HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 6. marraskuuta 2010

Montaa lajia, vähän kaavoja rikkoen

Haku
Sääksjärvellä la-aamuna kuusi koirakkoa, tallaus n. 70 metrin syvyyteen. Hiskille kuusi maalimiestä, suorapalkat. Eka kulma/valmis mm, hyvin. Toinen kulma/tyhjä, maalimies meni Hiskin ollessa syvällä pistolla lähelle keskilinjaa n. 20 metrin päähän. Vähän liiankin lähelle, makasi ehkä parin metrin päässä keskilinjasta... His tuli pistolta vähän edestäpäin eikä ensin hoksannut koko ukkelia. Sitten lamppu syttyi: "jaa tossakin voi olla äijä"! Tämmöstä ei muuten ole koskaan ennen ollut, pitää ottaa ohjelmistoon.
Kaikki loput suoraan edessä, ylisyvällä, ääniavuin, matalana maassa. Hienosti meni.

Esineruudut, 3kpl
Torstaina ja perjantaina samanlainen kapeahko ruutu. Neljä esinettä (kirpparilta, uusia) vaikeissa paikoissa: kuopissa, kivenkoloissa, risujen alla, puunrunkoa vasten. Tallaus: kahdeksikkoja, piikkejä yms.
Lähetykset vasemmasta kulmasta. Yleensähän lähetän oikealta ja His juoksee ensin oikeata sivua suoraan ja kääntyy sitten takarajaa vasemmalle, ellei siis ole haistanut esinettä matkalla.
Hiski yritti taas heti vasemmalle sieltä kulmasta, mutta hoksasi nopeasti, ettei siellä enää mikään haise :)  Hispander joutui oikein tosissaan tarkentamaan, mutta löysi kyllä kaikki esineet. Pari kertaa näkyi, kuinka se sai hajun, mutta joutui lähestymään paikkaa tosi monesta suunnasta löytääkseen döfan lähteen. En palkannut joka esineestä, kehuin vain. Turhanpäiväistä juoksentelua ei nyt ollut. En käskyttänyt enkä lähetellyt uudelleen: annoin Hiskille työrauhan, koska se työskenteli tosissaan.
Hokasin lauantaisen haun jälkeen, että ihan vieressä on mainio esineruudun paikka metsäojien välissä: Hiskin korkuista varpua ja mätästä mättään vieressä. Siihen sitten viikon esineruutu nro 3: kaistaleajatuksella edelleen. Kolme esinettä, kaksi melko vaikeissa paikoissa/peitossa, yksi suorastaan sikavaikeassa. His oli älyttömän taitava ja keskittyi todella hartaasti. Nenä oli auki heti alusta asti :D

Tarkkuus, 2 kpl
Lisäksi lauantaina tehtiin tarkkuusruutu samaiselle varpualustalle, oli niin paha paikka, että jos semmoinen olisi kisoissa, tekisin heti roteesin ;) Ruutuun pieni nappi, jonka Heta haki ensin, mylläsikin ruutua, hyvä.
Hiski oli taas todella tarkka  ja pysyi ruudussa. Nappi löytyi näpsästi, mutta luovutuksessa oli vähän ongelmia: pudotti liian nopeasti ja nappi putosi multa käsien ohi. Tätä pitää hioa taas erikseen.
Torstainakin olin tehnyt tarkkuusruudun, jossa ei ollut mitään ongelmia.

Tottikset/tokot
Pirkkahallilla torstaina päivällä yksin: palloja kentän kaikille sivuille, paitsi sille "oikealle".
His leikisti ilmoittautumaan ja paikallamakuuseen, josta otin luoksetulon. Eteenmenoja: vasemmalle lähetys meni hienosti suoraan, oikealta kampesi joka kerta sinne "varsinaiseen" (seuraamisen) suuntaan. En hyväksynyt, vaan kutsuin aina vain uudelleen takaisin. Lopulta His oli jo ihan masis ja vauhti oli puolet tavallisesta. Vau! Olisipa mahtava juttu, jos tämä liike menettäisi ylenmääräisen hohtonsa! Lukuisien toistojen jälkeen sain Hiskin menemään suoraan ja maahanmenon päälle.
Nouto. ok. Hyppy: matala, ok. A-este, matala, ok.
Kaukoja. eri variaatioita. Ihan jees.
Peruuttamista+stoppeja, luoksetuloja/toko, läpijuoksuina. Namiseuraamista, käännöksiä ja askelluksia kellarikäytävällä.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

"Lopulta His oli jo ihan masis ja vauhti oli puolet tavallisesta. Vau!"

Ihana kommentti, vaikka ymmärrän täysin tän jutun idean ja olisin itekin tyytyväinen :D

Noi toimi Glendalle ihan loistavasti noi pistolla lähipiiloon menevät maalimiehet, koirasta tosiaan oikein näkee, kun alkaa (joskus ees :)) ajattelemaan!

Hiippari kirjoitti...

Juu, tarkoitus ei tosiaankaan ole masentaa Hiskosta, mutta jos tuosta eteenmenon ajatuksesta saisi edes täyshulluuden terän taitettua...En tiedä, miten tässä käy, mutta jatketaan nyt kuitenkin tätä liikkeen "tavanomaistamista."
Joskus aikaisemminkin on itse asiassa kyllä yritetty haussa tota lähelle menoa, mutta kun His on niin sairaan nopea, se on ehtinyt hoksata piiloonmenon. Eli paikka pitää valita tarkasti ja ajoituksen tarvii olla just eikä melkein. Ja maalimiehellä pitää olla nopeat refleksit :)