HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 2. elokuuta 2010

Takaisin baanalle

Treenitauko on ohi. Hiski on ihan terve ja reipas. Parit henkilöryhmät ollaan otettu pihassa, kun olen komentanut mukulalauman rinkiin.
Keskustelin Hanna T.: n kanssa (KIITOS!) Jonten näkemyksistä Huista ja päätin että se saa nyt olla Lopullinen Totuus myös Hiskin kohdalla. Ugh. Eli nyt sitten huomautan tiukasti vilkuiluista ja yritän muutenkin olla kaikessa mahdollisimman mustavalkoinen (vaikeeta). En tosin nyt uskalla mitään kauhean radikaalia tehdä tässä vaiheessa, eikä ole tarpeenkaan.
Joitakin asioita olen jo yrittänytkin soveltaa, esimerkiksi juuri suullista kehumista palkkana ainaisen pallonheittelyn sijasta ja "pallohäiriöitä" kentällä. Eteenmenossa ollaan onneksi oltu "Jonten linjoilla", eli Hiskiä  ei ole lähetetty pallolle muutamaa ensimmäistä kertaa lukuunottamatta. Kokeilin heti kotipihassa sitä, että pallo on kyllä valmiina, mutta koira käsketään maahan ennen palloa. His oppi kerrasta, ettei palloa saa ottaa, jos komento maahan on tullut. Annoin pallon sitten itse.
Maanantaiaamuna suunnattiin Niihamaan tarkoituksena ottaa kaikki pk-liikkeet ilman palkkaa.
Tottis
Tein kaikki rutiinit, ilmoittautumisen jne. Vein ensin Hiskin paikallamakuuseen ja menin ihan kunnolla piiloon. Sieltä ikäänkuin odottelemaan toisen koiran eteenmenoa ja sitten siirtymä suoritukseen käskyn alla. Muutkin siirtymät otin kisamaisesti.
Seuraaminen. Olipa tiivistä, jopa vaikea kävellä. Pari vilkaisua pitkällä suoralla, huomautin niistä heti tiukasti, tuntui, että viesti meni perille.
Tästä olisi ehkä hra tai rva Tuomarilta lohjennut arvosana hyvä.
Liikkeestä istuminen. Valmisteleva ihan ok, liikettä en osaa arvioida, sovitaan, että oli erittäin hyvä.
Maahanmeno.Vilkuilua ja keulimista, annoin huomautukset, mutta en tiedä, tulivatko liian myöhään. Liike vissiin ok. Luoksetulo: ihan vinoon. Sen siitä saa, kun treenaa pelkkiä läpijuoksuja :( Tyydyttävä - hyvä.
Seisominen.  Keuliminen ja vilkuilu pahenee juoksussa, niin nytkin. Huomautus ei auttanut. Liike kai ok, luoksetulo suora ja hyvä, siksi palkkasin tässä. Hyvä
Nouto. Muuten ihan jees, mutta luovutuksen loppuosa jotenkin voimaton: pää vajosi, näytti hetken jo siltä, että kapula putoaa. Hmm, olisko erittäin hyvä tai hyvä
Hyppy. En huomannut mitään virhettä, mutta kyllä The Tuomari olisi huomannut, joten erittäin hyvä.
A-este. Sama juttu. Erittäin hyvä.
Eteenmeno. Napakymppi. Erinomainen. Olen reilu enkä vähennä valmistelevan osuuden pienestä edistämisestä :)
Paikallamakuusta annan meille erittäin hyvän, varmaan olisi lahjomattoman tuomarin  mielestä saanut mennä nopeammin maahan tai nousta nopeammin tai olla rauhallisempi tai jotain...
Sitten palkkabileet.
No, ei tämä nyt kovin huonosti mennyt, vaikka olin koko ajan varmuuden vuoksi mahdollisimman jäykkä, tympeä ja vihaisen näköinen ja käskytkin annoin aika tiukasti. Edestä sivullesiirtymiset oli edelleen ihan hienot.
Nyt pitää siis pihassa treenata vielä ainakin:
-  luoksetuloja
- kaksikiloisen luovutusta
Lopuksi tein vielä vieraaseen metsään pudotetun esineen radan, ihan kohtuuvaikea: polun ylitys, pusikkoa ja ojan ylitys. Jumankekka miten hienosti meni. Jos me tää liike ryssitään, niin se on kyllä jo maailman huonointa tuuria.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Ette te ryssi mitään, vaan kaikki onnistuu hienosti! Sitten jonkin sortin kisarapoa viikonlopun kuluessa tulemaan että ei ihan haljeta tietämättömyydestä täällä kotipuolessa!! Tsemppiä vielä viimeistelyihin ja ennen kaikkea tulevaan viikonloppuun, meillä on kaikki peukut pystyssä!!!