HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vapun karkelot

Koska perjantai ja lauantai olivat lähes täysin treenivapaita, vapunpäivänä oli pakko saada treenitujaus.
Tottis
Pihassa vähän seuraamista ja metrin hyppy. Ynnä tunnari ja kaukot terassin reunalta, mikä onkin loistava harjoittelupaikka tuolle, koska poika putoaa reunalta, jos tulee eteenpäin.
Haku
Akaan perämetsissä, jossain Pirttikankaan uumenissa Toijalan porukan kanssa, viisi koirakkoa. Raikkaat raekuurot maustivat hommaa. Hiskille iisihkö seitsemän piston treeni: noin 150 metrin rata, neljä maalimiestä, molemmissa etukulmissa ukko, suorapalkat. Ekalla pistolla vasemmalta ääniapu, oikea kulma valmis, kolmas pisto tyhjä vasemmalle, neljäs  tyhjä oikealle, vasemmalla taas ukko suoraan edessä. Viidenneltä pistolta yritti jo selvästi jäljestää Heidin perään, joka oli mennyt viimeiseen piiloon etukautta. Jouduin ottamaan takaisin ja pakotin tekemään tähän väliin tyhjän laatikkopiston, tuntui kyllä vähän ikävältä. Sitten tyhjä kuudes pisto vasemmalle ja viimeinen ukko seitsemännellä pistolla ääniavulla tosi syvältä, varmaan 100 metristä.
Hyvä treeni tämäkin, pitää vaan muistaa varmistaaa, että maalimiehet menee piiloihin niin, ettei His pääse ihan suoraan jäljestämään.
Sitten muu porukka poistui, mutta me Hiskin kanssa jäätiin vielä puuhastelemaan, kun ympärillä oli tosi hienot maastot.
Jälki nro 9
Itse asiassa vain jäljennostoja/janatreeniä kaksin kappalein. Eka jälki vasemmalle, janalla mittaa noin 50 metriä, varsinaista jälkeä noin 50 metriä, keppi kaarroksen päässä. Hieno, varma nosto.
Toinen jälki oikealle, janalla mittaa vain 10 metriä ja jälki kulki vähän vinoon janaan nähden. Hyvin nousi tämäkin. Kulma oli heti noin 20 metrin päässä ja loppukeppi piilotettuna risukasan alle. His meni kepin ohi ja noin metrin päässä kääntyi kuin sähköiskun saaneena. Keppi löytyi ja bileet pantiin pystyyn..
Esineruutu
Täysimittainen ruutu, jota en jaksanut tallata kovin hyvin. Vein kolme hyvin pientä esinettä: sormikkaan peukalon, pienen hikinauhan palasen ja tunnistamattoman muovinpalan ruutuun, yhden taakse vasemmalle ja kaksi keskivaiheille. Lähetin vain yhden kerran ja kun His oli tuonut ensimmäisen esineen, lähdin kävelemään esineitä kohti. Helpotin etsimistä ja poistin painetta, kun oli tosivaikeat esineet. Hiski tarkensi hienosti ja etsi rennosti. Hyvä mielentila.

Ei kommentteja: