HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 3. tammikuuta 2011

Hyvä, hra Hiskonen!

Vuosi vaihtui taas. Ihmeen nopeasti ne nykyään vilistävätkin ohi, varmaan hommaa on jotenkin tiivistetty. Ryske ja jytinä jatkui meilläpäin kolmeen asti yöllä, mutta ehjin nahoin kolmannesta maailmansodasta selvittiin. Käytin koirat vain pikaisesti iltapissalla, muuten kökittiin sisällä. Vuosi alkoi kyllä vähän huonosti, kun avattiin tv minuutiksi puolenyön jälkeen ja Paula Koivuniemi jollotti siellä Aikuista naista. Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Kyllä en yhtään tykkää (kiitos lainasta, Tuomas Kyrö).

Positiivista uutta vuotta  kaikille!

Ei meinaa ehtiä treenailla, kun on kauheesti ohjelmaa koko ajan ja työtkin haittaa harrastamista :(
Jotain sentään. Kotona (melkein) joka päivä (Susanin listan mukaan) kaukoja. Läheltä hyvin.
Imutusseuraamista olkkarissa. Myös edestä sivulle ja sivulta eteen-siirtymisiä jossain välisssä. On vauhtia ja asennetta!
Esinehaku kertaalleen molemmille koissuille sisällä.
Luoksetuloja ja stoppeja kahden pallon menetelmällä: toinen minun takanani, toinen Hiskin. Olen saanut ulkona loistavia stoppeja näin, lumi vaan pöllyää.
Hiski on ruvennut tarjoamaan myös oma-aloitteisesti oikein hienoa seuraamista remmilenkeillä, ihan outoa.  Annan sen tyrkyttää taitoaan pitkiäkin matkoja reagoimatta, sitten annan "liki"-käskyn,jatketaan ja siitä palkka, joka on mun hanskani tai nahkarukkanen, jota se siis kärkkyy. Sitten onkin kiva jatkaa lenkkeilyä paljain käsin...

Manantaiaamuna oltiin Meirän hallilla tokoilemassa/tottistelemassa. Siellä oli joku ylökkiläinen beeceensä kanssa tokoilemassa myös, saatiin hyvää häiriötä. Yksi agikoirakin mellasti sermin takana. Käskytin itse itseäni :)
Aluksi kontaktista palkka ja leikki, siitä suoraan ruutuun. Jostain syystä päällä oli taas "pujahdanpa tuosta vasemmalta sisään"-vaihde. Muutaman sellaisen jälkeen käytiin yhdessä katsomassa oikea menopaikka ja homma alkoi taas pelittää mainiosti. Kisamatka. Palkka edelleen minulta.
Treenin lopuksi uusittiin vielä ruutu muutamaan kertaan ja silloin meni heti oikein.
Tunnari. Pyysin toista treenaajaa klähmimään kapulat kunnolla läpi. Häiriöitä mukavasti. Kahdessa erässä, molemmilla kerroilla monta toistoa. His haisteli rauhallisesti, ei härkkimistä eikä väärän nostoja. Nosti aina oikean. Mahtavaa! Heiteltiin palkaksi lelun lisäksi kapulaa. Näin tämä toimii nyt. Tuonhan pitäisi olla ns. matalan vireen liike, mutta Hiskin motivaatio ei pelkällä namipalkalla riittänyt alkuunkaan, jos oli häiriöitä, eikä aina muulloinkaan. 
Seuraamista monessa erässä: namilla, ilman palkkaa-seuraamista ja lelupalkattua seuraamista. Käännöksiä, peruuttamista, "seinää päin"-kävelyä, telineiden ympäri-kävelyä ja ties mitä.  Enimmäkseen ok, paikka on kyllä selvästi liian edessä, mutta treenien pääpaino on nyt ehdottomasti kontaktissa/tarkkaavaisuudessa. Kerran murahdin, kun His vilkuili toista koiraa, tokeni oitis.
Kaukoja. Läheltä tietty. Laitoin laudan eteen, että näin, liikkuiko. Takamus pompsahti jossain kohtaa.
Luoksetulot. Kaikenlaisia variaatioita: läpijuoksuja, eteentuloja stoppeja. Stopit ei nyt niin hyviä kuin ulkona on olleet. On ihan hitsin vaikea päättää sopivasta kriteeristä palkkauksessa, kun en ole varma, onko His tajunnut homman ideaa vieläkään. Olen satavarmasti palkannut vääränlaisista stopeista.
Hyppyjä. Tosi matala este, jota viitsinyt ruveta säätämään tikkuisten lautojen kanssa. Lähinnä treenasin luovutusta ja sivulle siirtymistä.
A-este. Piti ottaa vain kerran, mutta heitin tahallani tosi vinoon, mistä seurasi, että His tuli (monta kertaa) takaisin hyppyesteen kautta, joten jäätiin sitten hinkkaamaan tätä.
Paikallamakuu. Heta teki Hiskin huilatessa noutoja ja seurasi. Ja haukkui tohkeissaan, pöhkö! Oli kuin pahainen kakara.

Olin taas oikein tyytyväinen Hiskin edistymiseen. Jännä nähdä, osaako se mitään torstaina Längelmäellä (melkein) oudossa paikassa ja liikkurin kanssa.

Ei kommentteja: