HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 22. marraskuuta 2010

Vasen suora tökkii yhä

Haku
Su-aamuna Sääksjärvellä, kuusi koiraa.
Noin 200 metriä pitkä rata, piilojen paikat ja lähetyspaikat kävin merkkaamassa etukäteen. Kauttaaltaan ylisyvä alue molemmin puolin, 70-90 metriä. Hiskille tuli noin 13-14 pistoa, suunnitelmassa oli kymmenen. Suorapalkat edelleen.
Kaikki olivat unohtaneet puhelimensa kotiin, hyvä me.
Aika voimakas tuuli vasemmalta. Kulmat valmiina. Eka pisto ok. Toka mm oli vasemmalla kulmasta vähän eteenpäin, maakuopassa lakanan alla. His oli juossut kaksi kertaa ihan vierestä, sitten pyyhältänyt takaa eteenpäin ties minne, löysi lopulta. Maapiilo...
Kolmas mm oikealla suoraan edessä ääniavulla, ok. Neljäs vasurissa valmis edessä, ok, Viides tyhjä oikealle, hyvä laatikkopisto. Kuudes vasemmalle ääni, ok. Seiska taas valmiina suoraan edessä, ok.
Kasi tyhjä: kaarsi ensin eteenpäin, sitten uusinnalla suht suoraan - ja kääntyi taaksepäin. Aaargh! Ysi oli hämy: mm käveli suoraan takakulmaa kohti,. Käänsin Hiskin ja mm tuli 30 metriä eteen- ja takaisinpäin ja löi maihin. Lähetin suoraan maalimiestä kohti ja His sinkosi tietysti vinosti sinne, minne mm oli mennyt ja jäljesteli sieltä pokkana maalimiehelle.
Kymmenes myös hämy: lähetin Hiskin "tyhjälle" ja mm kipaisi lähelle keskilinjaa maihin. Taas oli vaikea tyhjä: ensin kökkö kaarros tai parikin, sitten upposi - ja kääntyi taas taaksepäin. Seuraavaksi hyvä pisto ja löytö takaisintullessa.
Summa summarum: Hiski ei (taaskaan) tehnyt suosista vasemmalle tarpeeksi syviä pistoja ja jos meni syvälle, lähti sieltä taaksepäin. Kun (taka)vasemmalta vielä kävi tuuli, His oli sitä mieltä, ettei siellä ketään ole. Onneksi pistot tuli laitettua semmoisiin paikkoihin, että näin koko ajan koiran.
Muuten ihan ookoo treeni. Pitää vaan sitkeästi  vahvistaa suoraan  etenemistä ja eteenpäin kääntymistä eritryisesti vasemmalla seuraavissa treeneissä. Nyt ei tyhjiä sille puolelle vähään aikaan. Ja suorapalkkoja jatketaan, kunnes tämä asia saadaan kondikseen.
Treenin päälle vielä yhteislenkki haaremin kera: holskunarttu, kaksi rotikkatyttöä plus Hiski. Viimeksimanittu keskittyi keppiensä kanssa ärisemiseen, naiset saivat rähistä keskenään. 

Toko
Marjamäen hallissa su-iltana. Hiski ei ollut kovinkaan iloinen ja kuono kääntyi vähän väliä kohti mattoa ja sen ihania tuoksuja. Leikitin poikaa heti alkuun.
Paikallamakuu. Agilitaajat melskasivat ihan takana, ja Hiskin korvat oli ihan luimussa sinnepäin, kun piilosta kurkin. Vakaasti makasi kuitenkin.
Ruutu. Ensimmäistä kertaa hallissa. Ei ollut nauhoja, pöh. Hiski oli aika kuutamolla aluksi, kuten etukäteen arvasinkin. Lisäksi luoksetulokäskyjä huudeltiin parin metrin päässä ja oli kamalan ahdasta. Hiski oli tosi epävarma,pälyili ja väisteli muita koiria ruutuun mennessäään. Saatiin kuitenkin muutama onnistunut.
Toisessa erässä homma meni jo paljon varmemmin.
Vähän seuraamispätkiä ja sivulle-eteen-siirtymiä. Olisin halunnut ottaa tunnarin, ja "jonotettiinkin" vuoroamme siinä pitkään, mutta aika loppui.

Esineruutu
Lauantaina ihan itsekseni taas. Kaistalepohjalta edelleen, ylisyvä. Neljä esinettä, kaksi e-ruutuesinettä hiukan pienempää ja kaksi oli vähän suurempia kuin tarkkuusesineet. En laittanut vaikeisiin paikkoihin. Pienet eteen, yksi isompi keskelle ja toinen ihan taakse.
Lähetys vasemmalta. Kaikki löytyivät ihan törkeän hyvin. Palkka vain toisesta ja viimeisestä.

Ei kommentteja: