HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




maanantai 23. toukokuuta 2011

Hyvä vire - parempi mieli

Tottis 1
Sunnuntaina Toijalan kentällä yhteistreeneissä. Malikoirakon parina kaikki liikkeet oikeoppisine siirtymineen. Suoritukseen ensin. Ensimmäinen palkka seisomisesta, sitten vauhtinoudosta, sitten hypystä (toisesta kerrasta, ensimmäisessä kosketus)ja lopuksi  heti paikalleviennin jälkeen.
Palkkaamattomat siis: seuraaminen (myös hlö-ryhmä), istu, maahan ja l-tulo, A-este ja eteenmeno.
Seuraamisessa painoi, muuten hyvä (vaikea kävellä, liian pitkä ruoho), myös hlöryhmä, paitsi, ettei kuulemma istunut siinä kunnolla.Yksi vajaa sivullesiirtymä (a-esteellä). Oikein passeli ja tarkkaavainen vire.

Tottis 2
Niihamassa ma-iltana.
Aika paljon silkkaa humputtelua vaihteeksi. Hiski oli kivoissa fiiliksissä eikä edes pöhissyt ihan tolkuttomasti parkkipaikalla. Tehtiin seuraamisen askelluksia ja käännöksiä, nopeudenvaihdoksia ja yksi ihan sairaan pitkä suora pätkä. Henkilöryhmä, jossa oli yksi koirakin. kaikki jäävät, luoksetulo läpijuoksuna. Eteenmeno ja hyppyjä, sekä matalalla että metrisellä. Ei taaskaan kiertämisen aikeitakaan.
Lisäksi eteen-sivulle-eteen-jumppaa.

"Jäljet" nro 25 ja 26:
Sunnuntaiaamuna kävelin pitkin mökkitonttia mutkittelevan jäljen ja jätin kepin päähän. Lähdin parin tunnin päästä kulkemaan Hiskin kanssa jäljen alkupäätä kohti. His hoksasi aika pian jäljen ja lähti nuuskuttamaan, siis vapaana, en puuttunut mitenkään asiaan. Pian poika jo kaahotti keppiä minulle ja sai aamuruokansa.
Ennen Toijalan tottikseen menoa illalla kävin kävelemässä neljä pikku pätkää yhden tien viereen, jokaisen päässä keppi, kaikki hyvin piilotettuina. Palatessa päästin Hiskin vapaaksi ja katsoin mitä tapahtuu. Nosti ne kaikki,:) Joskus tein tämmöisiä pieniä keppijekkuja Hetalle paljonkin.Nyt neito sai hakea vain yhden.

Tarkkuusruudut pihassa: su-iltana muovinen esine, ma-aamuna 10 sentin kolikko, molemmat piilotettuina. Ei Hiskiä enää saa vipuun, heti löytää. Sapuskat näistä.

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Teilläkin on näköjään kisat lauantaina - tsemppiä!! :)) Saa nähdä miten kestän jännitystä, kun kahdesta pojasta mahdollista tulla valioita samana päivänä :))

Hiippari kirjoitti...

Kiitos vaan, mutta Hiskistähän ei vielä tule valiota, vaikka ykkönenkin napsahtaisi - kun ei ole sitä typerää näytelmätulosta. Ilmoitin Hiskin Porin näyttelyyn 31.7. Panen nyt toivoni espanjalaiseen...

Laura kirjoitti...

Valio se silti mulle on :)

Espanjalainen kuulostaa hyvältä, toivottavasti sillä olisi parempi maku kuin edellisellä tuomarilla!