HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Suu messingillä-jälki jälleen

Niinpä :))
Jälki
Tavattiin taas Tarja S.:n kanssa Lempäälässä jälkeilyn merkeissä. Tarjalla oli tämän vuoden SM-kaavio plakkarissa Hiskiä varten - lyhennettynä tosin tämän minun nilkanpaskani takia. Kävipä sitten niin, että alueella, jonne T. jäljen tallasi, oli joka puolella kolminkertaisia vanhoja piikkilanka-aitoja (ei näy kartoissa...), joten kaavio ei oikein sopinutkaan ohjelmaan. Ihan kiitettävästi T. kuitenkin haastetta jälkeen sai. Pituutta oli ehkä noin 700 metriä, kulmia melkoisesti, yksi piikki (ei siis terävä kulma) ja muutama terävä kulma. Keppejä 8 kpl, vanheni noin kaksi tuntia. Jana 20-30 metriä.
Tuomarislangilla ilmaisten: "koira esitti erinomaista osaamista."  Janalla veti taas vähän vinoon (tuuli), muuten täyden kympin arvoinen suoritus. Minä vain roikuin liinassa ja His veteli jälkeä kuin pieni veturi. Piikillä se oli vähän hämmästyneen oloinen, mutta selvitti nopeasti arvoituksen. Pellon kulmalla, ilmeisesti  terävän kulman kohdalla  ajautui (tuuli) vähän jäljen sivulle. Muuten se oli hyvin itsevarma ja määrätietoinen. Kahdeksannen kepin jälkeen His sai aamuruokansa.
Hiski on nyt selvästi löytänyt sisäisen jäljestäjänsä.Olen ihan innoissani: lisää tätä lajia! Jäljellä hermo lepää, siitä puuttuu kaikki se stressi ja älytön säätö, mikä liittyy (nyky)hakuun.
Kunpa jälkikelit jatkuisivat vielä pitkään!
Hokkaselle tein neljän kulman yli 600 metriä pitkän jäljen. Bouvier-poika suoriutui hommasta upeasti ja löysi minut puskasta niin nopeasti, etten ehtinyt edes pitkästyä.
Heta-neiti pääsi vielä plokkaamaan esineitä. Kaksi se löysi, yksi jäi.

Päivän tokopläjäys käsitti:
- tunnarin. Aluksi oma lehtien alla, kasan vieressä, sitten oma eri paikoissa "kellotaulua". Läheltä edelleen. Joka kerta oikein, hyvä, hyvä.
- ruudun. Läheltä. Pelkkää loppupään  paikkaa, toistoja, toistoja. Joku väitti, että ruutu on bc:lle tosi helppo opettaa. Jaa...
- kaukoja. Takapalkalla. Yllättävän hyvin kaikki.
- luoksetuloja/toko. Ensin pelkkiä läpijuoksuja. 2xstoppi, läheltä, sitten taas läpijuoksuja. Hyvin edelleen...
Kaikki nämä pihassa, ilman mitään häiriöitä.

1 kommentti:

PiaP kirjoitti...

Se joku joka väittää noin lienee ihan muukuin bc-harrastaja :-D