HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 2. kesäkuuta 2012

Poliisikin onnitteli

Poliisikin noteerasi Hiskin nelosvalioitumisen: toimitti 70 euron sakkomaksulaskun tyylikkäässä poliisin tunnuksella varustetussa kirjekuoressa. Syy: 88 kilometriä tunnissa 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella. Tekopaikka: Akaa, Tipuri. Tekoaika: 26.5. klo 18.29, eli olimme palaamassa Säkylän kisoista. Vartti tuon jälkeen olimme perillä, mitään kiirettä ei ollut ja olin koko matkan tarkkana nopeuksien kanssa, mutten tien tukkeenakaan halunnut olla.
Edellisen kerran sain  nopeussakon Teiskontiellä 70 km:n alueella, hurjaa vauhtia silloin 77 kilometriä.
Nyt kun kiroatte alle nopeusrajoitutusten köröttelevää mummelia harmaassa foordissa, niin meikäläinenhän se  siinä. Rikoksenuusijalla ei ole varaa ottaa enempää sakkoja.
Treenilöitäkin on ollut. Esineruudut nro 16 ja 17 ainakin, toinen Kyötikkälässä ja toinen Hakametsän koirapuiston viereisessä metsikössä, kaistale ryteikössä ja jätöksien keskellä. Kyötikkälässä His näki, kun esineet vietiin (neljä kpl), Hakametsässä ei (3 kpl).
Tottista
Kyötikkälässä pitkä paikallamakuu ja seuraamista ensin ihan jalkapallokentän vieressä (peli menossa) ja sitten kentällä Elsa-neidin avustuksella a-este, nouto, eteenmeno.
Kissanmaalla ihan oudossa paikassa hiekkakentällä, seuraamista, jääviä, eteemenoja, tasamaanoutoa. Erityisesti täyskäännöksen harjoittelua.
Ja Levekin kentällä sekä ti- että pe-iltana. Perjantaina tehtiin oikein kunnon häirintätreeni: kolme henkeä hyppeli, juoksi, hihkui  ja heitteli palloja meidän yli ja edestä seuruussa. His pinnisteli niin, että sen melkein kuuli. Sitten Sara heitti Hiskin oman nahkapallon ihan nenän edestä ja silloin poika läksi! Nostin hirmuisen mekkalan, sitten taas lähdettiin liikkeelle ja voi juma, mikä seuraaminen! Onhan se nyt oikeastaan aika merkillistä, miten koiran olemus muuttuu aivan uskomattoman iloiseksi ja tarkkaavaiseksi, kun se on rökitetty (HUOM: ei kirjaimellisesti, vain ääntä käyttäen) :o Henkilöryhmässä ihmiset heittelivät palloa toisilleen ja meidän yli, His ei vilkaissutkaan. Ja sitten me riekuttiin. Jotain muutakin tehtiin, mutten muista mitä.
Hyppytekniikkaa on hiottu parina päivä, ihan matalilla esteillä, viiden sarjaa.
Haku nro 7 (vasta!)
Pitkästä aikaa päästiin torstai-illan hakutreeneihinkin neljän muun koirakon kanssa.
Hiskille: tyhjä, tyhjä, mm (näyttö, ei palkkaa), mm (näyttö), tyhjä, tyhjä, mm (suorapalkka).
Paremmin ei olisi voinut mennä - ehkä ensimmäinen tyhjä jäi vähän piikiksi - muuten kaikki onnistui.

Ei kommentteja: