HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




torstai 14. lokakuuta 2010

Tokoa

Ei päästy torstai-aamuna Hanna T.:n, Huin ja lapsukaisten kanssa jäljentämään kamalan kelin takia, joten otettiin pikku sisätokot työhuoneessa+kellarikäytävällä.
Ensin hinkattiin kaukoja. Koitin merkata aloituspaikan matolla. Huomasin, että olen itsekin vähän pihalla: tuleehan se koiran etupää väkisinkin eteenpäin i-m-vaihdossa... Siis jos takapää pysyy paikallaan ja sehän pysyy. M-s:ssä pitäisi (kai) pitää paikkansa sekä edessä että takana. Otettiin aika monta toistoa tuota  versiota, tietokonelaukku Hiskin edessä.
Sitten lähtöjä ja seuraamista käytävällä. Hienoa!
Jäävät myös kaikki.  Ja luoksetulo.
Luoksetulon/stopin uudelleenrakennusta. Pilkkomalla ja niin, että liike erottuu kunnolla pk-luoksetulosta. Olen nyt aika varma, etten saa tuota toimimaan riittävän hyvin vanhoilla eväillä. Ei toimi kierto, ei käsky, ei käsky+käsimerkki, ei pelkkä käsimerkki, vaan aina ottaa sen askeleen tai pari. Tai pysähtyy vaanimaan palloa ilman mitään käskyä. Nyt ajattelin opettaa ensin käskysanan ("luokse") aika lyhyeltä matkalta, vähän eri asento ja edeltävät merkit kuin "tavallisessa" pk-luoksetulossa, namipalkka. Näitä tehtiin muutama kymmenen toistoa.
Suunnittelen myös juurruttavani äkkistopin naksulla Hiskin kaaliin edestä peruuttamisen yhteydessä, jossa His pysähtyy kuin seinään ja pääsee palkkaamaan riittävän hyvästä pysähdyksestä, namipalkka. Olen hyväksynyt aivan liian usein aivan liian huonoja stoppeja ja palkannut niistä, hyi minua. Näitä peruutusstoppeja tehtiin parikymmentä kertaa, toistoja pitää varmaan tehdä tuhat.
Sitten vaan yhdistän "luokse"-käskyn ja "stopin" aluksi myös lyhyeltä matkalta niin, että otan stop-käskyn yhteydessä aluksi askelen Hiskiä kohti kuin peruutukseen lähdössä, sitten jätän askelen pois. Helppoa kuin heinänteko.Niinhän sitä luulisi, hehheh... Mutta idea ainakin tuntuu hyvältä ;))Jos jouluun mennessä saisi edes jotain aikaan tässä.
Pikkuesineiden etsimistä/luovutusta lampaantaljalta lattialla myös :)
Ennen pimeäntuloa tehtiin vielä yli kahden tunnin metsälenkki. Rakensin samalla uutta hakurataa koirien juoksennellessa vapaana. Tarkoitus oli mennä vielä illalla vähän tokoilemaan Levekin kentälle. Märkä räntä kasteli kuitenkin niin perusteellisesti, että jätin väliin.

Ei kommentteja: