HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Latteahko evl-uran aloitus

Aloitimme sitten Hiskin kanssa evl-uramme. Tai "urasta" ei nyt oikein tässä tapauksessa voine puhua...Jotenkin en jaksanut ottaa ihan tosissani koko hommaa - en edes jännittänyt - eikä aamulla olisi kauheasti olisi huvittanut lähteä kentälle päiväksi notkumaan.
No mentiin nyt sitten kuitenkin. Tuomarina Timo Pussinen. Kaikki liikkeet tehtiin putkeen, eipä ole tuotakaan koskaan treenattu. Olimme kolmantena suoritusvuorossa, 14 koirakkoa luokassa. Olihan touhussa joitakin valopilkkujakin, kahden nollan lisäksi. Mutta mennäänpä järjestyksessä:
Istuminen ryhmässä 9. Oli liikutellut jalkojaan.
Paikalla makaaminen 8. Tarvitsi kaksi maahan-käskyä! Ei hyvää päivää...
Seuraaminen 7.  Itse tykkäsin, oli napakkaa menoa. Katsojat olivat sitä  mieltä, että pojot lähtivät paitsi tiiviydestä, myös vinoista p-asennoista. Saaplari sentään.
Zeta 8. Ei hajuakaan, mistä livahti pois kaksi pistettä, eikä sitä kerrottu. Kaikki asennot teki oikein.
Luoksetulo 8. Olisi voinut mennä maahan nopeamminkin, stoppi oli hieno.
Ruutu 7,5. Hämmästyin, kun näin pisteet ja se vissiin paistoi naamastakin, koskapa tuomari selitti, että liike olisi muuten ollut täydellinen, mutta kun koira ei ollut kunnolla perusasennossa. Joo, mutta että tuosta 2,5 pistettä...
Ohjattu 0. Tästä en sano muuta kuin että ohjaajan piikkiin menee koko pläjäys.
Metallinouto 0. Ei tuonut. Ei suostunut edes koskemaan - toljotti vain minua uppiniskaisen näköisenä esteen takaa: - Hae kuule ihan ite. Nöyrä bordercollie?
Tunnari.8. Oli  minusta oikein hyvä, haisteli siististi, otti heti oman ja toi nätisti, tosin aika hitaasti, mutta niin teki moni muukin.
Kaukot 8. Liikkui vain 2-3 senttiä eteenpäin, teki kaikki vaihdot kertakäskyllä ja nopeasti. Jeee! Tästä olin suorastaan onnellinen.
Tiukka oli linja, kun kerran oli piirimestikset. Ihan tasaisen tiukkaa ei linja valitettavasti ollut: siinä missä alkupään koirat saivat esim. luoksetulosta ja tunarista kasin, lopussa heltisi ihan samanlaisesta suorituksesta ysi.
Hiskiin olin muuten oikein tyytyväinen, mutta yhdessä asiassa se kyllä oli tositosituhmien sukua: ei millään ottanut sitä peevelin perusasentoa liikkeiden alussa, so istunut sivulle. En voinut tokokokeessa oikein pahasti komentaakaan. Tästä tulee kyllä nyt runtua :(  Ja se metallihomma pannaan myös nyt järjestykseen, nih.
Tokossa on tyhmää, ettei yhtään tiedä, mistä pisteitä lähtee. Paha tietää, mitä treenata.

13 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Perusasennoista taisi teillä lähteä rutkasti pisteitä, koska myös ne lopun pa.t oli monessa liikkeessä ei-istumisia :-(

Hiippari kirjoitti...

Ok. Hyvä tietää tuo. Mitähän h-ttiä niille on nyt yhtäkkiä tapahtunut ?!?

PiaP kirjoitti...

Jaa-a.. kun näiden aivoituksista tietäisi :-/.

Susan Miiro kirjoitti...

No, mutta hienostihan se kuitenkin meni noita kahta nollaa lukuun ottamatta. Nyt vain uutta matoa koukkuun =)

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Ei ollenkaan paha aloitus, kun muistaa ettei sulla ole kokemusta EVL:stä :) Kyllä niitä ykkösiäkin alkaa kohtapuoliin napsahtelemaan.

Laura kirjoitti...

Komppaan Susania ja Liliä, tosi kelpo aloitus evl:ssähän toi oli! :) Vähän vaan hienosäätöä + metallitreeniä, niin ykkösiä tulee, tsemppiä! :)

Hiippari kirjoitti...

Kiitos tsempityksestä, en olekaan vetämässä ranteita auki, vaikka vähän nolotti, kun muut ensikertalaiset, Heidi ja Saija pärjäsivät niin hienosti.
Tarkoitus olikin hankkia kokemusta ja sitähän me saatiin:)
Hiskille taisi olla aika haastavaa, että niitä törppöjä oli kehässä kerralla niin julmetusti. En tiennytkään, että kaikki ladataan peliin kerralla: ruutu- ja luoksetulomerkit ja zetan merkit. Todennäköisesti se merkkiviidakko koomaannutti sitä niissä perusasennoissa. Pitänee treenata...

Anonyymi kirjoitti...

Voin lohduttaa sua, Kaarina, että se oli meidän kolmas kerta jo! :D
Ja muistutan, että me saatiin Nerin kanssa ekasta eeveeällästä kaks nollaa ja mä huutelin käskyjä ennen liikkurin lupaa... ;) Ja mulla oli sillon äärettömän kiltti tuomari, kun taas Timo(vai mikä se nyt oli?) oli kyllä tosi ankara pk-rotusille koirakoille.
Heidi kyllä on tehny loistavaa työtä Aronin kanssa!
-Saija

Hiippari kirjoitti...

Ainiin juu - mutta hyvin veditte kyllä nyt :D

PiaP kirjoitti...

Nyt kun tehtiin kaikki liikkeet putkeen oli tavaraakin kentällä enemmän :-). Jos olisi ollut vaikka kahdessa erässä niin silloin tod.näk. olisi kenttä ollut tyhjempi. AIka merkkiviidakko siellä kyllä oli :-)

Heidi kirjoitti...

Jestas, täällähän ihan punastuu kun lukee teidän juttuja. Mun mielestä Kaarina veti huikean hyvin, ens kerralla kun ohjattu onnistuu ja Hiski lupaa nostaa sen metallin, ni se on siinä! Ja Saijakin on tehnyt vaikuttavaa tulosta Nerin kanssa. Kiitos teille molemille hyvästä kilpakumppanuudesta ja kannustuksesta!

Susan Miiro kirjoitti...

Vinkki: Oma kokemukseni merkkejä tuijottavan koiran kanssa on se, että usien kehät tuntuu miinottuvan juuri noista tötsistä, siksipä itse nykyisin pistän kentän täyteen tötteröä ja purnukkaa. Mua nimittäin niin ällöttää se pa -vääntö joka liikkeen välissä =P

Hiippari kirjoitti...

Kiitos, Susan, näin pitää nyt alkaa tehdä ehdottomasti!