HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 28. toukokuuta 2011

Se on siinä: KVA (n-lytulosta vaille) :D

EK3-koe
Parkano, tuomarina Matti Viljamaa
Aamulla satoi kaatamalla, sen jälkeen tuli sadekuuroja ja lopuksi jo paistoi. Aikaa meni kuuden koiran kokeessa melkein 10 tuntia... 
Jälki (nro 28, kai)
Janalla ihme säätöä. His oli edennyt runsaat 10 metriä, kun se poikkesi vasemmalle ja minä perässä. Tuomari huusi: "Ei se siinä mene." Väärä jälki siis, päättelin. Temmoin Hiski lähemmäs janaa, mutta se tökkäsi itsepintaisesti nokkansa maahan ja jäljesti vaan. Jälkeenpäin Viljamaa  totesi, että Hiski nosti jäljen janan väärältä puolelta, takajäljeltä mutta siis oikeaan suuntaan. Kepit nousivat vailla epäilyksen häivää.
Jäljeltä pisteitä 47/50
Haku
Mukavan avointa maastoa. His noteerasi välittömästi ukon oikeassa kulmassa. Sieltä tultiin heti rullan kanssa. Sitten vasempaan kulmaan, jonne Hiski upposi suoraan ja sitten katosi. Arvasin jo, mitä tapahtuu - runsas minuutti ehkä siinä meni ja rulla suussahan se taas ilmaantui, eikun näytille. Kaksi pistoa ja valmista tuli.
Tuomari vähän kakisteli ja valitti, ettei oikein päässyt arvioimaan koiran työskentelyä... Ilmaisuista antoi kuitenkin täydet kympit. Jipii, mahtavaa, edistystä!!! Kehui minun touhujani piiloilla, samoin koiran käytöstä. Miinusti superlaajasta pistosta ja vissiin siitä myös, että His ei kulkenut riittävän hyvin mukana ekalta piilolta.
Pisteet 76/80
Esineruutu
Tämä vähän hirvitti, kun viimeiset treenit menivät aika käteen. Vasemmalta sivulta kävi erittäin kova puuskainen tuuli. Aloitin oikealta ja alku tuntui tuskaiselta, esineen esinettä ei noussut, vaikka His kovasti etsi ja välillä näytti jo haistaneenkin jotain. Homma vaikutti taas vähän juoksentelulta, mutta onneksi maltoin olla puuttumatta. Pari kertaa His kävi oikealta sivulta alueen ulkopuolellakin. Lopulta esineitä alkoi löytyä ja loppujen lopuksi aikakin riitti ihan hyvin.
Viljamaa rokotti pisteen siitä, että "koira työskenteli niin paljon alueen takaosassa." Höh. kyllä se etuesineenkin silti nosti. Muuten kehui kyllä.
29/30
Pudotettu
Enpä usko, että koira voisi tehdä tätä paremmin. Sitä mieltä oli tuomarikin :)
20/20
Tarkkuusruutu
Tässä vaiheessa alkoi jo jänskättää todella. Ei hätää, His hoiti homman kotin täysin pistein, vaikka täälläkin tuuli melkoisesti. "Täydellinen suoritus", sanoi hra tuomari.
20/20
Yhteispisteet maastosta 192
Tottis
Huhhuh. Ehkä en mene kaikkiin yksityiskohtiin. Sanon vaan, että Viljamaa kehui koiraa ihmeesti, ohjaajaa ei niinkään... Hiski lähti nimittäin seuraamaan vanhalla kyttäämis-/keulimisasenteella ja minulta meni pasmat täysin sekaisin. En ollut yhtään varautunut tähän. Kovalevy päässäni pamahti tyhjäksi ja yritin vain epätoivoisesti ajatuksen ja hengityksen ja ties minkä meditaation voimalla saada koiran kontaktiin ja oikeaan paikkaan, ja onnistuinkin jotenkuten. Samalla unohdin nopeudenvaihdokset ja pysähdyksen... Ihan oikeasti. Muistin  ne vasta henkilöryhmästä poistuttuani. No, hommahan meni puutteelliseksi ohjaajan takia. Vähänkö hävetti. Tästä kuulen kyllä parkanolaisilta kauan. Ja ihan aiheesta.
Erinomaiset: nouto ("upea kaikin puolin ja voimakas pito tuonkokoiselta koiralta"), hyppy (!!!, tästä olen onnellinen!!!), a-este, eteenmeno ja p-makuu.
Erittäin hyvät: jäävistä istu ja maahanmeno, karseat valmistelevat osuudet.  Seisominen oli tyydyttävä, koska ohjaaja kuulemma otti kaksi kävelyaskelta ennen juoksua ja koira liikkui paikaltaan askeleen.
Mutta suureksi ihmeekseni: 90 pistettä! Viljamaa selvästi arvosti Hiskin toimintaa.
Yhteensä pisteitä siis 282 pistettä ja kolmas ykköstulos, eli pienellä hra Hiskosella on nyt sitten näytelmätulosta vaille käyttövalion arvo. Sain järjestäjilta pytyn lisäksi pipan, jossa lukee käyttövalio :)
Kotona annoin ensimmäiseksi Hetalle kunnon nakkiherkut. Heta-koutsin ansiota oikeastaan on, että olen kiinnostunut EK:sta ja siltä olen myös oppinut paljon, vaikka Hetan EK-ura päättyikin yhteen voi-ykköseen. Se on myös sparrannut Hiskiä vaikka kuinka.
Nyt on siis yksi tavoite saavutettu :) Hauska sattuma on, että Hiskin veli Hui sai samana päivänä Hämeenkyrössä kolmannen ykkösensä jäljeltä tismalleen samoin pistein 192-90 :) Onnea velipoika!!!

12 kommenttia:

Sirpa A kirjoitti...

Onnea! Toivovat ihailijanne Sirpa A & Pörje Lapualta

Katri kirjoitti...

Aivan hirveän suuret onnittelut! Ollaan niin ylpeitä Merkan kanssa, että meillä on noin taitava velipoika! (Täytyypä muistaa kysellä tuosta hakuosuudesta ja varsinkin ilmaisuista kun seuraavan kerran nähdään, muistuta jos en muista)

Laura kirjoitti...

Onnea vielä meiltäkin, tosi hienosti sujui siis koe pieniä virheitä lukuunottamatta :)). Mahtavaa! :))

Hanna kirjoitti...

Onnea Hiski ja Kaarina, aivan huippua :) !!!

Saija kirjoitti...

Mahtava suoritus! Hiski on todellinen käyttövalio, näyttelytuloksesta viis! Paljon onnea Kaarina, olet mestari ohjaaja ja kouluttaja! Oot mun idoli!!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Nyt käytte vain sen näyttelytuloksen jostain nappaamasta, niin se on siinä. Varsinaiset näytöt on jo annettu!

Bertastakin tuli eilen sitten käyttövalio. Oli mahtava fiilis, kun osa-alueet meni nappiin. Huonoimmaksi meille jäi esineruutu, jossa oli 3 lähiesinettä (=tunnetusti meidän heikko kohta). Kahden esineen jälkeen minä vain päätin, että yhden on löydyttävä takaa, ja lähetin koiraa sinne, vaikka se hakeutui koko ajan eteen. Todella viisasta. Anyway, koira pelitti mahtavasti minun tyhmyydestäni huolimatta.

Hieno päivä eilen monilla pirkanmaalaisilla koirilla!

Tarja&Pertsa

Heidi kirjoitti...

Kaarina ja Hiski= Käsittämättömän hieno parivaljakkko, Ämpärillinen onnea teille! terkuin Heidi

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti paljon ONNEA mahtavasta suorituksesta!! Minna ja Usko

PiaP kirjoitti...

Isot onnittelut uudelle valiolle ohjaajineen!

Hiippari kirjoitti...

Älkääs ny - mua alkaa ihan nolottaa...Mutta kovasti kiitoksia kaikista onnitteluista ja kehuista!

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Tasaisen varmaan työtä; osaava, todella taitava, innokas ja paneutuva ohjaaja & motivoitunut, kaikkensa antava, erinomainen koira :) Loistavaa tiimityötä, olette todella eteviä!! Hienoa on myös se että kun tulee ongelmia Kaarina ei selittele, vaan ottaa härkää sarvista kiinni ja tekee hommia kahta kauheammin =)
Olette tämän todellakin ansainneet, ja se näyttelytulos haetaan vaikka väkisin!
t. Lili & likat

Silja & Co kirjoitti...

Onnea kovasti KVA- valioarvon saavuttamisesta!! :))