HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




tiistai 30. joulukuuta 2008

Rakkuloita Hiskin silmissä

Eläinlääkärireissuhan siitä tuli.
Heti aamulla katsoin, että nyt ei hyvä heilu: oikeakin silmä oli ihan punainen ja rähmässä ja lisäksi silmät jotenkin pullottivat. Onneksi mulla on eläinlääkäri ihan kulman takana ja sinne mentiinkin sitten suoraan.
Diagnoosi: folliculitis molemmissa silmissä. Se on semmonen rakkula, joka siis pullisti niitä silmiä. On kuulemma tavallinen koiranpennuilla rodusta riippumatta, uusii helposti, mutta menee ohi kahteen ikävuoteen mennessä. Lääkkeeksi Terra Cortril-tipat (antibiootti+kortisoni), eka viikko kolme krt/pv, toka viikko kaksi kertaa/päivä ja kolmas vko kerran päivässä. Kivaa.
Vastaanotolla Hiski pääsi yllättämään vähemmän hauskasti: nosti tutkimushuoneessa koipea ihan muina koirina jotain telinettä vasten. Tämä supersisäsiisti hra Hiskonen!!! Toruin tietty julmetusti, mutta silti poitsu päätti uusia tempun odotushuoneessa - vastaanottotiskiä vasten!!! Voihan...En ollut yhtään varautunut moiseen käytökseen, nyt pitääkin olla tarkkana ja ennakoida noi tilanteet, eihän tommosta merkkailijaa voi viedä mihinkään :(
Muuten Hiski sai kovasti kehuja: ell-täti sanoi, etteivät pennut juurikaan anna tutkia silmiään niin kiltisti ja tyynesti kuin Hiski teki. Makasi myös nätisti lattialla käskyn alla ja oli muutenkin ihan rauhallinen.

Lenkin yhteydessä otimme pienet tottistelusessiot.
Aluksi Hiskille pelkkää seuraamista eripituisia pätkiä rätin kanssa, joka oli piilossa selän takana. Nuorukainen oli oikein sopivassa mielentilassa: töpinöissään, mutta tarkkana. Edisti kyllä, mutta ei kovin pahasti ja malttoi istua nätisti. Käännökset menivät hyvin sekä oikealle että vasemmalle. Kokeilin myös ensimmäisen kerran juoksemista, missä edisti aluksi tosi paljon, mutta sain kyllä palkattua oikeastakin paikasta. Hiipiminen sujui mallikkaasti.
Hetalle vedettiin sitten kaikki jäävät liikkeet luoksetuloineen. Oli hyvin skarppina ja innoissaan. Istui kyllä liian hitaasti niinkuin yleensäkin.
Kun paikalle ilmaantui sopivasti metelöivä kauhakuormaaja, otin vielä Hiskille luoksetulon. Nopea, täysin suora ja tarpeeksi lähelle! Jes! Siihen oli hyvä lopettaa.

2 kommenttia:

Susan Miiro kirjoitti...

Toipumisia teillekkin. Yllätävää mistä kaikki nuo tulevat, mutta hyvä, että löytyi diagnoosi ja saitte lääkkeet. Muistan muuten erään tapauksen joka sattui reilu 10 vuotta sitten. Oltiin Hessun kanssa käymässä kasvattajan luona ja poika päätti sitten nostaa jalkaa nahkasohvaa vasten. Kyllä muuten nolotti ja heti alkoi selittelyt, että kyllä tää sisäsiisti on ja ettei se koskaan ennen näin ole tehnyt jne =D

Anonyymi kirjoitti...

Vähän myöhässä paranemisia Hiskille, toivottavasti silmät ovat jo tervehtymään päin.