HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 21. toukokuuta 2011

Viikon 20 varrelta

On meinaan jäljennetty flunssan kourissa. Yhteensä 10 jälkeä viikossa, lyhyitä ja pitkiä. Mitään erityistä keppiongelmaa ei ole näkynyt. Aina joku keppi jää matkan varrelle, mutta mitään "hylkimisreaktiota" en ole havainnut.

Maanantai 16.5.
Tottis
Pirkkahallilla. Pallo koko ajan kentän laidalla.
Hiskille ensin seuraamista pitkä suora eteenpäin, käännöksen jälkeen palkka. Hyvin luopui pallosta, ei tarvinnut huomauttaa vilkaisuista.
Sitten kaikki jäävät peräkkäin. Nopeat palkkaukset jännitteestä.
Hyppyjä. Rakensin radan roinasta, jota kentältä löytyi. Ensin pukkihyppelyä matalien yli. Sitten aloin korottaa viimeistä estettä. Hyppelyjä muuten vaan, edestakaisin moneen kertaan, myös ihan läheltä suoraan istuma-asennosta, jotta His käyttäisi takapäätään. Sitten dami suussa esteen toisella puolelle (n. 80 senttinen) ja sitten heitin damin ja hyppäytin edestakaisin.
Sen jälkeen otin käyttöön vanhan harjasesteen. Ensin ilman mitään ja sitten dami suussa esteen takaa, lopuksi edestakaisin.No problem.
Lopuksi kunnon metriselle esteelle, ensin muuten vaan, sitten dami suuhun ja sen jälkeen heittämällä edestakaisin monta toistoa. Ei hipaisuakaan. Tosin en ottanut kapulaa ollenkaan ja seisoin sivussa, en esteen takana.
Jälki nro 15
Kangasalla, Lili polki. Vasemmalle. Pituutta 700 metriä, kulmia, neljä keppiä.

Tiistai 17.5.
Pudotettu esine, Toijalassa ennen hakutreeniä. Toimii kuin junan vessa. 
Haku
Toijalassa. 7 pistoa, kuusi maalimiestä. Kolme suorapalkkaa, kolme näyttöä.Ok.
Jäljet nro 16-17
Aamu: itse tallustelin, 300 metriä matkaa, neljä kulmaa, yksi terävä. Vasemmalle. Keppi päässä >aamuruoka.
Illalla lyhyt oma jälki läheisen joutomaan nurtsille. Vasemmalle, monta kulmaa, loppukepistä ruoka.

Keskiviikko 18.5.
Zombiena lentsusta ja valvomisesta.
Tottis
Pihassa. Seuraamista. Jäävät kertaalleen.
Hyppyjä. Ensin lämmittelyä, sitten metrinen kapulan kanssa moneen kertaan. Ei mitään ongelmia. Ilmavat hypyt.
2xtarkkuusruutu. Pihassa oma esine ja Lihasulassa Lilin esineellä.
Esineruutu
Kaistale, noin 15 metriä leveä. Kolme Lilin esinettä peräkkäin.Ok
Jäljet nro 18-20
- Aamujälki taloyhtiön nurmikolle + puistoon. Vasemmalle. Yksi keppi taas päässä, aamuruoka siitä. Välillä oli parinkin metrin päässä jäljeltä. Harhoja varmaan melkoisesti.
Iltajäljennökset: Lilin kanssa Lihasulassa.
- Lili polki runsaat 100 metrisen, kulmia. Oikealle. Yksi keppi. Otti kevään toisen takajäljen, muuten jees.
- Itse kävelin lisäksi noin 300 metrisen, kaksi keppiä. Suoria +terävä kulma. Vasemmalle lähtö. Itaruoka.

Torstai 19.5.
Jäljet nro 21-22
Aamu: pihaan+puistoon, siis nurtsille, lyhyt jälki, kaksi terävää kulmaa. Oikealle. Kova tuuli ja sade. Aamuruoka.
Illalla poljin jäljen Iidesjärven rantaan, taimitarhan nurmikolle (pitkää heinää ja voikukkaa jo enimmäkseen). Taas kaksi terävää kulmaa kolme tienylitystä ja pari suoraa kulmaa. Matkaa muutama sata metriä. Oikealle. Kaksi tuntia vanha. Keppi päässä>iltaruoka. Hieno ja tarkka jäljestys, rauhallinenkin. Itsellä pukkasi kuumehikeä.

Perjantai 20.5.
Jälki nro 23
Poljin taas yhden yskityn ja räityn yön jälkeen Iidesjärven rannan ruohikolle 300-400 metriä. Paljon suoria kulmia, kolme terävää ihan peräkkäin, lopussa pitkä suora, keppi päässä. Oikealle. Tämäkin oli hieno.
Jälki nro 24
Hanna T. tallasi Hiskille noin 1,4 km pitkän jäljen. Ah, noita Hämeenkyrön maastoja! Vähän toista kuin  meidän "viidakkoveitsellä etenet, jos etenet"-ryteiköt. Tosin Hanna oli löytänyt makean hiekkapohjaisen, auratun hakkuuaukean, joka ylitettiin kahteenkin kertaan, joten päästiin kokeilemaan paljaassa hiekassa jäljestystäkin ;) Neljä keppiä, vajaan kahden tunnin vanhennus. Pitkähkö jana, jälki oikealle. Vähän epävarma ja vinokin jäljen nosto, oikeaan suuntaan lopulta kuitenkin.
Jäljestys oli mahtavaa, terävänkin otti piikkiin asti. Yhdessä kohtaa His viipyi varmaan monta minuuttia: minäkin näin jäkäläpohjalla selkeät kengänjäljet ja His selvästi vertaili ja arpoi siinä oikein olan takaa. Lähti sitten ihan eri suuntaan kuin ne jäljet. Olin, että "nonni, tää oli sitten tässä." Mutta Hannan jäljillä siinä vaan mentiin. Monta tienylitystä, joissa ei mitään ongelmia. Kulmia aikamoinen määrä.
Harmillista, että kolmoskeppi jäi, mutta sitä en jää suremaan. Se oli ollut hakkkuuaukealla. Matkalla oli sekä kuivaa jäkäläpohjaa, hiekka-aavikkoa, mustikkatyypin rehevää metsää ja vähän suorpursikkoakin. Notta alustanvaihteluja piisasi.
Kiitos Hanna, oli kiva ja haastava jälki!
Esineruutu
Ei ihan Hiskin parasta, mutta kelvollista. Nosti taas jalkaa taas...
Tottis
Nopea koukkaus Vaivian kentällä: alle seuraamista pitkähkö pätkä, sitten kaikki jäävät liikkeestä palkaten. Aika kivan tuntuista. Hyppyjä pallon ja damin kanssa metristä ylitellen sujuvasti ja ilmavasti.

Lauantai 21.
Haku
Lentsu alkaa helpottaa, luojan kiitos.
Hiskille tuli neljä ukkoa ja varmaan kymmenen tyhjää pistoa, kaikki melkein samaan paikkaan. Suunnitelman mukaan piti olla  viisi ukkoa ja kolme tyhjää. Ensimmäinen tyhjä otettiin vastatuuleen ja sinnehän His ei siis mennyt. Ei niin millään. Kun ei siellä kerta ketään ollut. Tai jos meni vähän sinnepäin, niin kääntyi taaksepäin piilolle, jossa oli ollut maalimies. Kalisteltiin sarvia oikein kunnolla. Että mää inhoan haussa tätä vääntämistä ja kun en viitsinyt Hetan kanssa vääntää, niin sen tyhjät pistot oli mitä oli. Hiskin kanssa näitä hinkattu, mutta ei vaan näköjään mene jakeluun, mikä vähän kieltämättä potuttaa. En millään voinut hyväksyä niitä 30 metrin lurauksia ja selviä taaksepäinpistoja, joten edettiin aina vähän syvemmälle ja lähettelin uudestaan. Jonkinlainen pisto siitä lopultatuli, tosin kun His kerran kääntyi eteenpäin, niin haravoi yksintein hehtaarin.
Sitten kokematon (ja varmaan huonosti ohjeistetttu) maalimies antoi vahingossa loppupalkan piilolla, jonka piti olla palkaton, joten homma loppui sitten siihen.

Illalla vielä hyppykarkelointia. Ennen sitä kuitenkin seuraamista ja jäävät, ilman palkkaa.. Hyppy taas ensin lämmittelemällä "radalla", sitten vähitellen kohti metristä. Nyt tehtiin kapulan kanssa, mutta edelleenkään en seisonut esteen takana. Hyvät, ilmavat hypyt.

Ei kommentteja: