HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 5. joulukuuta 2008

Sekalaista, mm. ns. viestiä...

Merkittävä uutinen: Hiski nosti tänään 5.12. ensimmäistä kertaa koipea!

Keskiviikkona käytin Hetan Katrilla hieronnassa. Se käyttäytyi suunnattoman ääliömäisesti, huusi jo autossa ja oli niin järkyttävän, hysteerisen, uuvuttavan onnellinen (=pidättyväinen hoffi) Katrin näkemisestä, ettei hieronnasta meinannut tulla yhtään mitään. Katrin mielestä neidolla ei kuitenkaan ole mitään jumeja, hyvä niin.
Hetan hierontasession jälkeen otimme "viestitreenin" Hiskin ja Roihun kanssa lätisevän märällä sänkipellolla. Hiski syöksähteli onnellisena rähmälleen rapaan. Hiskille saa matkaa pidentää seuraavaksi varmaan puoleen kilometriin, se juoksee kyllä vaikka naapurilääniin. Ei Roihunkaan motivaatiossa valittamista ollut. Saa nähdä, tuleeko viestistä meille tosiaan uusi laji, toivottavasti.
Juu, ja näkihän His lampaitakin - kaukaa aidan takaa. Kiinnostuneena - ja häntä alhaalla - se niitä katseli.
Torstaina sain Lilin ja Herin seurakseni pikku treeniin. Otimme ensin molemmille koirille rullatreenin. Hiskille tämä oli toinen kerta koko hoitoa: rullan haku ukolta+näyttö ja palkka. Kolme toistoa, Hiskille homma näyttäisi olevan kakunpala, kunhan minä saan kaikki rensselit säädettyä. Huhhhuh, kaipa rutiini alkaa auttaa.
Kävimme rullatreenin jälkeen vielä tottistelemassa Kuoppamäentien hiekkakentällä. Seuraamista, seisomista, muutama kapulanheitto, luoksetuloja, eteenmeno. Paikallamakuuta Herin vieressä peräti pari minuuttia. Paikallamakuussa Hiskin pää pyörii kuin pöllöllä (vire laskee=häiriöt vaikuttavat), nyt pitää olla tarkka palkkaamisessa: palkka vain oikea-asentoisesta makuusta. Aika pitkä tottissessio, siis meille.
Perjantaina kävin raunioradalla. Hyppyytin Hiskiä noin 60 senttisellä esteellä ja nyt H. Hilarius tajusi heti, mikä on homman nimi. Siisteimmät hypyt sain, kun jätin Hiskosen toiselle puolelle ja menin itse seisomaan toiselle puolelle motskun kanssa, tarpeeksi lähelle estettä, ja annoin käskyn sieltä.
Sitten otettiin vielä kunnon satsi seuraamista (namit nyt selän takana), joka meni oikein hyvin, mun mielestäni. Seisomista yritin niin, ettei palkka näkynyt, ei toimi vielä, mutta ei se mitään. Maahanmenoja muutama kerta, liikkeestä. Lelulla ei tahdo millään mennä maahan asti. Muutama liikkeestä istuminen, palkkaan vieläkin heti. Luoksetuloja eteen tein nyt niin, että lähdin heti käskyn jälkeen peruuttamaan taaksepäin niin kovaa kuin pystyin, se näyttää auttavan hidasteluun. Kokeillaan nyt tätäkin. Kun siis ongelma on se, että His osaa hienosti eteentulon loppuasennon läheltä. Kaukaa se tulee ilman eteentuloyritystä kovaa, mutta jos haluan saada sen tuleen kaukaa suoraan eteen, se tulee kyllä hyvään paikakan, mutta jarruttaa lopussa liikaa - palkkaa odottaen. Liike on siis palasina hyvä, mutta yhdistettynä ei toimi.
Ja ammuinkin pari kertaa Hiskin heiluessa lelujensa kanssa. Eipä tuo välittänyt.
Pitkähkö tottistelu tämäkin ja Hiski kovassa vietissä alusta loppuun, siinä ja siinä, ettei keitä yli.

Ei kommentteja: