HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Priima koira ja treenejä

Parhaat uutiset heti kärkeen. Hiski kävi fyssarilla - Kirsi Piispasella - ja on kaikin puolin priimassa kunnossa. Kirsi ei löytänyt oikeastaan mitään vikaa mistään. Eli fyysisiä esteitä ei hyppäämiseen ole, minkä kyllä oikeastaan jo tiesinkin. Kirsi oli sitä mieltä, että Hiski on saanut sopivasti liikuntaa - paljon  vapaana - ja riittävästi palutuslepoa rankkojen rasitusten jälkeen. Näin siis jatketaan.

Esineruudut nro 18 ja 19
Molemmat oikein kunnon häiriötreenejä. Ensimmäinen Hämeenkyrössä, kuuden koiran jälkeen. Ensimmäinen esine valmiina oikeassa kulmassa, toinen vietiin eteen sillä välin, kun His leikki, kolmas vasempaan kulmaan taas niin, ettei poika nähnyt. Ajatuksena lohkottainen pistotus ja hyvä, nostattava palkkaus ei varsinaista luovutusta.
Erinomainen suoritus.Ei ollut helppo ruutu ja monella koiralla oli suuria vaikeuksia.
Toinen ruutu - tai lohko - vain kolmasosa ruudun leveydestä- kaatosateessa taas noin kuuden koiran jälkeen. Jostain kumman syystä ruutu oli todella hankala useimmille koirille.  Monta outoa urosta, joita ainakin kaksi pissasi ruutuun. Autot ihan ruudun vieressä. Hiski oli aikast pörhöllään.
Hiskille valmiina esineet oikealle eteen, keskelle keskelle ja vasemmalle takakulmaan.
His nosti koipea samaan paikkaan, mihin muutkin urokset, mistä pääsin huomauttamaan hyvin äänekkäästi, hyvä. Muuten erittäin hyvä suoritus.
Kisamainen PK-tottis
Vaiviassa, Kurtin parina.
Seuraaminen mukiinmenevä, ei pahaa vilkuilua tms. Omat täyskäännökset syvältä vaelluskengissä.
Virheitä: jäävien valmistelevissa pää nyykähti ja muutenkin huono ote lähdoissä,  ainakin yksi vajaa ja yksi liian hidas sivulletulo ja eteenmenon valmistelevassa osuudessa järkyttävää ennakointia. Tätä uusittiin moneen kertaan. Lisäksi kaksikiloisen olisi saanut ottaa reippaammin. Hyppyä en ottanut.
Jälki nro 14
Onnistuttiin Tomi N.:n kanssa tekemään jäljet ristiin vieraassa maastossa Pinsiössä. Tomin piti tehdä jälki Sarille, joka ei halunnut tällaista harhaa. Niinpä minä ajoin  Hiskin kanssa Tomin tekemän jäljen, jolla oli harhana minun oma jälkeni noin 300 metrin kohdalla...
Jälki ehti vanheta 2,5 tuntia ja koko ajan satoi kaatamalla. Kuusi keppiä. Pari piikkiä, kulmia.
Olin varautunut siihen, että homma jää kesken, mutta mitä vielä! His nosti itsevarmasti jäljen oikealle ja jäljensi kuin juna. Kaikki kuusi keppiä nosti epäröimättä. Harhan kohdalla (tai ainakin oletin sen kohdan olleen harhan paikka) vähän ihmetteli enkä päästänyt väärään suuntaan.
Mahtava jälki- Hiskonen! Yhtäkään kuivaa kohtaa ei meikäläisessä ollut, kun kotiin päästiin. Goretex-kenkien kuivuminen kestää taas viikon...


Ei kommentteja: