HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 31. tammikuuta 2011

Pakastettua kalikkaa iltapalaksi?

Jos joku vieras sattuisi kurkistamaan meidän pakastimeen, saattaisi vähän hämmästyä. Päällimmäisenä komeilee kolme purkkia puukepakoita. Olen pistellyt käytetyt tunnarikapulat pakkaseen, en tiedä, onko siinä mitään järkeä, mutta siellä ne nyt kumminkin ovat. Otan aina vanhimman lootan käyttöön.
Mörrikatti lähti sunnuntai-iltana. Onpa outoa, kun kukaan ei tunge karvaista takapuoltaan tietokoneelle eikä pudottele papereita. Nyt on taas työhuone treenikäytössä(kin).

Viikon 4 päätti rattoisa treenituokio su-iltana Marjamäen hallilla, tällä kertaa paikalla oli vain neljä koirakkoa. Agiälämölöä kyllä riitti ja ehkä hyvä niin. Hiski oli alusta loppuun hyvässä vireessä ja keskittynyt. Meitä pyydettiin näyttämään oikein mallia (!?) perusasennosta käännöksistä, jotka His tekikin tosi hyvin. Seuraamista otettiin muutenkin, poika oli tarkkana kuin mikä, ei vilkuilua, olin ihan onnessani.
Ruutuun His meni hirmutohinalla - ja kääntyi matkalla takaisin, ihan yhtä touhukkaasti ja iloisena ja tuli takaisin viereen! Oikeastaan se oli melko huvittavaa, ei kun uudestaan - ja nyt sivusta sisään yhtä reippaana poikana. Lähempää sitten ok meno. Paikkaa ja mukaantuloa muutamaan kertaan.
Tunnari, Saijan kopeloimat kapulat, mainiosti kaikinpuolin alusta loppuun.
Mikä parasta: useita onnistuneita luoksetulon stoppeja ja jopa kohtuullinen maahanmeno, jeee!
Ainiin ja paikkamakuu, jossa Hispander oli ollut rauhallinen, kerran oli katsahtanut paheksuvasti vieressään  vinkuvaa mäyristä.
Ja lopuksi vähän vapaata juoksentelua Nerin kanssa.

Maanantaina kokeilin lumikenkiä uudestaan eikä ne nyt niin huonot olleetkaan kuin aluksi luulin. Tai sitten kuvittelin etukäteen vähän liikoja. Löysin jonkun muun tallaamia lumikenkäpolkuja vaikka kuinka paljon ja tehtiinkin sitten parin tunnin lenkki, Heta talsi poluilla, Hiski poukkoili hangessa. Olipa mahdottoman kiva päästä pois siltä yhdeltä ja samalta tientapaiselta ihan kunnolla metsään!
Lenkin jälkeen  tein ruudun Peltsun latuparkkikselle. Yritän nyt löytää mahdollisimman paljon erilaisia paikkoja ruutuiluun. Ensimmäinen kerta menee aina arpomiseksi, johtuneeko siitä, että eka on yleensä käyty yhdessä katsomassa se oikea paikka? Onnistuneitakin saatiin kyllä ja monta kertaa hinkutettiin pelkkää paikkaa.
Luoksetulot myös ja taas hienosti, vitsit! Olisikohan His päässyt jyvälle tästä?
Tunnaria edelleen kasasysteemillä, mutta kisamatkalta, näin hyvin. Pikkuhiljaa alan siirtyä kellotauluun.
Ja työhuoneella tehtiin kaukoja, nyt pitemmältä matkalta, mutta edessä on jykevä pätkä puuparrua,  jonka yli His ei tule. Tämä sujui mukavasti. Kokeilen nyt tätä, kun tuo koiran edessä seisominen ei oikein näytä johtavan oikein mihinkään. 

Viikon 5 treenisuunnitelma:
Ma: kaukot, luoksetulo, tunnari, (ruutu)
Ti: kaukot, luoksetulo, tunnari
Ke: kaukot, seuraaminen, tunnari
To/halli: kaikki +?
Pe: eläinlääkäri, vapaa
La: kaukot, ruutu, tunnari
Su/halli: kaukot, luoksetulo, seuraaminen
Pääpaino kaukokäskyissä siis. Muutokset mahdollisia, tämä on minimi.

Ei kommentteja: