HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 29. lokakuuta 2010

Hiskin toko ja haku

To-iltana Levekin tokotreeneissä
Paljon koiria ja paljon toimintaa kentällä, hyvä, hyvä.
Paikallamakuu. Erittäin rauhallinen ja keskittynyt oli His ollut. Kaikki muutkin koirat tosi hienosti.
Seuraamista. Edistämistä havaittavissa. Yritin korjata "ajamalla päälle", auttoikin. Sekä pitkää että pätkää. Sivulta peruuttaminen tökkii: erittäin tiivis, mutta peruuttaa itsensä ihan liian taakse. Otin sitten namin käteen, kun muu ei auttanut. Juoksuaskeleita en edelleenkään pysty ottamaan yhtään, mutta käännöksiä tehtiin runsaasti.
Luoksetuloja/pk-tottis. Arvasin, että tässä käy näin. Tuli kolme kertaa suoraan sivulle, kun olin ottanut sekaisin niitä sivulle ja eteen-tuloja.
Luoksetuloja/toko; läpijuoksuina. 
Tunari. Läheltä. Paljon kapuloita. Ensin oma vähän erilleen eteen, sitten taakse ja sitten pari kertaa muiden sekaan ympyrään. Oli hiukan epävarmempaa kuin kotiphassa (häiriöitä ympärillä tosi paljon), mutta toi joka kerta oikean eikä klähminyt. Hyvä His!
Ruutu. Hiski ei edelleenkään hahmota koko ruutua, juoksee vaan jonnekin. Olisi varmaan ollut himpun verran helpompaa opettaa tämäkin homma pentuna - katselin, että Merkka esim. osasi ruudun jo puolivuotiaana. Vähänkö noloa :(
Kouluttaja suositteli kosketusalustaa ja namia, ei innosta. Mulla on nyt vaan semmonen pakkomielle, että haluan opettaa Hiskille tämän "jontemaisesti" niin, ettei ruutu tarkoita rynnimistä namin etsintään tai pallolle hullunkiilto silmissä.
Taidan jättää koko juoksemisosuuden toistaiseksi pois ja aloittaa uudestaan pelkästä ruudusta ja paikasta, siis loppupäästä. Ja palkka tulee multa.
Treenin lopuksi hengailtiin vielä pitkään parkkiksella muiden koirien kanssa ringissä , ihan vaan juoruilemassa. Se teki taas näköjään Hiskille oikein hyvää. Alkaisko sen pörhistely aavistuksen verran laantua...?

Haku
Levekiläisten ja tavesilaisten yhteistreeni Sääksjärvellä perjantai-iltapäivän ratoksi :)
Hiski tekee jostain kumman syystä vasemmalle takapistoja ja muutenkin tekee sinne tyhjät pistot huonommin. Siksi otin treenin, jossa suoria ja eteenpäin kääntyviä vasuripistoja vahvistettiin. Haluan myös vähän "kaventaa" Hiskin pistojen laajuutta.Suorapalkat, kuusi maalimiestä, kolme tyhjää. Monta hämypiiloa.
Eka tyhjä vasempaan nurkkaan (umppari ylisyvällä). Lähti suoraan, kävi tarkistamassa piiloon ja kääntyi melko mukavasti eteenpäin, vihelsin pois. Oikeasta kulmasta hiukan eteenpäin oli maalimies valmiina, taas ylisyvällä. His lähti vinoon, vihelsin takaisin, nyt suoraan.
Vasemmalle lähti ukko kävelemään ja kääntyi syvällä eteenpäin. Hyvä pisto. Oikealle hyvä tyhjä, matkalla käytetty piilo, hienosti ohi. Vasemmalle taas etenevä+kääntyvä mm tiheään kuusikkoon. Hyvä. Oikealle tyhjä, teki ensin liian matalan piston, mikä johtui siitä, että lähetin jo tutkitulle alueelle, hyvä minä. Uusinta hienosti.
Vasemmalle taas näkyvästi menevä, kääntyvä ukko, pisto jees. Oikealla valmis ukko noin 30 metrissä, ok.
Vasemmalla hakkuuaukolla ukko suoraan edessä tosi kaukana, ääniapu.
Olipas tosi, tosi kiva treeni, vaihteeksi mukavaa, kun mukana oli koirakoita, jotka on ihan samassa vaiheessa kuin mekin. Hiski taas oli valloittavan iloinen, motivoitunut ja ikionnellinen pieni koiranpoika! Voi, kun se pysyisi tuommoisena! Aurinkokin paistoi suorastaan lämpimästi, ihan uskomatonta tähän aikaan syksyllä.

Sunnuntaiksi saatiin kutsu Eloketun hakuleirille Parkanoon: innolla lähdössä. Kun vaan nilkka kestäisi...

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hih, jotkut asiat tosiaan ois helpompi opettaa jo pentuna, nimim. Bestis 2½vee yrittää myös opetella ruutua, tunaria ja kaukoja... Toisaalta joku vaihe näiden aikuisten (ehkä ennemmin teinien?) kanssa menee kuitenkin helpommalla kuin pentujen, ainakin kovasti toivon niin ;)

Kokonaisuutena teidän treenithän kuulostaa tosi hyvältä!

Hiippari kirjoitti...

Pitää suhtautua positiivisesti, juu. Hiskillä kyllä selvästi vaikuttaa PK-eteenmeno,johon se sekottaa liikkeen heti, jos matkaa kasvatetaan. Mutta ei oteta stressiä, se on pääasia! Treeni-iloa teillekin!

Hanna kirjoitti...

Samassa veneessä ollaan Huin kanssa - monesti jo käynyt mielessä että miksen opettanut tätä pentuna..

Saija kirjoitti...

Mä en ole edes osannut funtsia, että miksi en opettanut pentuna, kun mulla ei ollut tokosta oikein mitään hajua, kun aloin sitä Nerin kanssa harrastamaan koiran ollessa kahdeksan kuukautta. Ja korkeampien luokkien liikkeisiin olen tutustunut tässä pikkuhiljaa :)