HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 7. tammikuuta 2011

Kotkotuksia Kana-areenalla ja tihutöitä

Huonot "uutiset" ensin, eli tihutyöt - Hiskin siis.
Keskiviikkoiltana oltiin katsomassa Beatles-musikaalia, poissa kolmisen tuntia. Palatessa eteisen lattialta löytyi epämääräinen kasa riekaleita, jotka paljastuivat Hetan  Bot-takiksi, tässä vaiheessa siis entiseksi sellaiseksi. Heta oli hädissään ja viestitti koko olemuksellaan: "en se minä ollut, en en se ollut minä." Eikä ollutkaan. Hiskihän se b(vaikkei näyttänyt pätkääkään syylliseltä, hyvä pokka): sillä on ollut viime aikoina hirveä hinku Hetan vermeisiin, olen yllättänyt sen parikin kertaa nylkyttämästä Hetan takkia. Siksi olin nostanut takin kh:n narulle. Ikävä kyllä, jätin kh:n oven raolleen...Hiskillä on ollut melkoinen homma saada takki hyppimällä alas ja käsittelyyn.
Takin tuhoamista edelsi Hetan valjaiden päreiksi pistäminen pari päivää aikaisemmin. Onneksi oli vanhat valjaat, nyt pitää vaan hankkia Hetalle uusi loimi.
Touhu liittynee yliviriilin nuorenmiehen hormonien hyrräilyyn ynnä siihen, että treenejä on ollut tavallista vähemmän, alkaa pojan kuuppa olla lujilla.

Sitten hyvät uutimet: torstaina oltiin Längelmäellä, Kana-areenalla treenailemassa tokoa ison Tending-porukan kanssa, kasvattajatkin mukana. Oli tosi hyvä päivä ja erittäin opettavainen: sain paljon ajateltavaa myös muiden treeneistä.
His oli eka koira ja ensimmäisessä vartin osiossa otin sille alkuleikin jälkeen ruudun, Hanna T. liikkuroi. Käytiin aluksi katsomassa oikea paikka ja sitten lähetys, ei ihan kisamatkaa. Jäi liian eteen, kaksi seuraavaa suht ok, ei paras mahdollinen paikka, mutta palkkasin kuitenkin. Sitten "loppupää", eli olin itse ruudun takana ja kutsuin oikeaan paikkaan>palkka.
Tunnari. kisamaisesti, vähän lähempää tosin. Alusta loppuun hienosti.
Kaukoja.  Läheltä. Liikkui eteenpäin, lopuksi otin polviltani pari vaihtoa>palkka.
Seuraamista. Aika paljon vilkuilua, joista en huomauttanut, tyhmä. 

Maittavan aterian jälkeen jatkoimme täysin vatsoin treenejä. Hiskille melkein samat kuviot kuin ekalla kierroksella.
Ruutu oli nyt toisessa päässä hallia, eli aivan ruudun takana oli liuta ihmisiä ja - paljon koiria, eli olin aika epäileväinen onnistumisesta. His jäikin aika eteen, mutta meni silti huomattavasti paremmin kuin olisin etukäteen uskonut.Uusittiin muistaakseni pari kertaa. Lopuksi vielä makuuseen oikealle paikalle ja kutsu kävelystä sivulle, ensimmäistä kertaa muistaakseni näin. Komean kaaren kauttahan se siihen tuli. Tämän treenaamiseen sain Hanna Hoolta hyvän vinkin.
Tunnari. Hanna H. laittoi kapulat ihan ruutunauhan viereen ja eteen, kapulat rivissä ja niitä oli paljon. Muuten kisakuviot ja -matka. Häiriöitä oli ihan vieressä ja lisäksi se ruutu siinä sotkemassa, olin ihan varma, että His menee ruutuun. Mutta ei: tiesi hyvin, mitä piti tehdä, haisteli nätisti eikä härkkinyt yhtään. Lähti tuomaan oikeaa, mutta pudotti matkalla ja palasi takaisin. Tämä johtui melko varmasti siitä, että olen vahvistanut oikean tuomista kehumalla, mitä en nyt tehnytkään. Pitää pikkuhiljaa siis luopua tuosta.
Uusinta meni ihan nappiin.
Lopuksi lempiliikettämme seuraamista, nyt niin, että porukka häiriköi antamalla kaikenlaisia käskyjä, taputtamalla jne. Tehtiin namipalkalla, vasta lopuksi lelupalkka. Meni paljon paremmin kuin ensimmäisellä kierroksella, Hiskin kontakti putosi muistaakseni yhden ainoan kerran. Ei huono :)
Porukka otti kahdessa erässä myös paikallaistumisen ja paikallamakuun. Istumisessa ei mitään erikoista, makuussa His haisteli. Ne ihanat nartunhajut varmaan...

Suuret kiitokset Katja Koolle järjestelyistä ja kaikille vinkesitä, avusta ja rattoisasta seurasta!

Olin ajatellut ottaa Längelmäellä myös luoksetulon stoppeineen, mutta eipä ehditty. Ulkona ollaan tehty kovalla pakkasellakin näitä, kahden pallon systeemillä ja voimakkaalla vartaloavulla. Hyvin toistaiseksi.
Perjantaiaamuna jatkoin työhuoneella Kana-areenalla aloitettua treeniä, eli makuulta takaa sivulle tuloa. Onkin yllättävän vaikeaa: tulee kyllä, mutta ei oikeaan asentoon eikä paikkaan. Nyt siis toistaiseksi ihan läheltä, pysähtymällä ja namiohjauksella.
Lisäksi niitä kaukoja. Ongelma on nyt selvästi S-I. Sitä siis jumpataan edelleen.

Ei kommentteja: