HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 23. tammikuuta 2011

La-su-treenit

Ohjelmassa lauantaina suunnitelman mukaisesti seuraamista ja luoksetuloja.
Seuraamista otettiinkin oikein reteesti keskellä Tamperetta, Hämeenpuistossa, kun hain teatterilippuja. Aika hienosti se sujui omasta mielestäni, Hiski ei näyttänyt noteeraavan ympäristöä ollenkaan. Tosin lelu oli näkyvillä. Lähtöjä, askelluksia sivuille ja taakse ja pieni pätkä suoraa. Sitten vähän käveleskeltiin katuja pitkin myös: Hiski oli kyllä aika maalaishiiri :). Se on viimeksi ollut keskustassa joskus pentuna.
Toinen setti seuruuta tehtiin Nekalassa, ammattikoulun pihalla. Loistava paikka! Hyvin aurattu, mutta ei liukas, lauantaina ei ristin sielua missään.
Ihan kelvollisesti meni tämäkin, sikäli, kun pystyin havainnoimaan. Nyt otin myös juoksun ja hitaat. Juoksussa lähti pompsahtelemaan, mulla on sopiva juoksuvauhti aika hakusessa.
Luoksetuloja sitten aika liuta erilaisina versioina jälleen, kahdella pallolla: oli apuja ei-apuja, läpijuoksuja ja eteentuloja, seisosta vapauttamisia ja maastavapauttamisia. Hiskin vauhti ei ole mitenkään päätähuimaava, mutta jotenkin kuvittelen, että parempi niin, on ainakin kuulolla. Jos tulee hirmuvauhtia, ei ainakaan pysähdy nopeasti. Stopit: ei lukkojarrutusta, mutta ei sikahuonojakaan. Maahan meni nyt paljon paremmin, kun tätä on treenattu erikseen kotona.
Jossain välissä sain päähäni ottaa pitkästä aikaa eteenmenon, ilman mitään pallonvientejä kylmiltään. Jumankekka, mutta oli komee kiito ja maahanheittäytyminen!

Sunnuntaina suunnitelmassa olisi ollut seuraamista, paikallamakuu ja tunnari. Me ahnehdittiin Hiskin kanssa vähän enemmän, eli mentiinkin heti aamun pitkähkön umpihankilenkin (ihan kamalaa rämpimistä, huh) jälkeen Löytöliiterin tyhjälle parkkikselle ja otettiin siellä ensin seuraamista, lähinnä lähtöjä, sitten ruutu ja läpijuoksuna luoksetuloja. Ei ne nyt ihan huonostikaan sujuneet.
Su-iltana Marjamäen hallissa seitsemän koirakkoa sulloutuneena pienelle kentälle, jossa lisäksi erilaisia agitelineitä. Ahdasta oli ja taatusti paljon häiriöitä, mutta saatiin tehtyä yhtä sun toista. Hiski oli ihan loistavassa moodissa, innokas, mutta keskittynyt, ei höyrypäinen.
Olin etuajassa, joten ihan ekana otettiin seuraamista käytävällä: lähtöjä, käännöksiä ja askelluksia. Nämä aikast hienosti.
Paikallamakuu, 4 min. piilossa. Kuulemma oikein hyvin, kuten muutkin.
Tunnari, vieraan klähmimät. Palasin reilusti taakasepäin, että saadaan itsevarmuutta pojalle. Eli iso kasa - lähellä lämpöpuhallinta, oma vähän erillään, aina vähän lähempänä kasaa. Monta toistoa. Itse seisoin ensin kasan vieressä, sitten kauempana ja kauempana. Nyt oli hyvä ote! Kunnon haistelut, varma tuonnit, ei vääriä.
Ruutu. Ensin pari kertaa suoraan ja palkka, sitten koko liike. Ei valittamista, hiukan liian eteen ehkä jää.
Kaukoja.  Ihan läheltä ensin kaikki vaihdot. Ei paha. Sitten kauempaa ja kauempaa pelkkä M-S, jossa on tullut vastaan herkästi. Nyt onnistui hyvin.
Käytävällä vielä luoksetulo läpijuoksuna ja stopin kanssa, joka oli ihan ällistyttävän hyvä :)
Lopuksi vielä seuraamista sinne sun tänne, eli mihin sattui mahtumaan, hidasta ja juoksua myös. Erinomainen asenne Hiskillä, ei vilkuilua.
Olipas His tänään taitava ja ihana! Melkein kaikki onnistui :D Nyt tarttis vaan saada kisamaisia/liikkuroituja treenejä...
Lopuksi Hiski pääsi vielä juoksentelemaan Neri-kaverin kanssa.

Ei kommentteja: