HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Hämeenkyrön jälkikisa: 291 pistettä

Kävimme Hiskin kanssa Hämeenkyrössä JK3-kisassa. Kyseessä oli oikeastaan varmistelupaikka siltä varalta, ettei Säkylästä olisi tullut ykköstulosta.
Jälki (nro 15) ensin. Jälki lähti hyvin läheltä, 10 metrin päästä ja vaikka His ampaisi matkaan kuin tykinkuula, se reagoi jälkeen komeasti ja lähti hyvin itsevarmasti oikeaan suuntaan. "Suoraan oppikirjasta", sanoi tuomari, Mia S. Jipii: janaahan me treenattiin suunnitelmallisesti loppukeväällä. Ensimmäinen keppi oli 50 metrin  päässä. Melkein heti sen jälkeen melkein edestämme meni lenkkeilijä, mutta Hiski jatkoi kuin ei mitään.
Ja sitten me vaan käveltiin, His poimi kepit ja toi mulle, kaikki kuusi kappaletta. Jälki oli jonkin verran ylipitkä, mutta muuten ok.
Esineruutu (nro 20): kolme esinettä ajassa 1,20 minuuttia. Jostain meni yksi piste, omasta mielestäni oli täydellinen suoritus. Mutta eipä ollutkaan ruudun vieressä autoissa riehuvia koiria eikä vastaantulevia uroksia, kun ruudusta tultiin pois eri reittiä kuin mentiin. Fiksua.
Maastosta 199 pistettä. Vähän kaivelee se yksi piste...;)
Tottis
Ensimmäisessä parissa, ensin paikallamakuussa. His seurasi erittäin hyvin tuomarin luokse, paikallemakuuseen ja sieltä pois. Mutta sitten alkoi se OIKEA seuraaminen...Voi hyvät pyssyt ja kaikki muut hyssykät. Täydellinen floppi jälleen kerran. His keuli, seilasi sivuttain eikä varmaan pitänyt kontaktia koko aikana kertaakaan, kytsi vain eteenmenoa. Annoin jo lisäkäskyjäkin varmaan triljoonan, ei mitään vaikutusta.
Todellakin hyvin, hyvin puutteellinen oli tämä.
Loppu olikin tuttua kauraa: jäävien valmistelevat sitä samaa surkeutta, eteenmenon myös. Kaikki muu meni aika nappiin, yksi vino eteentulo ja pieni hipaisu esteeseen.
Kaikesta huolimatta saatiin kasaan 92 pistettä, eli päivän parhaat tottispojot. Hiski teki kaiken muun kuin seuraamisen todella hyvällä draivilla ja esim. tasamaanouto oli kuulemma "täysi kymppi" ja A-este "täydellinen."
Loppupisteet siis 291, jolla heltisi selvä luokkavoitto (1/10).
Olen tietenkin tosi iloinen tuloksesta ja varsinkin hienosta maastosta, mutta kyllä se seuraamispakan täydellinen hajoaminen kieltämättä syö taas naista.
Itse asiassa olin paljon, paljon tyytyväisempi Lahden 83 pisteeseen, koska Hiski siellä seurasi kohtuullisesti. Nytkin olisin mieluummin ottanut pari liikevirhettä kuin tuon järkyttävän seuruupainajaisen.
Tämän kesän tottiskuvio: Lahti/83 pistettä/seuraaminen hyvä, Säkylä/89 pistettä/seuraaminen tyydyttävä, Hämeenkyrö/92 pistettä/seuraaminen puutteellinen.
Eli pisteet paranee ja seuraaminen huononee, hahhaa.
Tiistai-iltana Hämeenkyrössä ihan samassa paikassa kisamaisissa treeneissä His seurasi mallikkaasti. Eli ei Hiski niitä kisoina pitänyt...
Nyt olen seuraamisen kanssa ammentanut kukkahattuvarastoni keinovalikoiman tyhjiin. Ei siis auta kuin ottaa käyttöön järeät aseet. Huonommaksi homma ei ainakaan voi mennä.
Vähän houkuttelisi SM-jälkikin - on toi Hiippari sen verran loistava jäljentäjä(kin). Mutta katsotaan nyt. Seuraaminen on saatava joka tapauksessa kuosiin, muuten pysytään kotona.

Ja paljon onnea Lilille ja Herille ykköstuloksesta! Valiokello lähti käyntiin ;)
Lämpimästi onnea myös tendingläisten heinoille tuloksille tokon SM-kisoissa Kuopiossa, erityisesti siskolikoille Merville ja Ruutille!

2 kommenttia:

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Sydämelliset onnittelut mainiosta tuloksesta! Se seuraaminen oli oikeesti niin raivostuttavan näköistä että mun teki mieli juosta ja höykyyttää se eläin... :)

Koitetaan keksiä jotain koiruuksia noiden otusten päänmenoksi, paljon hyvää on kuitenkin onneksi molemmilla.

Laura kirjoitti...

Onnea taas hienosta ykkösestä! :) Harmi kyllä tuo seuraaminen, toivottavasti saat sen nyt jossain treeneissä esiin, jotta pääsisit puuttumaan ennen SM:iä.