HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 11. joulukuuta 2008

Hiskin hakustelua

Torstaina oli jälleen hakutreenit Sääksjärvellä. Meitä oli seitsemän koirakkoa, koirilla 4-6 maalimiestä ja paljon hajunhakuja, joten aikaa meni 3,5 tuntia, vaikka valmisteluja oli tehty etukäteen paljon eikä mitään turhia höpisty eikä säädelty. Oikein hyvät treenit kaikenkaikkiaan.
Tyytyväinen olin myös Hiskiin. Treenin tavoite oli varmistella nenänkäyttöä heti keskilinjalta alkaen ja fiilata samalla maalimieskäyttäytymistä, jossa edettiin seuraavaan vaiheeseen: Hiskille sanotaan "käy siihen" (saa mennä maahan tai istua, mutta neljä jalkaa pitää olla maassa), kun se tulee piilolle ja palkataan tosi tarkasti niin, ettei härki eikä pussaile. Semmoista on pikkasen esiintynyt...
Vähän treenattiin myös hallintaa, eli "yhdessä"-sana oli käytössä siirtymissä paikoitellen ja pikkupätkiä namilla kuljetusta sivulla. Seuraamista ei maastossa kuitenkaan vaadita vielä pitkään aikaan.
Ensimmäinen ukko kökki vasemmalla mäen päällä ja Hiski lähetettiin matkaan ääniavulla (viimeksi samasta paikasta oli hajunhaku). Ampui suoraan kiertelemättä piilolle.
Seuraavat neljä piiloa (maalimiehet hyvin piilossa) olivat keskilinjasta 10-20 metrin päässä, vuorotellen kummallakin puolella. Lähdin aina kulkemaan kunkin piilon suuntaan, Hiski remmissä ja päästin (ei lähetysasentoa, mutta lähetyssana), kun olin varma siitä, että oli saanut hajun. Nämä menivät piirustusten mukaisesti. Janne katsoi.
Maalimiehet toimivat mallikelpoisesti ohjeiden mukaan ja Hiski käyttäytyi nätisti.
Näitä jatketaan. Hiskillä ei ole edelleenkään minkäänlaista angstia metsässä, ei vieraitten ihmisten tai mörköjen kanssa. Jes!

Ei kommentteja: