HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Jessican opissa

Sunnuntaina olimme Hiskin kanssa Jessica Svanljungin tokokoulutuksessa Niihamassa koko päivän. Pitkästä aikaa sääkin oli säällinen.
Joka koirakko sai tehdä kaksi 15 minuutin pätkää. Otimme ensin ohjatun noutoa, jossa ilmoitin ongelmaksi hitaan merkille menon ja vinot kapulan palautukset. Ynnä yleisesti sen tötteröiden vaanimisen.
Tehtiin liikkuroituna. Hispander ei nyt sitten mennytkään niin älyttömän hitaasti merkille, joskin J. myönsi, että voisi se homman nopeamminkin tehdä. His "kiinnittyy" jo valmiiksi niihin kapuloihin, minkä tiesinkin. Hiski teki myös sen saman, minkä Akaan kisoissakin: istui ensin perusasentoon, mutta nosti takapuolensa ylös ennen lähetystä, mitä en itse huomannut. Liikettä lähdettiin työstämään rikkomalla kaavaa, eli liikkkurin "käsky" >vapautus, sitten perään lennosta merkille lähetys. Sitten Jessica heitteli kaploita ihan muuten vaan Hiskin ollessa vapaana, minä annoin "liki"-käskyn ja ja palkkasin hyvistä perusasennoista. Kerran His meni Jessican viereen tarjoamaan seuraamista :D
Päätin nyt, että alan käyttää tokokisoissa ihan samaa systeemiä kuin PK-kisoissakin, eli liikkeiden välit seuraten ja perusasentoihin kunnon "liki"-käsky eikä mitään "vähän sinnepäin"-juttuja. Kuvittelin, että tokokisoissa pitää olla jotenkin yleisrennompi, mutta erilainen käytös taitaa vaan sekottaa koiran päätä.
Vinoihin palautuksiin Jessica tarjosi tapaa, jota me ollaan jo alettu tehdäkin, eli kapulan nouto (heitto) vähitellen vinompaan ja vinompaan. 
Toisessa osassa kaukoja, joissa sählättiin Hiskin kanssa kaikkea mahdollista vääristä asennoista massiiviseen eteenpäintuloon. Jessica tahtoi tietää meidän kriteerin, jota ei ole...Nyt tehdään pelkkää namijumppaa, eli takaisin ihan alkuun.
Lopuksi otettiin vielä paikalla istuminen ja -makuu ryhmässä. Istumisessa sattui kurja välikohtaus, kun porouros hyökkäsi Hiskin vieressä vasemmalla istuneen bc-uroksen kimppuun ja ne tappelivat oikein kunnolla aivan Hiskin nenän edessä. Huuto ja mekkala oli melkoinen. Hiskiä olisi selvästi himoittanut syöksyä sekaan, vaan eipä uskaltanut. Ennen tapausta ilmassa oli ollut jo sähköä: tappelun aloittanut koira oli eleistä päätellen aivan hyökkäysvalmis ja mainitsinkin siitä ohjaajalle. Molempien koirien omistajille tapaus oli järkytys. Itselleni vain vahvistui toimintatapa: koira viedään aina kentän reunalta valmiina (tiukan) käskyn alla riviin ja pidetään käskyn alla joka ikinen hetki.
Paikallaolot sujuivat kuulemma Hiskiltä kympin arvoisesti. Hiski oli iloinen ja innokas koko ajan.

Tykkäsin kovasti Jessican tyylistä. En tehnyt muistiinpanoja ja lisäksi minulta meni osa koulutuksista ohi, kun kävelytin vähän väliä Hetaa, jolla oli kova ripuli, minkä takia jouduin ottamaan sen mukaan. Tässä linkki Piia K.:n sivuille, hän näyttää kirjanneen kaiken tarkasti ylös: http://piiakarine.vuodatus.net/

Ei kommentteja: