. Sillä seurauksella, että kiersi A-esteen, mitä ei ole tehnyt koskaan ennen.
Eteenmeno ja paikallamakuu ok.
Loppupisteet 76.
Karmeethan noi tottispisteet on, mutta ei nyt jäädä sitä suremaan. Loppujen lopuksi kotiinviemisiksi tuli ykköstulos 270 pistettä ja HK2-koulari. Sitähän me hakemaan mentiin. Karvas totuus vaan on, että tottista on näköjään pakko treenata säännöllisesti...
Hiski, ihana pieni bc-poikaseni on siis nyt EK3, HK2 ja JK2, snif ja snif ja snif. Yksi koulari vielä, niin se on kirinyt Hetan kiinni...On se taitava. Tai siis multitalentti, kuten Katri sanoo :D Olispa vaan ohjaajakin edes semitalentti totttiksen kouluttamisessa...
Hui-veli  sai hienon ykköstuloksen ja on nyt JK3. Ja Mervi-sisko nappasi JK1-koularin. Merkan tottis oli ihan itkettävän hienoa: Harjulan Ossi-setä antoikin siitä ihan ansaitusti 98 pistettä.
Bestis-sisko ei päässyt taaskaan toko-kokeisiin, kun mamma-Laura sairastui äklötautiin. Onpa huono tuuri :(
Kiva reissu, mutta suoraan sanoen nyt väsyttää hiukkasen...

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea taasen teille! :D
T. Saija

PiaP kirjoitti...

Paljon onnea hyvästä tuloksesta -taas :-)

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Onnea onnea :) Hiski on kone!

Laura kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta, kuulosti tuo henkilöetsinnän kertomus niin hienolta, että ei muuta kuin voittajaa kohti :))

Hanna kirjoitti...

Hurjan paljon onnea jälleen kerran hienosta tuloksesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Hurjasti onnea hienosta tuloksesta! En ole taas ehtinyt blogia lueskelemaan ja näköjään tuloksia tahkotaan oikein vauhdilla ;)

Miikku & sakki

Susan Miiro kirjoitti...

Onneksi olkoon HK2 Hiski!!! Todella hienoa ja vakuuttavaa menoa =)

Hiippari kirjoitti...

Suurkiitokset onnitteluista :D
Iso osa kiitoksista kuuluu kyllä treeniporukalle, koko hommastahan ei tulisi yhtään mitään ilman hyviä maalimiehiä!