HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 17. tammikuuta 2011

Jotain järkeä treeneihin

Lauantaina olimme Hiskin kanssa turisteina seuraamassa maajoukkuekarsintoja Marjamäen hallissa. Aika paljon T-koiria...Hienon näköistä menoa ja taitavias koiria ja ohjaajia. Kaikkein ihanaisin oli tietysti siskolikka Mervi! Merkalle sattui pari harmittavaa hamaa, kun se oli niin innoissaan, mutta muuten se oli tosi pätevä.
Otin Hiskin kanssa kisojen loputtua hallissa seuraamista - melkoisen paljon koiria ympärillä. His oli ihan raivovireessä, en saanut sitä oikeastaan irrottamaan pallosta ollenkaan, kädet oli verillä. Mutta ihmeen hyvin se seurasi. Siellä oli semmoinen iso lämpöpuhallin, joka säikäytti muutaman koiran aika pahasti. Hiskillä ei ollut tässä ongelmia.
Muuten on treenattu kotona ja Honkkarin parkkipaikalla, jolla herätimme melkoisesti huomiota. Pöh ja pah.  
Kaukoissa on nyt saattanut tapahtua jonkinlainen valaistuminen, tai ainakin sellaisen esiaste. Olen saanut Hiskin takapuolen seiso-istussa pysymään paikoillaan jo monta, monta kertaa - muutin käsimerkkiä "taaksetyöntäväksi". Katsotaan nyt.
Tunnari. Ongelma on edelleen sama: His ottaa nopeasti oikean, mutta sitten sille iskee epävarmuus ja saattaa pudottaa, ellen vahvista nopeasti. Tämän olen saanut ihan itse aikaan, koska olen vahvistanut sitä oikean nostoa. Nyt pitäisi päästä siitä eroon ja saada poika luottamaan itseensä.
Ruutu. Oikeata paikkaa on haettu ahkerasti. Hokasin, että tähänhän voi yhdistää sen stoppaamistreenin: seison ruudun takana, kutsun, huudan oikealla paikalla "seiso" ja heitän pallon.
Luoksetulot. Kahden pallon kanssa. Olen palkannut vain nopeista stopeista, joita on ehkä puolet. Maahanmenon ideaa His ei oikein tässä ole vielä tajunnut: vähän etupäätä malttaa laskea, takapuoli jää ylös.

Nyt ajattelin ruveta noudattamaan oikein treenisuunnitelmaa, eli teen päivittäin vain tietyt toko-liikkeet. Kerran viikossa  otan liikkeet koemaisesti, ilman palkkaa ja liikkeiden välitkin hallinnassa, helpotettuina ne jutut, joita His ei vielä kunnolla osaa. Väärin menneitä ei uusita, mutta jotain liikettä treenataan sitten erikseen.
Jos saisi vähän järkiperäistettyä sekavaa touhuamistani tällä lailla. Homma alkaa heti tänään :)
Ma: luoksetulo, tunnari, kaukot
Ti: kaikki liikkeet +?
Ke: ruutu, tunnari, kaukot
To: tunnari, luoksetulo,ruutu
Pe: ruutu, jäävät, metallinouto
La: seuraaminen, luoksetulo
Su: seuraaminen, paikallamakuu, tunnari

Ei kommentteja: