HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Hakustelu

Sunnuntai-iltapäivän ratoksi hakutreenit Sääksjärvellä. Uusi itse löytämäni ja merkkaamani hyvä rata, 250 metriä. Kahdeksan (8!) koirakkoa.Kohtuutuuli vasemmalta.
Hämypiiloja oli tosi paljon, uusiakin, hyvä, hyvä.
Hiskille neljä maalimiestä, suorapalkat, kolme ekaa maalimiestä valmiina, viimeinen mm meni paikoilleen tien kautta toisen puolen tyhjän piston aikana. Aika paljon tuli tyhjiä, jotka olikin treenin teema. Eka pisto (tyhjä) vasemmalle oli huono ja se uusittiin peräti kolme kertaa. Puolivälin tienoilla tuli toinen paikka, jossa tyhjää hinkattiin kolmeen kertaan, tällä kertaa oikealle. Kummallakin reitillä oli hämypiilo, jonka tarkistaminen jotenkin sotki Hiskin pasmat. Otin pojan kaikilta tyhjiltä vastaan pallon kanssa, kun se luoksetuleminen on ollut kokeissa monen tyhjän jälkeen vähän nihkeetä...
Muut tyhjät His teki hyvin. Yritin viheltää sen pois, ennenkuin se ehti juosta sen sadan metrin rundinsa. Muutaman kerran taisin jopa onnistua. Rauhoitin Hiskiä myös pistojen välillä, se tekee näköjään pojalle hyvää.
Maalimiesten löytämisessä ei ollut ongelmia, viimeiselle tosin jouduin lähettämään uudestaan. Hyvä treeni ja oli kaikinpuolin mukavaa: hyvä ilma ja herkkujakin tarjolla koemenestysten ansiosta. Ja pitkästä aikaa Miikku ja Roihukin mukana, tervetuloa takaisin! Radiopuhelimet oli taas tarpeen.
Nilkkakin kesti, oli tosin aika lujilla ja jouduin irvistelemään melkoisesti. Huomenna menen ostamaan kunnon nilkkatuen.
Aamulla treenattiin taas kellarikäytävällä: kaukoja, luokse-käskyä ja peruuttamista+stoppia. Kaikki hienosti. Kaukot sujuu nyt pitkältäkin matkalta. Nyt ihmettelen taas, miten sen m-i-homman pitäisi oikein mennä. Hiskin etujalat pysyy siinä paikallaan, mutta takapää tulee vähän eteenpäin. Tarttisko sen mennä toisinpäin.....

4 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Ei sillä ole "väliä" onko juuri tuossa asennossa etupää vai takapää paikoillaan. Kokonaisuus ratkaisee, eli miten myös muut vaihdot tehdään. On olemassa tekniikat etupää paikoillaan, takapää paikoillaan ja sekatekniikka jossa ei niinkään pysy koko ajan jompi kumpi pää paikoillaan vaan ikäänkuin "kokonaisuudessa koira ei liiku eteen eikä taakse". Ja luonnollisesti, jos valitsee etupää paikoillaan tekniikan, se tarkoittaa, että kaikki vaihdot tehdään etupää paikoillaan. Ja takapää paikoillaan samoin, mutta tietty takapää paikoillaan :-D.
Ainakin teoriassa näin se menee ...

Hiippari kirjoitti...

Aargh - mun tarttis joskus tulla sinne teillepäin, jos ehtisit katsoa, miten toi nyt oikein menee. Määhän en ole osannut opettaa varsinaisesti mitään "tekniikkaa", ollaan vaan touhuttu jotain :(

PiaP kirjoitti...

Kimppatreenit on aina tervetulleita! Kun vaan saadaan johonkin väliin sopiin :-O.
Jossain kohden oli puhetta, että sääntöihin tulisi muutos että pitäisi olla joko etupää paikoillaan tai takapää paikoillaan. Tätä ei sitten vissiin koskaan tullutkaan tai se oli vaan huhua (?), mutta itse olen huomannut, että on tosi paljon helpompi pitää valitusta kriteeristä kiinni, kun haluttu pää pysyy paikoillaan. Mä olen muutenkin helposti sellainen säätäjä, että unohdan kriteerit, jos ne ei ole selvät ja tarkat...

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Mulla molemmat tekee vaihdot niin että välillä on takajalat paikoillaan ja välillä etujalat :) Eli esim. maahan-istu-maahan: takajalat paikoillaan.
istu-seiso-istu: etujalat paikoillaan.
Maahan-seiso-maahan: kaikki jalat paikoillaan :D
Voisin joskus näyttää reeneissä miten tuo menee, ja Qiralta ei tosiaan oo ikinä tuosta mennyt pisteitä, paitsi jos liikkuu tai oon joutunut käyttämään useampia käskyjä.