HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 24. syyskuuta 2011

Hyvässä vedossa

Lauantaiaamuna hakuiltiin Sääksjärvellä pitkällä radalla, jonka olin edellisenä päivä käynyt merkkaamassa. Loistava, uusi paikka,  ja luvallinenkin vielä. Lisämausteena ihan päältä ujeltavat Hornetit ynnä joku metsästäjä, joka räiski aika lähellä. Koirat ei olleet moksiskaan, hyvähermoista sakkia.
Hiski teki 12 pistoa, kaikilta löytö suoraan edestä, osa valmiina, osa ääniavuilla. Teemana eteneminen ja suorat pistot. Hienosti meni: His olisi vaivatta pistoillut toisen mokoman, ei painanut väsy, ei edes läähättänyt pahemmin. Poika on nyt hyvässä kunnossa. Maalimiehet kuljettivat koiraa leikittämällä aina vähän matkaa takalinjalla eteenpäin ja itse huutelin keskilinjalle.
Kun virtaa tuntui kovasti riittävän, tallasin Hispanderille hakutreenin jälkeen vielä esineruudunkin. Melko hankala maasto - nousua ja laskua - ja sairaan vaikeat, pienet esineet, kaksi ihan edessä, yksi vasemmalla lähellä sivurajaa montussa ja neljäs takana risukasojen keskellä.
Etu- ja keskiesineet His löysi helposti, mutta takaesinettä (!) ei millään. Se oli pieni kaasuletkun pätkä, joka on ennenkin ollut vaikea. Menin vähän lähemmäksi ja nousihan sekin sitten.
Huomenna on sitten vuorossa Jessica S.:n tokokoulu Niihamassa.

Ei kommentteja: