HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Jäljennökset ja hyppelykset

Jälki nro 13
Pakko oli keskiviikkoaamuna jonkinlainen jälki oli polkaista, ettei koejälki olisi se kolmastoista. Juu, en ole taikauskoinen.
Kyseessä oli itse asiassa kolme janaa: ensimmäinen noin 30 metriä, jolta jälki lähti vasemmalle, toiselta jälki 10 metrin päästä oikealle ja kolmas jälki meni vasemmalle jossain 60 metrissä. Näitä tosipitkiä janoja ei juurikaan ole treenattu. Ajo kahden tunnin kuluttua.
Kaikilla jäljillä oli mittaa alle 100 metriä ja yksi keppi lopussa. Ekassa suht terävä kulma noin 50 metrin päässä, toisessa kulma heti parinkymmenen metrin päässä ja viimeisessä tienvarsiylitys.
Kaikki jäljet nousivat taas oikeaan suuntaan vaivattomasti. Keskimmäisellä päästin lähellä loppua irti liinasta ja His teki jonkun ihmekoukkauksen, jonka seurauksena nosti sitten kepin ikäänkuin takajäljeltä. Ei se mitään.
Muuten ei erityistä.
Superpitkällä janalla ei edennyt luotisuoraan, mutta ihan kohtuullisesti kumminkin.
Hyppelykset
Tänään edettiin jo siihen maagiseen metriin, jota lähestyttiin ensin matalammista hypyistä erinäisten temppujuttujen kautta. Kaikki hommat vedettiin puhtaasti sosiaalisten palkkojen varassa. Kyllä His ainakin kotipihassa nyt osaa hypätä takaisinkin. Tai siis osasishan se ennenkin, mutta hukkasi punaisen langan jonnekin. Kapula oli toisella puolella noin neljän metrin päässä esteestä ja siltä etäisyydeltä ponnistus osui oikein hyvin kohdalleen. Sitä en sitten tiedä, osaanko kisoissa heittää justiinsa sopivasti...uhhuh.
Huomenna otetaan vielä pienet lystikkäät tottistelut ja sitten ei ennen lauantaita tehdä enää yhtikäs mitään. Esineruutua en tee, ei homma siitä yhdestä enää parane.
Olen aika luottavainen: nyt Hiski mielestäni osaa aika hyvin sekä jäljestämisen, esineruudun että tottiksen. Jäljellä luotan siihen täysin. Jos ei silti napsahda kohdalleen, niin ei voi mitään.
Toko
Tiistai-iltana käväisimme pikaisesti Levekin yhteistreeneissä. Ei oikeastaan tehty muuta tokoa kuin yhteispaikallamakuu noin 10 muun koiran kera. Surffailin vain Hiskiä seurautellen pitkin kenttää, ihmisten ja koirien välistä ja ympäri. Oikeastaan aika hyvää treeniä. Lisäksi heittelin lelua matalan a-esteen yli edestakaisin ja kikkailtiin siinä pikkasen peruutuksia ynnä muuta.
----------------------------------------------------------------
Näytelmistä: Päätin, etten lähde ajamaan Kotkaan yhden tyhmän näyttelytuloksen takia 19.6. Lisäksi kuulemma brittituomaritkin ovat tarkkoja "hännän kantamisesta", joka siis oli yksi Hiskin virhe irkkusedän mielestä. Seuraava potentiaalinen paikka olisi Pori 31.7., tuomarina espanjalainen Juan Naveda Carrero. Toinen espanjalainen (vai oliko portugalilainen?) jakoi Lappeenrannssa viime vuonna aika kivasti: 24 eriä ja neljä eehoota :)
Sitten Saarijärvellä olisi Rodi Hubenthal Norjasta. Siellä mä voisin vedota siihen, että tän ulkonäkö on teikäläisen isukin syytä ;)
Viimeinen oljenkorsi olisi sitten Seinäjoella lokuun 29.10. romanialainen Dagmar Klein.

2 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Joku espanjalainen se aikoinaan oli, joka Viskillekin sen kakkosen heti heitti. Hmm.. pitäiskö harkita. Äh, sehän on t-leirin kanssa samana viikonloppuna, joten en harkitsekkaan.

Hiippari kirjoitti...

Mä en muutenkaan meinannut olla enää sunnuntaita paikalla...